Glutenvrije pompoenmuffins met een chai latte creme

Smeuïge glutenvrije pompoenmuffins. Vol van smaak én extra lekker met een toef chai latte slagroom. Ik beloof je, dit recept is weer een topper! Glutenvrij, lactosevrij, vegan én koolhydraatarm te maken.
pompoenmuffins glutenvrij
0
(0)

Glutenvrije pompoenmuffins bakken

Pompoen hoort helemaal bij de laatste maanden van het jaar. Naast de oh zo favoriete pompoensoep bak ik er graag mee. Het zorgt ervoor dat de baksels die je maakt lekker smeuïg worden. Kijk maar eens naar deze glutenvrije pompoencake met kaneelswirl, de pompoen ontbijttaartjes, of wat dacht je van de pompoen moussetaart? Deze glutenvrije pompoenmuffins zijn echt een feestje om te maken. Voedzaam, smeuïg en vol van smaak doordat ik wat kaneel en chai kruiden heb toevoegd aan het beslag. Zowel mét als zonder toef heel erg lekker. Ze zijn favoriet hier in huis, zelfs als onderdeel van het ontbijt. ; )

Extra lekker met een toef chai slagroom

De pompoenmuffins zijn heel erg lekker zonder topping, maar wil je er echt een feest van maken? Klop dan wat slagroom op en voeg wat chai kruiden toe. Ik beloof je, de smaken combineren fantastisch met elkaar. Zeker wanneer het buiten koud is en je dol bent op chai latte dan is dít een aanrader om te proberen.

Geen Chai kruiden in huis? Maak ze eenvoudig zelf!

Ik bestel de Chai kruiden vaak kant en klaar bij Green Gypsy Spices. Ideaal want de smaak is top. Soms grijp ik mis en dan maak ik ze zelf. Dat doe je zo! Doe de onderstaande ingrediënten in een potje, schud ze door elkaar en genieten maar!

 • 6 tl gemalen kaneel
 • 2 tl gemalen kardemom
 • 3 tl gemalen gember
 • 2 tl gemalen piment
 • 2 tl gemalen kruidnagel
 • 1/2 tl gemalen zwarte peper

Zo maak je de pompoenmuffins vegan

De glutenvrije pompoenmuffins kun je heel makkelijk bakken zondere eieren. Gebruik ipv de eieren 2 el arrowroot opgelost in 4 el water of 100 g pompoenpuree extra. Nog een tip, gebruik baking soda als rijsmiddel en voeg wanneer je ze vegan maakt 1 tl bakpoeder toe. Zo krijgen de vegan muffins ook de gewenste luchtigheid. Enjoy!

Zo maak je ze koolhydraatarm!

De pompoenmuffins zijn heel veelzijdig. Zo kun je ze naast glutenvrij en vegan ook heel gemakkelijk koolhydraatarm maken. Ik leg je precies uit hoe! Gebruik i.pv. 100 g havermeel en 80 g amandelmeel, 200 g amandelmeel. Als zoetmiddel gebruik je Erythritol of Syrup gold. Zo makkelijk kan het zijn! Ik beloof je, dit wordt genieten!

pompoenmuffins glutenvrij
pompoenmuffins glutenvrij

Pompoenmuffins glutenvrij

Recipe by Marike
4.0 from 6 votes
Course: Tussendoortje, Muffin, Ontbijt, TraktatieCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Vegan, KoolhydraatarmDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

8

muffins
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

30

minutes
Calories

155

kcal
Total time

40

minutes

ingrediënten

 • 100 g glutenvrij havermeel

 • 75 g amandelmeel

 • snufje zout

 • 2 eieren

 • 50 g (plantaardige) boter

 • 200 g pompoenpuree

 • 60 g ahornsiroop, kokosbloesemsuiker of erythritol

 • 1 tl vanille-extract

 • 1 tl baking soda OF 2 tl bakpoeder

 • 2 tl kaneel

 • Optioneel: rasp van 1/4 sinaasappel

 • Optioneel: 1 tl Chai kruiden

 • Optioneel: een aantal pecannoten voor de topping

 • Voor de topping:
 • 250 ml (plantaardige) slagroom

 • 1 tl vanille-extract

 • 30 g ahornsiroop of erythritol

 • 2 tl Chai kruiden

 • 1 tl kaneel

 • 1 tl xanhtaangom of een zakje klopfix

 • Wat heb je nodig?
 • Mengkom

 • Spatel

 • Optioneel: mixer

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de muffinvorm in en doe hier muffincupjes in.
 • Doe de melen, het zout in een mengkom en spatel dit rustig door elkaar. Snijd de boter in blokjes en voeg deze samen met de eieren of eivervangers, pomoenpuree, zoetmiddel, de specerijen, sinaasappelrasp en de vanille toe. Mix het beslag zo’n 5 minuten met een mixer op de middelste stand zodat het een mooi beslag wordt zonder klontjes. Het moet een stevig beslag vormen.
 • Los de baking soda op met het citroensap en voeg dit toe. Spatel alles nog één keer goed door elkaar. Strooi wat droge rijst over de bodempjes van jouw muffintray, dit voorkomt natte muffins. :) Verdeel het beslag over 6 a 8 muffinvormpjes. Deze mogen goed vol zitten, dan worden de muffins lekker hoog!
 • Verdeel een aantal gebroken pecannoten over de muffins. Bak de muffins in zo’n 25 a 35 minuten gaar. Laat ze helemaal afkoelen voordat je de topping erop spuit.
 • Ga ondertussen aan de slag met het maken van de kruidige slagroom.
 • Klop in een ruime kom de slagroom stijf met het zoetmiddel, kaneel, chaikruiden, xanhtaangom of klopfix en de vanille.
 • Vul een spuitzak met de slagroom en leg de slagroom nog zo’n 20 minuten in de koelkast. Zodra de muffins helemaal zijn afgekoeld kun je de muffins versieren met mooie toeven.
 • Genieten maar!

Recept video

Notities

 • Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 2 el arrowroot- tapiocameel OF kikkererwtenmeel geweekt in 4 el water + 100 gram appelmoes.
 • Bewaartip! Bewaar de muffins in een afgesloten bakje in de koelkast wanneer ze voorzien zijn van een topping of bewaar de muffins in een afgesloten bakje buiten de koelkast wanneer ze nog geen topping hebben. Ze blijven zo’n 3 dagen goed.
 • Kun je niet tegen amandelmeel? Vervang dit door chufameel-extra fijn dit geeft dezelfde structuur of door glutenvrij havermeel ( 50 gram).
 • Havermeel vervangen? Gebruik dan boekweitmeel, sorghummeel of bruine rijstmeel.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije pompoenmuffins met chai topping maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

pompoenmuffins glutenvrij

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 0 / 5. Reacties: 0

Geef als eerste je mening!

5 comments
 1. Hai Marike,

  Kan je dan ook gewoon Chai Latte kruiden van de Jumbo gebruiken?
  Of moet het echt puur Chai kruiden zijn?

  Groetjes, Monique

 2. Wat zijn ze super lekker, dank!
  Ik heb kokosolie ipv boter gebruikt, in zelfde hoeveelheid. Dat ging perfect, wel even goed laten afkoelen voordat je de muffins uit vormpjes haalt.

  1. Hi Ymkje,

   Wat leuk om te lezen. Goed laten afkoelen is sowieso een aanrader, anders zijn ze erg breekbaar. Fijn dat je ervan hebt genoten!

   Liefs,
   Marike

 3. hoi Marike, ik zou de muffins graag vegan maken, maar weet niet helemaal hoe ik de eieren nu moet vervangen aangezien er beschreven staat dat je het met arrowroot en 4 el water kunt vervangen en baking soda en bakpoeder toe moet voegen maar in het recept gebruik je al baking soda of bakpoeder, moet ik dan extra toevoegen? en onder het recept staat als tip: Vervang de eieren door 2 el arrowroot- tapiocameel OF kikkererwtenmeel geweekt in 4 el water + 100 gram appelmoes. maar moet ik dan ook nog appelmoes toevoegen? ik kom er niet helemaal uit.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts