Glutenvrij én vegan kerstmenu

Ieder jaar is het weer spannend, wat maken we met Kerst? Speciaal voor jou hebben Lenna en ik de handen ineen geslagen om een overheerlijk glutenvrij én vegan kerstmenu te ontwikkelen waar jij wellicht de nodige inspiratie uit kan halen. Van pompoen quinoa tartaart tot een spektakelstuk van een Raffaello taart, we delen de recepten allemaal!
Glutenvrij en vegan kerstmenu
5
(2)

Glutenvrij en vegan kerstmenu

Samen met Lenna heb ik een makkelijk maar oh zo lekker glutenvrij én vegan kerstmenu samengesteld waar je niet genoeg van kan krijgen. Recepten die makkelijk zijn om te maken én ook nog eens heel verrassend zijn. Ga jij voor de heerlijke pompoen quina tartaar als voorgerecht, een zoete aardappel quiche als hoofdgerecht en een Raffaello taart als toetje? Dan scoor jij hoe dan ook punten! Laat je inspireren en geniet!

Op zoek naar meer Kerstinspiratie?

Download dan nu het gratis E-book dat Lenna en ik vorig jaar samen gemaakt hebben met een heleboel leuke kerstrecepten!

Pompoen quinoa tartaar met zongedroogde tomaat en rozemarijn
Voorgerecht: Pompoen quinoa tartaar met zongedroogde tomaat en rozemarijn

Pompoen quinoa tartaar met zongedroogde tomaat en rozemarijn

Een overheerlijke tartaar van quinoa en pompoen met de fijne smaken van zongedroogde tomaat en rozemarijn. Vol van smaak, een fijne structuur én eerlijk waar helemaal glutenvrij en vegan. Deze tartaar is een aanrader om eens te maken. Lekker als voorgerecht of een verrassende smaakmaker bij de brunch!

Zoete aardappel quiche met champignons en spinazie
Hoofdgerecht: Zoete aardappel quiche met champignons en spinazie

Zoete aardappel quiche met champignons en spinazie

Een glutenvrije én vegan quiche met een bodem van zoete aardappel. Ik beloof je, deze quiche wil je proeven! Lenna heeft er een geweldige combinatie van gemaakt waardoor je de bewaartip kan overslaan. Eet er een frisse salade bij en jouw hoofdgerecht is klaar! Tip, maak de quiche een dag van tevoren, zo hoef je tijdens de Kerstdagen niet zo heel veel te doen in de keuken. :)

Glutenvrije Raffaello taart
Dessert: Glutenvrije Raffaello taart

Glutenvrije Raffaello taart

Ja hoor, daar is het pareltje! De glutenvrije én vegan Raffaello taart met een krokante bodem van gingerbread koekjes een luchtige moussevulling afgetopt met rood fruit én zelfgemaakte Raffaello. Deze taart kan iedereen maken en ook hierbij geldt, je kan de taart prima een dag van tevoren maken waardoor je tijdens de feestdagen jouw handen vrij hebt. :)

Glutenvrije Raffaello

Bonusrecept: Glutenvrije én vegan Raffaello

Lang leek het onmogelijk, glutenvrije en vegan Raffaello. Ik beloof je met dit recept tover jij binnen 10 minuten de lekkerste Raffaello op tafel waar iedereen van kan genieten. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig. 

#ohmypie

Ga je één van deze recepten maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 2

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts