Glutenvrije tiramisu taart

Lieve mensen, ga er maar even voor zitten. Ik denk dat ik zojuist mijn mooiste én lekkerste taart ooit heb gemaakt. Deze glutenvrije tiramisu taart is zó lekker, dat je hem eigenlijk niet wil delen. Het fijne is dat de taart niet alleen glutenvrij is maar ook lactosevrij, melkvrij en voor de liefhebbers vegan en koolhydraatarm te maken is.
Brownie tiramisu taart
3.7
(35)

Glutenvrije tiramisu taart

Als er één dessert is waar ik nooit nee tegen zeg dan is het tiramisu! Het leek mijn nou zo leuk om een taart te maken met de smaken van koffie en chocolade met eventueel voor de liefhebbers een vleugje Amaretto! ;) Ik kan je zeggen, je eet je vingers erbij op! Deze taart is GE-WEL-DIG! De eye-catcher op tafel tijdens de feestdagen, wanneer er iemand jarig is of gewoon wanneer je eens wat lekkers wil bakken. Stel je voor! Een smeuïge brownie bodem, gevolgd door een luchtige chocolade-koffie laag met een vleugje Amaretto, een luchtige vanille vulling afgedekt met een sticky chocoladetopping mét eventueel deze prachtige chocolade krullen. Vertel mij eens, wie eet er een puntje mee?

Tiramisu taart maken

Het lijkt een hele klus, het kost misschien even tijd maar ik laat je stap voor stap zien hoe jij deze taart kan maken! Allereerst maak ik de brownie bodem vaak al de avond van tevoren, zo kan deze goed afkoelen voordat ik verder ga met deze glutenvrije tiramisu taart. Kies de ingrediënten en zorg ervoor dat je ze klaar heb staan wanneer je aan de slag gaat. De vulling stijft snel op, dat is mega handig zo kun je de lagen snel achter elkaar maken. De taart maak je heel strak door de zijkanten van de springvorm te bedekken met acetaatfolie. Een dikke tip voor iedereen die graag kwarktaarten of wel eens een moussetaart maakt!

Ben je op zoek naar nog meer heerlijke glutenvrije taarten?

Dan is de Brownie Stracciatella cheescake, de Bounty taart, de glutenvrije appeltaart of de chocolademousse taart echt iets voor jou!

glutenvrije tiramisu taart

Zo maak je de mooiste chocolade krullen

Chocolade krullen, ze sieren de taart en eerlijk is eerlijk hoe tof is het om te weten hoe je deze krullen zelf maakt? Ik heb hier een handige truc voor namelijk deze chocolade Flaker van Boska! Dit fijne apparaatje heb ik al een paar jaar in huis, alleen gebruik ik hem veel te weinig. Ik heb deze gevuld met gesmolten chocolade pure druppels. Laat de chocolade afkoelen zodat deze hard wordt en maak mooie krullen door aan rondjes te draaien met het binnenste gedeelte. Decoreren maar en genieten! Een dikke tip om in huis te hebben dus!

Maak de glutenvrije tiramisu taart lactosevrij, melkvrij of vegan!

De glutenvrije tiramisu taart is heel gemakkelijk lactosevrij, melkvrij en/of vegan te maken. Daar geef ik je nu gelijk de tips voor mee. Wil je de taart vegan maken? Gebruik dan de eivervanger voor de brownie bodem. Gebruik plantaardige roomkaas in de vulling en gebruik agar agar als bindmiddel. Kies voor vegan pure chocolade. Eerlijk is eerlijk de taart is een feest ook vegan! Wil je de taart koemelkvrij of lactosevrij maken, dan kun je i.p.v. mascarpone (plantaardige) roomkaas gebruiken en plantaardige slagroom en gebruik pure chocolade zonder melk of lactose.

Zo maak je de tiramisu taart koolhydraatarm!

Marike, maar hoe maak ik dit recept dan koolhydraatarm? Nou dat is heel simpel! Ik heb even de tips op een rijtje gezet. Gebruik (volle) kwark in de brownie bodem en gebruik erytrhitol als zoetmiddel. Kies voor mascarpone, roomkaas of Griekse yoghurt in de vulling en kies ook hier voor erythritol als zoetmiddel. In plaats van normale chocolade met suiker kun je kiezen voor chocolade die laag is in koolhydraten. Lieve mensen, geniet!

Glutenvrije tiramisu taart

Glutenvrije tiramisu taart

Recipe by Marike
4.8 from 18 votes
Course: Taart, gebak, toetje, feestdagenCuisine: Glutenvrij, Vegan, KoolhydraatarmDifficulty: Gevorderd
Hoeveelheid

10

hoeveelheid
Voorbereiding

30

minutes
Bakijtd

20

minutes
Calorieën

235

kcal
Wachttijd

2

hours 

40

minutes
Total time

0

min

Een glutenvrije tiramisu taart die ook nog eens lactosevrij, vegan én koolhydraatarm te maken is. Een feestje voor de smaakpapillen én een lust voor het oog!

ingrediënten

 • Voor de glutenvrije brownie bodem:
 • 100 g amandelmeel of 80 g glutenvrij havermeel

 • 20 g cacao

 • 2 eieren*

 • 100 g appelmoes of (plantaardige) kwark

 • 40 ml ahornsiroop of erythritol

 • 1 tl bakpoeder  OF 1/2 tl baking soda + 1 el citroensap

 • snufje zout

 • Optioneel 3 el Amaretto

 • Voor de koffievulling:
 • 125 g (kokos)yoghurt, plantaardige roomkaas of voor degene die tegen lactose en melk kunnen mascarpone.

 • 150 g (plantaardige) slagroom

 • 2 a 3 zakjes oploskoffie (mokka)

 • 30 g agavesiroop of Erythritol

 • 2 el cacao

 • 50 g pure chocolade

 • 3 blaadjes gelatine of 2 g agar agar

 • Optioneel 5 el Amaretto

 • Voor de vanille vulling:
 • 125 g (kokos)yoghurt, plantaardige roomkaas of voor degene die tegen lactose en melk kunnen mascarpone.

 • 150 ml (plantaardige) slagroom

 • 1 tl vanille-extract

 • 30 g agavesiroop of erythritol

 • 4 blaadjes gelatine of 3 g agar agar

 • Voor de topping:
 • 125 g pure chococlade

 • 125 ml kokosmelk of (plantaardige) slagroom

 • Optioneel: 50 g pure chocolade om krullen mee te maken.

 • Wat heb je nodig?
 • Springvorm 18 a 20 cm

 • Bakpapier

 • Mengkom

 • Spatel

 • Mixer of handmixer

 • Steelpannetje + schaaltje om chocolade in te smelten

 • Optioneel: acetaatfolie

 • Optioneel: Choco Flaker

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 175 graden onder- en bovenwarmte of 165 graden hetelucht. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in.
 • Doe het amandelmeel of havermeel en de cacaopoeder in een mengkom, spatel hier de eieren, appelmoes, zoetmiddel, zout en het bakpoeder doorheen. Voeg eventueel de Amaretto toe.;)
 • Verdeel het beslag over de bodem van een springvorm van 18 of 20 cm. Extra lekker met grof gehakte nootjes of chocoalde als topping, maar dit is geen must!
 • Schuif de brownie bodem de oven in voor zo’n 15 a 20 minuten, laat de bodem afkoelen buiten de oven. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de koffie-chocoladevulling.
 • Gebruik je gelatine? Wel de blaadjes gelatine totdat ze zacht geworden zijn. Knijp ze uit en verwarm ze in een pannetje met enkele eetlepels water. Roer totdat de gelatine volledig is opgelost. Klop in een mengkom de kokosyoghurt, roomkaas of mascarpone los en luchtig met een mixer, mix met de mixer de slagroom tot een lobbige substantie voeg het zoetmiddel, cacao, oploskoffie, optioneel de Amaretto en de gesmolten chocolade toe. Spatel de slagroom door de kokosyoghurt, roomkaas of mascarpone heen, niet te vaak anders zal je zien dat de vulling niet meer zo luchtig is. Roer nu de gelatine door het mengsel en spatel door elkaar of mix met de mixer totdat je geen klontjes meer ziet. Ga door naar stap 7
 • Gebruik je agar agar? Kook de agar agar in een 50 ml water en roer dit goed door, er mogen geen klontjes ontstaan, gebeurt dit toch? Voeg dan iets meer water toe. Voeg de roomkaas of kokosyoghurt toe en roer dit goed doorelkaar heen. Zet het vuur vervolgens uit. Mix met de mixer de slagroom tot een lobbige substantie voeg het zoetmiddel, oploskoffie, cacao en de gesmolten chocolade toe. Spatel de slagroom door de kokosyohgurt of roomkaas heen, niet te vaak anders zal je zien dat de vulling niet meer zo luchtig is.
 • Bekleed de randen van de springvorm eventueel met acetaatfolie (voor een strakke rand). Verdeel de vulling over de glutenvrije brownie bodem. Schuif de glutenvrije tiramisu taart de koelkast in voor zo’n 60 minuten zodat de vulling op kan stijven.
 • Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vanille vulling.
 • Gebruik je gelatine? Wel de blaadjes gelatine totdat ze zacht geworden zijn. Knijp ze uit en verwarm ze in een pannetje met enkele eetlepels water. Roer totdat de gelatine volledig is opgelost. Klop in een mengkom de kokosyoghurt of roomkaas los, mix met de mixer de slagroom tot een lobbige substantie voeg het zoetmiddel en de vanille toe. Spatel de slagroom door de kokosyoghurt, mascarpone of roomkaas heen, niet te vaak anders zal je zien dat de vulling niet meer zo luchtig is. Roer nu de gelatine door het mengsel en spatel door elkaar of mix met de mixer totdat je geen klontjes meer ziet. Ga door naar stap 11.
 • Gebruik je agar agar? Kook de agar agar in een 60 ml water en roer dit goed door, er mogen geen klontjes ontstaan, gebeurt dit toch? Voeg dan iets meer water toe. Voeg de roomkaas, opgeklopte mascarpone of kokosyoghurt toe en roer dit goed doorelkaar heen. Zet het vuur vervolgens uit. Mix met de mixer de slagroom tot een lobbige substantie voeg het zoetmiddel en de vanille toe. Spatel de slagroom door de kokosyohgurt, roomkaas of mascarpone heen, niet te vaak anders zal je zien dat de vulling niet meer zo luchtig is.
 • Verdeel de vanille vulling over de koffie-chocoladevulling en zet de springvorm in de koelkast zodat ook deze vulling op kan stijven. Wanneer deze stevig genoeg is, dat varieert tussen 1 uur a 2 uur. Kun je de chocolade topping maken.
 • Verwarm de kokosmelk of slagroom op laag vuur en voeg de pure chocolade toe wanneer dit warm is, let op niet te warm. Zet het vuur uit en roer alles goed door elkaar totdat er geen klontjes meer zijn. Laat de chocolade iets afkoelen en verdeel het voorzichtig over de vanille topping wanneer deze stevig genoeg is.
 • Schuif de glutenvrije tiramisu taart nog even de koelkat in zodat deze op kan stijven. Maak ondertussen chocolade kruillen als je dat graag wilt!
 • Wil je chocolade krullen maken? Gebruik de Choco Flaker van Boska, verwarm pure chocolade en vul de Flaker hiermee. Laat de chocolade afkoelen en draai mooie krullen. Andere optie: Neem de halve reep in je handen en schaaf met de dunschiller over de lange kant van de chocoladereep chocoladekrullen van de reep of koop ze kant-en-klaar.

Notities

 • Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 1 el arrowroot + 3 el lauwwarm water en gebruik baking soda ipv bakpoeder.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije tiramisu taart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

glutenvrije tirmamisu taart

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.7 / 5. Reacties: 35

Geef als eerste je mening!

15 comments
 1. De taart ziet er fantastisch uit! Alleen ben ik geen fan van koffie. Door wat kan ik dit het beste vervangen, zodat je toch die verschillende lagen in de taart ziet?

  1. Hi Claudia, wat leuk om te lezen dat je enthousiast bent! Je kan dit weglaten, er gaat toch cacao en chocolade in :)’

   Heel veel bakplezier!

   Liefs,
   Marike

 2. Hoe maak je die mooie krullen van chocola? Bij de Boska Choco Flaker zie ik alleen staan dat je er vlokken van kan maken. Maar kan je er ook deze krullen van maken?

  1. Hi Marijke,

   Bij de AH heb je een kokosslagroom zonder soja. Deze staat bij de houdbare plantaardige melk. Tip! Zet de slagroom eerst wel een paar uur in de koelkast.

   Groetjes,
   Marike

 3. Net op proef gemaakt voor Kerst en supergoed gelukt. (wordt een onderdeeltje van het grand dessert) Dus ja, ik maak hem dit weekend nog een keer en dat is geen straf ;-). Het lijkt veel werk, maar valt echt mee.

 4. De taart is heerlijk. en wederom bedankt voor het recept.
  Wel was mijn vanille vulling wat korrelig, maar volgens het thuisfront niet merkbaar.
  en doet aan de smaak niets af.

  Ik heb nog wel een vraag er staat * Roer nu de gelatine door het mengsel en spatel door elkaar of mix met de mixer totdat je geen klontjes meer ziet.* Dat er door mixen met mixer bracht mij in verwarring omdat er in de eerste instantie staat *Spatel de
  niet te vaak anders zal je zien dat de vulling niet meer zo luchtig is.* Als je de gelatine er dan door mixt blijft het dan nog luchtig ?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts