Appeltaart cheesecake, glutenvrij en vegan

Wanneer je appeltaart en cheesecake met elkaar combineert ontstaat er al snel een smaaksensatie! Met deze apppeltaart cheesecake scoor je gegarandeerd punten. De handige bites zorgen ervoor dat je ze overal mee naartoe kan nemen. ;) Glutenvrij én vegan
Appeltaart cheesecake, glutenvrij en vegan
4.3
(11)

Appeltaart cheesecake bakken

Appel en kaneel horen helemaal bij deze tijd van het jaar. Zonder al teveel moeite maak je er een heerlijke appeltaart cheesecake mee! Deze bites hebben een stevige bodem gemaakt van havermout en amandelmeel gevolgd door een heerlijke cheesecakelaag met een vleugje citroen en vanille. Bedek de cheesecake royaal met gebakken appeltjes en een lekkere crumble, je zal zien iedere hap geniet je weer van andere smaken!

Gezondere appeltaart cheesecake die glutenvrij én vegan is!

Voor appeltaart kun je mij altijd wakker maken, niet zo lekker als een verse zelfgemaakte appeltaart. Nu we deze appeltaart cheescake gemaakt hebben, is de concurentie groot want wauw…. wat is deze lekker! De taartjes kun je eten als tussendoortje, bij de thee als verwennerij of als ontbijt. Yes, je leest het goed! De appeltaart cheesecake is gezonder dan de doorsnee appeltaart of cheesecake. Je proeft het niet eens! Deze glutenvrije cheescake is ook nog eens helemaal vegan, zo kan iedereen meegenieten!

Appeltaart cheesecake, glutenvrij en vegan

Meer appeltaart en cheesecake recepten!

Ben je op zoek naar een lekkere glutenvrije appeltaart? Probeer deze eens of mijn favoriete Oma’s appeltaart! De appelcrumble is ook een feestje of wat dacht je van de heerlijke cheesecake bites met frambozen? Genoeg keuze voor iedereen!

Appeltaart cheesecake, glutenvrij en vegan

Recipe by Marike
5.0 from 3 votes
Course: Ontbijt, Tussendoor, Snack, DessertCuisine: Glutenvrij, Tarwevrij, Vegan, Lactosevrij, MelkvrijDifficulty: Makkelijk
Personen

9

stuks
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

50

minutes
Calories

195

kcal
Wachttijd

3

hours 
Total time

1

hour 

10

minutes

Een overheerlijke appeltaart cheescake die ook nog eens verantwoord is! Met een krokante havermout bodem, een romige cheesecakevulling en een frisse topping van gebakken appeltjes on top! Glutenvrij en vegan!

ingrediënten

 • Voor de bodem:
 • 110 g glutenvrije havermout of boekweitvlokken

 • 100 g amandelmeel

 • 70 g agavesiroop of honing

 • 60 g (plantaardige) boter of kokosolie

 • snufje zout

 • 1 tl kaneel

 • Voor de vulling:
 • 500 g stevige (plantaardige) kwark of yoghurt

 • 35 g agavesiroop of honing

 • 25 g tapiocameel, arrowroot of maizena

 • 1 tl vanille-extract

 • rasp van 1/2 citroen

 • Voor de topping:
 • 2 grote appels- ik heb Elstar gebruikt

 • 2 tl kaneel

 • 2 el agavesiroop of honing

 • 1 el tapiocameel, arrowroot of maizena

 • scheutje water of appelsap

 • Optioneel: 30 g rozijnen

 • Wat heb je nodig?
 • bakvorm of bakring van 18 x 18 cm

 • bakpapier

 • mengkom

 • spatel

 • bakpan

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 onder- en bovenwarmte of 160 graden hetelucht. Knip het bakpapiertje in twee stukken, en bekleed met beide stukken de bakvorm. Je kan het bakpapier om de randen heen vouwen aan beide kanten zodat je de bites er makkelijk uit kan tillen.
 • Doe alle ingrediënten voor de bodem en de crumble in een mengkom, kneed tot één geheel. Is het deeg iets te droog voeg dan een scheutje (plantaardige) melk toe. Is het deeg te nat? Voeg dan nog wat extra havermout toe.
 • Verdeel 2/3 van het deeg over de bodem en druk goed aan met de bolle kant van een natte koude lepel. Zet de bodem in de koelkast en ga aan de slag met het maken van de vulling.
 • Spatel alle ingrediënten door elkaar en laat de vulling heel even staan. Gebruik eventueel een garde om klontjes te voorkomen. Schenk de vulling over de bodem van de cheesecake en schuif de appeltaart cheesecake de oven in. Voor zo’n 50 minuten. De topping voegen we halverwege de baktijd toe, dan is de cheesecake stevig genoeg zodat de appeltjes niet naar de bodem zakken.
 • Snijd de appels in kleine stukjes, verwarm een bakpan met een klein beetje boter of olie. Bak de appeltjes samen met de kaneel, zoetmidel en de rozijnen. Voeg de arrowroot toe samen met een scheutje water of appelsap. Spatel alles door elkaar en zet het vuur uit wanneer de appeltjes iets beginnen in te dikken. Voeg eventueel iets meer water of appelsap toe arrowroot begint te klonteren. Zet het vuur uit, haal de cheesecake even uit de oven en verdeel de appeltjes over de cheesecake, kruimel hier de crumble overheen en bak de appeltaart cheesecake verder gaar. In totaal zo’n 50 minuten.
 • Laat de appeltaart cheesecake afkoelen buiten de oven. n zet ze daarna nog zo’n 3 uur in de koelkast voordat je ze aan kan snijden.
 • Snijd de bites in 9 stukken met een scherp warm mes en geniet!

Recept video

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de taartjes in de koelkast. Ze zijn zeker zo’n 3 dagen te bewaren. Wanneer ze net gebakken zijn, zijn ze natuurlijk het aller-aller lekkerste.
 • Geen fan van havermout? Gebruik eens (glutenvrij) havermeel, boekweitvlokken of quinoavlokken.
 • Kun je niet tegen amandelmeel? Gebruik eens tijgernotenmeel extra fijn of hazelnootmeel.
 • Variatietip! Gebruik eens gebakken peertjes met stukjes gedroogde vijg. Een dikke aanrader!

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije appeltaart cheesecake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Appeltaart cheesecake, glutenvrij en vegan

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.3 / 5. Reacties: 11

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts