Glutenvrije gevulde koeken

Wat heb ik ze gemist, een recept voor lekkere glutenvrije gevulde koeken. Ik kon het niet laten om een nieuw recept te maken voor deze gevulde koeken en zie hier het resultaat! Glutenvrij én vegan zonder geraffineerde suikers!
Glutenvrije gevulde koeken
4.6
(5)

Glutenvrije gevulde koeken

Glutenvrije gevulde koeken, hoeveel jaar geleden het precies is dat ik een échte gevulde koek at, dat kan ik mij niet eens meer herinneren. Dat is hem gemist heb is zeker! Ik ging aan de slag met een handzaam recept waarmee iedereen deze heerlijke koeken kan maken en zie hier het resultaat! Door wat citroen toe te voegen aan de koekbodem én het spijs zijn ze niet alleen heel rijk aan smaken maar hebben ze ook een fris accent. Dat is precies wat je wil toch?! De koeken zijn het allerlekkerste wanneer ze net uit de oven komen, met een krokante koeklaag en en smeüige dan nog warme vulling. Zijn ze al een paar dagen oud? Warm ze nog even op om deze beleving van versgebakken koeken weer te ervaren!

Glutenvrij én vegan te maken!

De koeken kun je heel makkelijk glutenvrij maar ook vegan maken. Dat betekent dat er geen melk of dierlijke producten in verwerkt hoeven te zijn. Je kan kiezen voor de ei optie maar ook voor het aangegeven alternatief. Je zal zien, ze worden net zo lekker! Ze zullen hoogstens iets minder mooi glimmen, maar ach als dat alles is? Ik zeg, bakkers klaar? Bakken maar!

Lekkere glutenvrije recepten!

Ben je op zoek naar meer fijne glutenvrije recepten? Probeer de gezonde appeltaartjes, glutenvrije boterkoek, glutenvrije krentenbollen, glutenvrije cinnamon rolls, glutenvrij suikerbrood of de glutenvrije roze koekentaart eens?

Gevulde koeken recept
Glutenvrije gevulde koeken

Glutenvrije gevulde koeken

4 from 12 votes
Recipe by Marike Course: Koeken, Tussendoortje, TraktatieCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan, Zonder geraffineerde suikersDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

6

hoeveelheid
Voorbereiding

15

minutes
Baktijd

20

minutes
Calorieën

190

kcal
Wachttijd:

1

hour 
Total time

1

hour 

35

minutes

Wat zijn ze lekker, de glutenvrije gevulde koeken! Met een krokante koeklaag en een heerlijke spijsvulling. Een recept om op te slaan!

ingrediënten

 • 130 g 130 glutenvrije havermeel of boekweitmeel of rijstmeel

 • 100 g 100 amandelmeel

 • 75 g 75 (plantaardige) boter

 • 1/2 1/2 ei (losgeklopt) of 25 ml plantaardige melk

 • 60 g 60 ahornsiroop of honing

 • 1 1 snufje zout

 • 1 tl 1 bakpoeder

 • 2 tl 2 citroenrasp

 • Amandelspijs:
 • 150 g 150 amandelmeel

 • 60 g 60 ahornsiroop of honing

 • 2 tl 2 citroenrasp

 • 50 ml 50 water of een losgeklopt eitje

 • Voor de garnering
 • 6 6 blanke amandelen

 • 1/2 1/2 losgeklopt ei of enkele eetlepels plantaardige melk voor het bestrijken

Zo maak je het!

 • Doe alle ingrediënten voor het basisdeeg bij elkaar en kneed dit tot een mooie, stevige deegbal. Is het deeg nog iets te droog? Voeg dan nog wat (plantaardige) boter toe. Maak een bal van het deeg, verpak de deegbal in keukenfolie folie en leg deze een uurtje in de koelkast.
 • Vervolgens kun je het amandelspijs maken, deze kun je ook al van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Doe de ingredënten in een mengkom en spatel dit door elkaar totdat er een smeuïg amandelspijs ontstaat.
 • Verwarm de oven voor op 200 graden onder- en bovenwarmte of 180 graden hetelucht. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
 • Strooi wat meel over het aanrechtblad en rol de deegbal uit met een deegroller of fles zo’n 2 a 3 mm.  Steek of snijd 8 a 12 cirkels van 8,5 a 10 centimeter uit het deeg en leg de helft daarvan op de bakplaat. Verdeel de amandelspijs over de deegrondjes en smeer het uit tot 1½ centimeter van de buitenkant.
 • Maak het deeg aan de buitenkant licht vochtig met water en bedek de koeken met de overige deegrondjes. Druk de zijkanten goed dicht met de tanden van een vork. 
 • Druk een amandel in het midden van de koek en bestrijk de koeken met losgeklopt ei of plantaardige melk.
 • Schuif de bakplaat de oven in en bak de glutenvrije gevulde koeken in zo’n 15 a 20 minuten goudbruin in de oven. Laat ze goed afkoelen buiten de oven en geniet!

Notities

 • Bewaartip! De glutenvrije gevulde koeken blijven zo’n 5 dagen vers in een afgesloten trommel. Je kan ze ook per stuk invriezen, bak ze dan bevroren af voor zo’n 12 minuten af in een voorverwarmde oven wanneer je ervan wil genieten op een ander moment!
 • Maak het spijs een paar dagen eerder en bewaar het in de koelkast. Je zal zien, het spijs is dan nog lekkerder!

#OHMYPIE

Ga je deze glutenvrije gevulde koeken maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

BEN JE OP ZOEK NAAR MEER INSPIRATIE?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

gevulde koeken recept

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.6 / 5. Reacties: 5

Geef als eerste je mening!

5 comments
 1. Mijn koek was van binnen nog kruimelig.
  Ik weet zo niet wat er mis is gegaan.
  Heb het recept precies gevolgd.

  1. Beste Hacer,

   Wat jammer zeg! Was de koek wel goed afgekoeld? En was deze van binnen of van buiten kruimelig? Ik hoor het graag!

   Groetjes,
   Marike

 2. Ik heb deze koeken gisteren gebakken met 100 gr amandelmeel, 100 gr boekweit en 30 gr haver. Ze zien er prachtig uit maar zijn erg droog, ook van binnen. Het deeg scheurde gemakkelijk bij het verwerken, dus wellicht dat daar het euvel zit. Wat zou ik volgende keer anders kunnen doen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts