Oranje mini cheesecakes, glutenvrij en vegan

Super leuk om te maken voor Koningsdag, 5 mei of wanneer je iets te vieren hebt! Deze oranje mini cheesecakes zijn een feestje voor iedereen! Glutenvrij, lactosevrij en vegan te maken.
Oranje cheesecake
5
(1)

Oranje mini cheesecakes

Zondag bakdag! Vandaag met een koninklijk tintje. Hoe leuk zijn deze oranje mini cheesecakes? Met een overheerlijke koekbodem, een romige cheesecakevulling en een frisse topping van mango of perzik. Ik beloof je, deze taartjes lust iedereen! Je kan ze zo’n 3 a 5 dagen in de koelkast bewaren zonder dat ze er qua smaak op achteruitgaan. Met zo’n traktatie op jouw bord kun je genieten zonder schuldgevoel, want de taartjes zijn gemaakt van voedzame ingrediënten!

Glutenvrije cheesecake maken

Door 6 kleine cheescakejes te maken kun je ze makkelijker uitdelen of meenemen. Een siliconenmuffinvorm is hiervoor ideaal om te gebruiken als basis. Ik heb er strookjes bakpapier in gelegd zodat de mini cheesecakes ook makkelijk loskomen. Dit kun je terugzien in het filmpje, echt ideaal! Voor de vulling heb ik een romige kwark gebruikt en voor de topping perziken uit blik. Als je dit combineert met wortelsap ontstaat er een mooie oranje kleur. Wil je een intense oranje kleur? Gebruik dan gerust een klein beetje kleurstof om de taartjes fel oranje te maken.

Glutenvrije oranje recepten

Ben je op zoek naar meer receptinspiratie? Dan zijn deze glutenvrije tompoucen, de oranje ontbijttaart, oranje koeken of de oranje bites echt iets voor jou!

Oranje mini cheesecakes, glutenvrij en vegan

Oranje mini cheesecakes, glutenvrij en vegan

Recipe by Marike
4.3 from 6 votes
Course: Ontbijt, Tussendoor, GebakCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

6

taartjes
Voorbereidig

20

minutes
Wachttijd

2

hours 
Totale tijd

2

hours 

30

minutes

Oranje cheesecakes! Ze zijn niet alleen prachtig om naar te kijken maar ook ongelofelijk lekker! Makkelijk om te maken, glutenvrij én vegan!

ingrediënten

 • Voor de bodempjes:
 • 50 g glutenvrije havermout

 • 60 g amandelmeel

 • 25 g (plantaardige) boter

 • 25 g ahornsiroop of honing

 • 1 tl vanille-extract

 • snufje zout

 • Voor de vulling:
 • 500 g (plantaardige) kwark of stevige yoghurt

 • 35 g ahornsiroop of agavesiroop

 • 2 tl sinaasappelrasp

 • 4 1/2 blaadje gelatine of 2 g agar agar

 • Voor de topping:
 • 200 g perzik stukjes of mango

 • 1 el arrowroot of maïzena

 • 3 el wortelsap

 • Optioneel: 2 el ahornsiroop of agavesiroop

Zo maak je het!

 • Kneed alle ingrediënten voor de bodempjes tot een soepel deeg. Vet de muffinbakvorm in en bekleed deze met reepjes bakpapier zodat je de mini cheesecakes er makkelijk uit kan halen. Verdeel het deeg over de 6 muffinvormpjes. Zet ze in de koelkast.
 • Ga verder met het maken van de vulling. Roer de kwark, sinaasappelrasp, vanille en het zoetmiddel door elkaar.
 • Gebruik je gelatine? Wel de blaadjes gelatine in een bakje met koud water. Knijp ze uit wanneer ze zacht geworden zijn. Verwarm ze in een pannetje met een lepel water op laag vuur en roer de gelatine goed door. Zet het vuur uit wanneer de gelatine helemaal is opgelost en roer hier een beetje van de kwark doorheen. Schenk vervolgens de opgeloste gelatine bij de overige kwark. Ga door met stap 5.
 • Gebruik je agar agar? Verwarm de agar agar in 50 ml water. Kook dit zo’n 3 a 4 minuten op laag vuur en blijf goed roeren zodat er geen klontjes ontstaan. Zet het vuur uit en roer hier de kwark doorheen. Ga door met stap 5.
 • Verdeel de vulling over de bodempjes, per muffinvormpje heb ik zo’n 2 grote eetlepels vulling gebruikt. Zet de cheesecakejes zo’n 2 uur in de koelkast zodat de vulling op kan stijven.
 • Pureer de perziken of mango. Verwarm deze in een pannetje met 2 el water. Voeg de arrowroot, wortelsap toe en eventueel het zoetmiddel. Laat de coulis koken op laag vuur zodat deze in kan dikken. Roer ondertussen regelmatig om aanbranden te voorkomen. Wanneer deze dikker begint te worden kun je het vuur uitzetten. Laat de coulis helemaal afkoelen.
 • Wanneer de cheesecakejes stevig genoeg zijn kun je ze uit de vormpjes halen en decoreren met de coulis. Eetsmakelijk!

Recept video

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de gezonde mini cheesecakes afgedekt in de koelkast, dan blijven ze zo’n 4 a 5 dagen goed!

#ohmypie

Ga je deze gezonde mini cheesecakes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Oranje mini cheesecakes, glutenvrij en vegan

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 1

Geef als eerste je mening!

8 comments
 1. Hoi Marike, ik heb een paar vraagjes; bij punt 2 heb je het over citroenrasp maar bij de ingrediënten staat sinaasappelrasp… wat moet het zijn? Bij punt 4 staat; ga door naar stap 7 maar moet dat niet stap 5 zijn? Ik wil ze morgen maken alvast voor Koningsdag, ben benieuwd naar de smaak! Groetjes Ciska

  1. Hey Ciska,

   Ik zie dat mijn laatste wijzigingen niet goed zijn doorgevoerd. Dat is nu aangepast. Het moet inderdaad sinaasappelrasp zijn al past citroenrasp ook prima. Stap 7 moet stap 5 zijn.

   Liefs,
   Marike

 2. Beste Marike, ze zien er lekker uit dus ik dacht deze gebakjes even te maken. Ik denk dat er nog wel wat foutjes zitten in het recept en de stappen. Dus misschien nog even kritisch bij langs gaan? Ik zie dat er meerdere mensen gereageerd hebben dus ik hoef het niet meer te specificeren. Fijne dag nog!
  groet, Els

  1. Hi Els,

   Dankjewel voor de reactie. De verwarrende punten heb ik aangepast. Ik zie dat mijn laatste wijzigingen zondag niet goed zijn doorgevoerd en dat dit voor verwarring zorgde. Als het goed is moet het nu lukken!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts