Glutenvrije kruidkoek ontbijttaartjes met gebakken peer

Stel je even voor hoe je keuken zal ruiken als deze glutenvrije kruidkoek ontbijttaartjes in de oven staan. Extra lekker met gebakken peertjes als topping. Glutenvrij, vegan én koolhydraatarm te maken!
Glutenvrije kruidkoek
5
(6)

Glutenvrije kruidkoek bakken

Kruidkoek, één van de dingen die ik al op jonge leeftijd bakte. Gewoon uit een pakje waarbij je enkel nog water toe hoefde te voegen. Ideaal, zeker als je weinig tijd hebt. Een zelfgemaakte kruidkoek is toch wel het allerlekkerste. Na het succes van de kruidcake ontbijttaartjes is er weer een andere variant ontstaan die ik misschien nóg lekkerder vind! Geïnspireerd door de peren ontbijttaart maar dan in een kleinere vorm. Kruidiger, smeuïger én echt een traktatie voor iedereen.

Zo maak je de glutenvrije kruidkoek ontbijttaartjes vegan!

Glutenvrij én vegan combineren lijkt soms heel lastig zeker wanneer het om eieren gaat. Met deze tips lukken de kruidkoek ontbijttaartjes gegarandeerd. Ik maak namelijk alle opties eerst zelf voordat ik ze deel. Vervang de twee eieren door 2 el arrowroot of maizena opgelost in 4 el water. Voeg eventueel iets meer baking soda toe aan het beslag zodat de taartjes ook luchtig zullen worden en bak te taartjes eventueel 5 minuten langer zodat ze ook echt gaar zullen zijn.

Maak de kruidkoek ontbijttaartjes koolhydraatarm met deze tips!

De koolhydraatarme kruidcake ontbijttaartjes waren niet alleen geliefd bij de mensen die glutenvrij eten maar ook bij de mensen die dit combineren met koolhydraatarm. Deze taartjes kun je dan ook zeker koolhydraatarm/beperkt maken. Gebruik amandelmeel als basis, dus in totaal 110 gram. Kies voor Greensweet brown als zoetmiddel of voor erythritol (taartjes worden dan alleen minder bruin). Kies voor kwark ipv perenmoes als vulling van de taartjes. Top de taartjes met een 1/2 gebakken peer of laat deze weg als je echt weinig koolhydraten wil eten. Genieten maar!

Meer glutenvrije ontbijttaartjes?

Kijk dan eens hier! Er staan zoveel lekkere recepten klaar voor jou waar je gelijk mee aan de slag kan gaan. Vergeet ook de heerlijke peren taartjes niet misschien nog wel lekkerder dan de klassieke appeltaart. ; )

Glutenvrije kruidkoek ontbijttaartjes
Glutenvrije kruidkoek ontbijttaartjes
Glutenvrije kruidkoek ontbijttaartjes

Glutenvrije kruidkoek ontbijttaartjes met peer

4 from 7 votes
Recipe by Marike Course: Ontbijt, Ontbijttaartjes, Tussendoor, CakeCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, Melkvrij, Vegan, Koolhydraatarm/beperktDifficulty: Makkelijk
Porties

2

servings
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

30

minutes
Calories

285

kcal
Totale tijd

40

minutes

Glutenvrije kruidkoek maar dan als ontbijttaartje, er ging een wereld voor mij open. Wat zijn deze taartjes lekker! Makkelijk om te maken én oh zo snel op tafel!

ingrediënten

 • 50 g 50 amandelmeel

 • 50 g 50 glutenvrij havermeel OF amandelmeel

 • 1 1/2 tl 1 1/2 speculaaskruiden

 • 2 tl 2 kaneel

 • Snufje zout

 • 1/2 tl 1/2 baking soda + scheutje citroensap OF 2 tl bakpoeder

 • 40 g 40 Greensweet brown of appelstroop

 • 100 g 100 perenmoes (gepureerde peer) of (plantaardige) kwark

 • 2 2 eieren*

 • Voor de topping:
 • 1 1 peer + 1 tl kaneel voor de topping

 • Wat heb je nodig?
 • 2 2 springvormpjes 10 a 12 cm

 • Mengkom

 • Spatel

 • Bakpapier

 • Bakpan

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van het springvormpjes met bakpapier en vet de randen in.
 • Doe alle ingrediënten in een mengkom en spatel dit goed door elkaar. Is het deeg te droog? Voeg dan wat plantaardig melk, yoghurt óf perenmoes toe. Proef even of het deegje op smaak is. Voeg eventueel wat extra specerijen toe of zoetmiddel. Het is jouw taartje dus jouw smaak.
 • Doe het beslag in de springvormpjes. Wil je er nog gebakken peer aan toevoegen? Snijd dan de peer in kleine stukjes. Bak deze in een bakpan met een heel klein beetje olie of boter en de kaneel in een paar minuten goudbruin. Verdeel de gebakken peer over beide kruidkoek ontbijttaartjes en bak de taartjes in zo’n 25 a 30 minuten goudbruin. Laat de kruidkoek ontbijttaartjes afkoelen buiten de oven.
 • Serveer het glutenvrije kruidkoek ontbijttaartjes met een glimlach en geniet!

Recept video

Notities

 • Bewaartip! Je kan de taartjes zo’n 3 dagen afgedekt in de koelkast bewaren of vries de taartjes per stuk in.
 • Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 50 g appelmoes en 1 el arrowroot opgelost in 3 el water.
 • Geen fan van peer? Vervang dit door appel of laat het weg.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije kruidkoek ontbijttaartjes met gebakken peer maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrije kruidkoek

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 6

Geef als eerste je mening!

1 comment
 1. Dit recept maak ik regelmatig.
  Vorige week 3x recept genomen en 8 vormpjes gevuld.
  Na het bakken (als ze afgekoeld zijn) vries ik ze per stuk mee.
  Handig (en erg lekker) als we een dagje weggaan.
  Dan eten we ze als lunch.
  Bedankt voor dit heerlijke recept.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts