Glutenvrije Lions maken

Glutenvrije Lions, met een krokante bodem van gepofte rijst en chocolade, een romige karamelvulling én een overheerlijke chocolade ganache on top. De lekkerste Lions die ik ooit heb gegeten! Glutenvrij én vegan.
Glutenvrije Lions
0
(0)

Glutenvrije Lions maken

Mijn liefde voor Lions is groot. Vroeger was dit voor mij écht een traktatie. Aangezien dit veel te lang geleden is leek het mij superleuk om eens aan de slag te gaan in de keuken met deze glutenvrije Lions in de vorm van een overheerlijke bite! De bodem gemaakt van gepofte rijst, wat notenpasta en pure chocolade. Bedekt met een smeuïge karamelvulling en afgetopt met een oh zo lekkere chocolade ganache. Hier wil je toch je tanden in zetten? De glutenvrije Lions zijn niet alleen glutenvrij maar ook lactosevrij én vegan te maken. Win-winsituatie dus! ; )

Lions, een echte traktatie of lekker voor tussendoor!

Voor het maken van deze Lions heb je geen oven nodig. Hoe fijn is dat? Je maakt ze in slechts 20 minuten. Het moeilijkste is toch wel het wachten totdat de repen stevig genoeg zijn om van te kunnen genieten. Eerlijk is eerlijk, het is het wachten waard! Maak ze eens als traktatie of gewoon lekker voor jezelf. Ik beloof je, dat is geen straf!

Doe eens gek, maak er een Lion taart van!

Iets wat je eens moet proberen is een Lion taart. Oftewel dit recept in een ronde springvorm van 18 cm zodat je er punten van kan snijden. Iedereen zal met z’n ogen knipperen bij het zien van zo’n grandioze taart!

Zoveel lekkere glutenvrije recepten!

Naast de Bounty’s, Twix bites, Twix taart, Lion cheesecake en de eenvoudige Lions staat er nog veel meer lekkers online. Wat dacht je van deze Tiramisu taart? Ik zou zeggen, neem gerust een kijkje.

Glutenvrije Lions
Glutenvrije Lions

Glutenvrije Lion’s maken

Recipe by Marike
4.7 from 11 votes
Course: Tussendoor, Gebak, TraktatieCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Servings

9

servings
Voorbereiding

20

minutes
Wachttijd

2

hours 
Calories

300

kcal
Total time

2

hours 

20

minutes

Glutenvrije Lions, je maakt ze heel gemakkelijk zelf met dit fijne recept. Krokant, smeuïg én zo vol van smaak. Genieten voor iedereen!

ingrediënten

 • Voor de gepofte rijst bodem:
 • 70 g pure chocolade

 • 45 g gepofte rijst

 • 50 g amandelpasta of pindakaas

 • 30 g kokosolie of plantaardige boter

 • Snufje zout

 • Voor de vulling:
 • 275 g Medjoul dadels of verse dadels- ontpit

 • 50 g amandelpasta

 • scheutje heet water

 • 1 tl vanille-extract

 • snufje zout

 • Voor de topping:
 • 125 g pure chocolade

 • 100 ml kokosmelk (volle variant)

 • Wat heb je nodig?
 • 18 x 18 cm bakvorm of 18 cm springvorm

 • bakpapier

 • mengkom

 • pannetje

Zo maak je het!

 • Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier en vet de randen in.
 • Verwarm de chocolade au bain-marie. Wanneer de chocolade is gesmolten kun je deze van het vuur halen. Spatel hier kokosolie en de amandelpasta doorheen zodat er een egale massa ontstaat. Voeg hier vervolgens de gepofte rijst en het zout aan toe.
 • Verdeel de gepofte rijst met chocolade over de bodem van de bakvorm en druk goed aan met de bolle kant van een lepel. Ze de bakvorm in de koelkast zodat de bodem stevig kan worden. Bekleed eventueel de rand van de springvorm met acetaatfolie, hierdoor wordt de taart mooi strak aan de randen.
 • Ga ondertussen aan de slag met het maken van een romige karamelvulling. Ontpit de dadels, zorg ervoor dat je zachte dadels gebruikt. Wanneer je hardere dadels gebruikt kun je ze even laten weken in heet water zodat ze zachter worden.
 • Doe de dadels samen met de amandelpasta en een klein scheutje heet water in een keukenmachine en maal dit in zo’n 3 minuten tot een gladde massa. Voeg de vanille en het snufje zout toe en mix de karamelvulling nog zo’n 2 a 3 minuten. Blijft de karamel erg droog? Voeg dan een klein scheutje water toe. Proef even of jouw karamel op smaak is. Voeg eventueel een klein beetje ahornsiroop toe.
 • Verdeel de karamel over de gepofte rijst bodem en schuif de bakvorm even de vriezer in zo’n 20 minuten. Zodat de vulling stevig kan worden.
 • Ga ondertussen aan de slag met het maken van de topping. Verwarm de kokosmelk in een pannetje. Voeg de stukjes pure chocolade toe en zet het vuur uit. Roer door de chocolade net zo lang totdat de chocolade helemaal is gesmolten. Verdeel de chocolade ganache over de karamel met een lepel of met een paletmes. Zet de glutenvrije Lions nog zo’n 1,5 a 2 uur in de koelkast zodat de repen echt stevig kunnen worden.
 • Snijd de Lios in 9 stukken of in 10 punten en geniet!

Recept video

Notities

 • Bewaartip! Beaar de glutenvrije Lions in de koelkast of vries ze per stuk in.
 • Heb je geen gepofte rijst in huis? Gebruik gerust gepofte quinoa, of boekweit net zo lekker of gebruik verkruimelde rijstwafels.
 • Geen fan van amandelpasta in de karamel? Deze kun je eventueel ook weglaten.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije Lions maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrije Lions

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

8 comments
 1. Vandaag deze Lions gemaakt, was even zoeken om de karamel op de juiste dikte te krijgen( heb iets warm water toegevoegd) maar man o man wat is dit lekker 👌👌gelukkig heb ik de helft gelijk in de vriezer gedaan anders was het opgegaan.

 2. Ze lijken me heerlijk en wil ze graag maken. Weet je ook een alternatief voor dadels. Vanwege diabetisch gebruik ik liever alternatieve suiker maar het kleverige van de dadels weet ik geen suikervrij alternatief voor? Gr Meda

  1. Hi Meda, gebruik voor de karamelvulling de volgende ingrediënten:
   125 gram roomboter
   100 gram verse slagroom
   80 gram bruine suiker- koolhydraatarm van Greensweet Stevia bijvoorbeeld.

   Doe de roomboter, en bruine suiker in een stelpaln. Laat dit daarna al roerend smelten. Vervolgens laat je dit 5 minuten pruttelen. Voeg daarna al roerend de slagroom toe. Laat de karamel daarna nog eens 5 minuten pruttelen. Roer dit vervolgens net zo lang door tot de karamel de dikte krijgt van een dikke yoghurt. Daarna zet je het vuur uit. Spatel de karamel over de bodem van de Lions verdeel dit gelijkmatig. Zet dit in de koelkast zodat de karamel uit kan harden.

   Kun je hier iets mee?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts