Glutenvrije taartjes met mango

De dag beginnen met glutenvrije taart, het kan toch echt met deze overheerlijke glutenvrije taartjes met mango! Met een krokante bodem, een frisse vulling met mango en citroen, afgetopt met uiteraard…verse mango. Ze zijn niet alleen glutenvrij maar ook vegan te maken!
glutenvrije taart
4.8
(4)

Glutenvrije taartjes met mango

De combinatie van mango en citroen blijft geweldig! In deze kleine luchtige taartjes komen de smaken dan ook echt geweldig uit. De knapperige bodem met een accent van kaneel is een echte allrounder en past hier heel goed bij. Door een vleugje xanthaangom toe te voegen aan de vulling en deze goed op te kloppen met de mixer ontstaat er een hele luchtige vulling. Ik gebruik dit al jaren met regelmaat, daardoor zullen de taartjes mooi hoog worden. Dikke tip! Ik bestel het hier. Je hebt maar een heel klein beetje nodig om een goed resultaat te krijgen. Daranaast gebruik ik het vaak om glutenvrije broden en cakes minder kruimelig te maken. Een aanrader voor de glutenvrije foodie dus! 😉

Ontbijten met taart!

Een puntje van zo’n lekkere glutenvrije taart kun je prima inzetten als ontbijt. En het leuke is dat het ook nog eens helemaal niet zo ongezond is. De taartjes zijn voedzaam, kleurrijk én ook nog eens een feestje om te eten. Wie wil dit nou niet? Zelf eet ik een kwart of een half taartje als ontbijt met wat extra fruit. Je zal zien ze vullen goed. 😉

Glutenvrije taart recepten

Wellicht heb je het al lang door maar er staan al zoveel lekkere taart recepten recepten online. Wellicht zijn de glutenvrije Bounty taart, de luchtige mango taart, glutenvrije stracciatella cheesecake, de glutenvrije biscuittaartjes of de chocolade mousse taart echt iets voor jou!

glutenvrije taart
vegan glutenvrije taart

Glutenvrije taartjes met mango

5 from 2 votes
Recipe by Marike Course: Taart, ontbijttaartjes, tussendoortjes, traktatieCuisine: Glutenvrij, Vegan, Lactosevrij, MelkvrijDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

2

hoeveelheid
Voorbereiding

30

minutes
Wachttijd

3

hours 
Calorieën

210

kcal
Total time

3

hours 

20

minutes

Luchtig dat zijn ze zeker deze glutenvrije mango taartjes! Ideaal om de dag mee te beginnen of als heerlijk tussendoortje!

ingrediënten

 • Voor de bodem:
 • 60 g 60 amandelmeel OF glutenvrij havermeel

 • 20 g 20 kokosrasp

 • 2 el 2 agavesiroop of Syrup gold

 • 1 tl 1 Ceylon kaneel

 • 30 g 30 kokosolie of (plantaardige) boter

 • snufje zout

 • Voor de vulling:
 • 250 g 250 (plantaardige) kwark of stevige yoghurt

 • 200 g 200 mango – vers of diepvries

 • 1 tl 1 vanille-extract

 • 1 tl 1 citroenrasp

 • 3 el 3 ahornsiroop of Syrup gold

 • 4 blaadjes 4 gelatine of 2 g agar agar

 • Optioneel: Optioneel: 1 tl xanhtaangom

 • Voor de topping:
 • 150 g 150 verse mango of diepvries

 • 2 el 2 water

 • 1 el 1 arrowroot of maizena

 • 2 el 2 citroensap

 • Wat heb je nodig?
 • 2 2 springvormpjes 10 a 12 cm

 • bakpapier

 • mengkom

 • spatel

 • acetaatfolie

 • staafmixer

Zo maak je het!

 • Bekleed de springvormpjes met bakpapier en vet de randen in. Verwarm de oven op 170 graden onder en bovenwarmte.
 • Doe de ingrediënten voor de bodem in een mengkom en spatel deze door elkaar. Kneed dit uiteindelijk tot een soepel deeg. Is het deeg te droog? Voeg een klein scheute koud water toe.
 • Verdeel het deeg over beide bodempjes en duw aan met de vingertoppen of met de bolle kant van een koude lepel. Schuif de springvormpjes de oven in voor zo’n 6 minuten. Laat de bodempjes afkoelen buiten de oven.
 • Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Pureer de mango tot mousse, voeg de vanille, ahornsiroop, citroenrasp en de yoghurt toe en spatel dit door elkaar.
 • Gebruik je gelatine? Wel de blaadjes gelatine los van elkaar in koud water. Knijp ze uit en en verwarm ze met 2 eetlepels water in een pannetje. Blijf goed roeren. Wanneer de gelatine is opgelost kun je een klein beetje van de vulling hier doorheen roeren en zet het vuur uit. Schenk vervolgens de rest erbij er roer goed door elkaar. Wil je extra luchtige taartjes? Klop de vulling nu op met een mixer en voeg 1 tl xanhtaangom toe. Laat de mixer zo’n 5 minuten z’n werk doen, je zal zien dat het volume toe zal nemen. Ga verder met stap 7.
 • Gebruik je agar agar? Verwarm de agar agar met 75 ml water, roer goed door elkaar en laat de agar agar zo’n 2 minuten zachtjes koken. Zet het vuur uit en roer hier de vulling beetje bij beetje doorheen. Roer goed zodat er geen klontjes te zien zijn. Wil je extra luchtige taartjes? Klop de vulling nu op met een mixer en voeg 1 tl xanhtaangom toe. Laat de mixer zo’n 5 minuten z’n werk doen, je zal zien dat het volume toe zal nemen. Ga verder met stap 7.
 • Bekleed de zijkanten met acetaatfolie voor een mooie strakke rand. Schenk de vulling in beide springvormpjes. Zet de glutenvrije taartjes in de koelkast en laat de vulling zo’n 2 uur opstijven.
 • Ga ondertussen na een uurtje aan de slag met het maken van de topping. Pureer de mango tot mousse, kook dit even met de arrowroot, water en citroen. De mangopuree zal dikker worden. Blijft deze te dik, voeg dan iets meer water toe. Zet het vuur uit en laat de topping helemaal afkoelen. Verdeel dit voorzichtig over de taartjes wanneer de vulling stevig genoeg is.
 • Zet de taartjes nog even in de koelkast voordat je ze aan zal snijden. WIl je er een mooie mango garnering bij maken? Snijd dan dunne repen mango met een dunschiller van een mango af en versier hier de taartjes mee. Vergeet niet om er een beetje citroensap overheen te sprenkelen anders verkleurt de mango. 😉
 • Aansnijden en gnieten maar!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de taartjes in een afgesloten bakje in de koelkast of eet ze gelijk op ;). Ze blijven zo’n 3 dagen goed!
 • Variatietip! Ben je geen fan van mango? Gebruik dan gerust ander fruit zoals bosvruchten, aarbdeien, perzik of frambozen.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije taartjes met mango maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

vegan taart

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.8 / 5. Reacties: 4

Geef als eerste je mening!

2 comments
 1. Hoi marike,

  Wat een waanzinnig lekker recept.
  Het staat gepland voor het weekend.
  Kan ik xantaangom door iets anders vervangen?
  Ik lees dat het met verschillende dingen kan worden vervangen maar ik vraag me af of het dan ook extra luchtig wordt.

  Lieve groet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts