Glutenvrij bakken met de Whirlpool Crisptechnologie

Sinds een maand hebben we een nieuwe aanwinst in huis, namelijk de Whirlpool combinatie- magnetron met Crisptechnologie en ik bak daar sinds kort de lekkerste ontbijttaartjes, taarten, maaltijden én andere hartige baksels mee. Zo ook deze overheerlijke glutenvrije ontbijttaart met peertjes. Een schot in de roos als je het mij vraagt! De cake was klaar in nog geen 10 minuten, smeuïg van binnen en met een krokant laagje van buiten. Ik kan je zeggen er ging een wereld voor mij open. In deze blog deel ik mijn ervaringen, het recept én ik kan alvast verklappen dat ik ook zo’n te gekke Whirlpool combinatie-magnetron met Crisptechnologie weg mag geven!
Glutenvrij bakken met de Whirlpool Crisptechnologie
5
(1)

Wat is de Crisptechnologie?

Jarenlang hebben wij een combinatie-magnetron gehad meer eerlijk is eerlijk, ik had nog niet eerder gehoord van de Crisptechnologie. Niets zo leuk om de mogelijkheden te testen en te onderzoeken. Whirlpool heeft een assortiment met combinatie-magnetrons die beschikken over deze technologie. Het fijne hiervan is, is dat het bereiden van maaltijden, het bakken van de lekkerste baksels of het bakken van een overheerlijke (glutenvrije) pizza veel sneller gaat dan wanneer je de heteluchtoven zou gebruiken. Onze pizza’s en glutenvrije vissticks waren in acht minuten krokant, terwijl ze er normaal veel langer over doen om het zelfde resultaat te bereiken. Ik probeerde ook een aantal lekkere speculaaskoeken uit en deze waren binnen 5 minuten klaar. Krokant van buiten en chewy van binnen. Ongelofelijk!

Even Crispen!

Dat is nu de term die wij thuis vaak gebruiken. Niets is te gek met deze fijne combinatie- magnetron. Maar hoe kan het nou zo zijn dat alles zo snel gaar en krokant is? De Crisptechnologie maakt gebruik van zowel de turbo heteluchtoven, grill als de magnetron. Gebruik Crisp plaat die gemaakt is van ferriet waardoor de plaat binnen twee minuten de temperatuur van 210 graden zal bereiken. Oftewel alle gunstige factoren komen samen waardoor het eten zo snel klaar kan zijn.

Glutenvrij bakken met de Whirlpool Crisptechnologie
Glutenvrij bakken met de Whirlpool Crisptechnologie
Glutenvrij bakken

Een glutenvrije ontbijttaart met peer binnen 10 minuten op tafel!

Waar een ontbijtcake van dit formaat normaal gesproken zeker 30 a 40 minuten nodig zou hebben in een normale oven, heeft de Crisp slecht 10 minuten nodig om de ontbijttaart gaar, smeuïg en luchtig te krijgen. Echt bizar om te zien maar zó leuk! Wanneer er onverwachts visite komt of je wil ’s ochtends nog snel even een ontbijttaartje maken maar je hebt niet zoveel tijd, dan is de Crispfunctie een hele fijne oplossing!

Glutenvrij bakken met de Whirlpool Crisptechnologie

Recipe by Marike
5.0 from 8 votes
Course: Ontbijttaart, tussendoor, gebakCuisine: glutenvrij, vegan, lactosevrij
Hoeveelheid

6

hoeveelheid
Prep time

10

minutes
Cooking time

10

minutes
Calorieën

110

kcal
Total time

20

minutes

ingrediënten

 • 120 g glutenvrij havermeel

 • 100 g amandelmeel

 • 2 tl Ceylon kaneel

 • 1 tl Pumpkin Spice – optioneel

 • 1 tl vanille-extract

 • 3 eieren*

 • 200 g peer- gepureerd tot mousse

 • 40 g ahornsiroop of agavesiroop

 • 1 peer – voor de topping

 • 1 tl kokosolie of plantaardige boter

 • 1 tl baking soda + scheutje citroensap

 • 1 el amandelschaafsel

 • Wat heb je nodig?
 • Springvorm 16 cm of 18 cm

 • Mengkom

 • Spatel

 • Bakpapier

 • Bakpan

Zo maak je het!

 • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in.
 • Doe de melen en het zout in een mengkom en spatel dit door elkaar. Voeg het vanille-extract, zoetmiddel, zout, perenmoes en de eieren toe. Roer dit goed door elkaar.
 • Snijd de peer in kleine stukjes, verwarm de pan op een middelhoog vuur. Smelt de kokosolie en bak de perenstukjes goudbruin met de specerijen.
 • Los de baking soda op met het citroensap en spatel dit door het beslag. Verdeel het beslag over de bodem van de springvorm en verdeel hier de perenstukjes overheen en het amandelschaafsel.
 • Bak de ontbijttaart goudbruin in zo’n 10 minuten met de Crispfunctie of bak de glutenvrije ontbijttaart in zo’n 40 minuten in een voorverwarmde oven op 170 graden. Laat de taart buiten de oven afkoelen en geniet!

Notities

 • Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 2 el arrowroot met 4 el water + 50 g peer extra en een tl bakpoeder.
 • Bewaartip! Bewaar de taart afgedekt in de koelkast, dan blijft deze zo’n 3 dagen goed of vries de ontbijttaart met peren in per punt
Glutenvrije ontbijttaart met peer

Deel jouw recept idee en win!

Nu komt het allerleukste! Ik mag een Whirpool combinatie-magnetron met Crisptechnologie weggeven! Zo kun jij thuis ook aan de slag in jouw eigen keuken, hoe tof is dat? Wat moet je ervoor doen? Deel jouw receptidee op Instagram, Facebook of onder deze post. Ik maak op zondag 24 oktober een winnaar bekend en het leukste is toch wel dat ik het winnende recept zal maken en uitwerken. Deze komt uiteindelijk op de site van Whirlpool te staan.

Glutenvrij bakken

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Whirlpool.

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 1

Geef als eerste je mening!

1 comment
 1. Ik heb mij enige maanden geleden een whirpool met crispfunctie aangeschaft.
  Ik moet echter die crisp functie méér leren gebruiken. Jammer dat het niet bij ieder recept bijstaat hoelang het moet met de crisp functie of kan dat niet iedere keer op die manier ?
  Mvg. Martine

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts