10x glutenvrije kerst recepten

Tijdens de kerstdagen wil je vast een keer uitpakken met een lekker glutenvrij recept dat niet te moeilijk is om te maken. Ik heb een aantal toppers op een rijtje gezet zodat jij deze Kerst zonder zorgen kan genieten!
10x glutenvrije kerst recepten
5
(2)

Glutenvrije kerst recepten

Ieder jaar is het weer een strijd, wat zal het kersttoetje worden? Met deze glutenvrij recepten is de Kerst voor iedereen een feest. De recepten zijn glutenvrij, lactosevrij, tarwevrij en vegan te maken. Zonder al teveel moeite maak jij de lekkerste kerstrecepten! Ga jij voor de glutenvrije tiramisu taart, de gingerbread kersttaart of misschien toch de overheerlijke glutenvrije appelcrumble? Ik ben heel benieuwd!

Appel cranberry crumble bites glutenvrij én vegan

Appel cranberry crumble bites

Het was één van de eerste recepten die ik maakte voor Oh My Pie! Frisse appel cranberry bites met een krokante bodem en een fris zoete vulling. Vandaag deel ik het recept in een vernieuwd jasje, nóg lekkerder. Glutenvrij én vegan!

Glutenvrije gingerbread koekjes

Glutenvrije gingerbread koekjes

Gingerbread koekjes horen bij de Kerst! Een heerlijk, kruidig koekje wat perfect past bij de koffie of thee. De specerijen geven de koek een bijzonder fijne smaak. Ik heb een glutenvrij recept ontwikkeld dat ook nog eens plantaardig is waardoor iedereen kan meegenieten! Het is ontzettend leuk om deze glutenvrije gingerbread koekjes samen te maken en te versieren.

Glutenvrij breekbrood

Glutenvrij breekbrood

Een glutenvrij breekbrood. lekker om te delen met het gezin of wanneer je iets te vieren hebt. Overheerlijke broodjes gevuld met pesto en mozzarella, een feest om van te genieten voor iedereen. Ze zijn knapperig van buiten en super smeuïg van binnen, je zou bijna niet geloven dat ze glutenvrij zijn!

Glutenvrije appel crumble

Glutenvrije appel crumble

Appel crumble, mijn favoriete toetje! Alleen ik vind het altijd zo jammer dat je in een ovenschaaltje de prachtige kleuren van de appels niet kan zien. Zo ontstond er spontaan een leuk idee, glutenvrije appel crumble taartjes! Makkelijk om te maken en oh zo lekker!

glutenvrije tiramisu taart

Glutenvrije tiramisu taart

Lieve mensen, ga er maar even voor zitten. Ik denk dat ik zojuist mijn mooiste én lekkerste taart ooit heb gemaakt. Deze glutenvrije tiramisu taart is zó lekker, dat je hem eigenlijk niet wil delen. Het fijne is dat de taart niet alleen glutenvrij is maar ook lactosevrij, melkvrij en voor de liefhebbers vegan en koolhydraatarm te maken is.

Glutenvrije muffins

Glutenvrije muffins met chocolade

Glutenvrije muffins met chocolade die zo smeuïg zijn dat je er jouw vingers bij aflikt! Zeker met toef luchtige chocolademousse on top. Ik kan je zeggen, deze muffins wil je proeven! Glutenvrij, vegan én voor de liefhebbers koolhydraatarm te maken!

Glutenvrije chocoladetaart met gingerbread koekjes

Chocoladetaart met gingerbread koekjes

De lekkerste glutenvrije chocoladetaart, dat durf ik met trots te zeggen. De combinatie van een romige chocoladevulling met een kruidige gingerbread bodem, wat een feest is dit om van te genieten. Glutenvrij én vegan!

Gingerbread cheesecake, glutenvrij én vegan!

Gingerbread cheesecake

Gingerbread koekjes zijn één van de meest feestelijke koekjes voor Kerst. Het is ontzettend leuk om deze koekjes te maken en te versieren samen met je kinderen of gewoon alleen. Nog leuker om er een taart van te maken! Al een langere tijd had ik een idee en zie hier het resultaat! De krokante gingerbread bodem combineert perfect met de fluweelzachte vulling én de gingerbread mannetjes als topping maken de taart zo vrolijk! Het lijkt net alsof ze in een jacuzzi zitten met iets teveel schuim. Ik weet zeker dat kinderen ook dol zullen zijn op deze taart! De taart waarmee jij punten scoort! Glutenvrij, lactosevrij, koemelkvrij én vegan te maken!

Glutenvrij kerstbrood met amandelspijs

Kerstbrood met amandelspijs, daar kan ik zo ontzettend van genieten. Ieder jaar staat hier wel een kerstbrood op de ontbijttafel. Vandaag deel ik mijn favoriete recept voor een glutenvrij kerstbrood met zelfgemaakt amandelspijs. Dit wil je proeven! Zonder al teveel moeite tover jij deze creatie op tafel! 

Glutenvrije gingerbread taart

Gingerbread kersttaart

Een glutenvrije Gingerbread taart met een vanillefrosting! Dit is dé kersttaart van het jaar waar je hoge ogen mee gooit! De smeuïge cake met als basis een luchtig Oh My Pie! biscuit combineert heel goed met de lichte vanille frosting. De glutenvrije gingerbread cookies maken het feest compleet! Het recept heb ik stap voor stap voor jou uitgewerkt zodat jij deze glutenvrije Gingerbread kersttaart zelf op tafel kan toveren! Glutenvrij genieten voor iedereen!

#ohmypie

Ga je een glutenvrij kerstrecept maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 2

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts