Zebra taart met aardbeien, glutenvrij én vegan

De zebra taart is mijn signature dish! Het is weer eens tijd voor een nieuw recept. Combineer een brownie bodem met een romige aardbeienvulling en er ontstaat een overheerlijk recept. Het lijkt moeilijk om de strepen te maken maar echt, dat is niet zo. Ik deel het recept en de tips en tricks om het recept te maken. Glutenvrij, lactosevrij, vegan en koolhydraatarm te maken!
Zebra taart met aardbeien, glutenvrij én vegan
3.7
(11)

Zebra taart met aardbeien maken

Nog heel even dan is het Moederdag, de ideale dag om eens extra uit te pakken. Aangezien de aardbeien weer volop verkrijgbaar zijn is een zebra taart met aardbeien perfect om te maken. Het lijkt heel lastig maar ik beloof je, met deze tips én het recept kan iedereen een zebra taart maken. Eerder deelde ik al de zebra cheesecake met blauwe bessen, zebrataart met bosvruchten, of deze zebra cheesecake en de Unicorn cheesecake, nog altijd succesrecepten die ik veel voorbij zie komen. Niet zo gek want wie is er nou niet dol op die prachtige kleuren? Het lijkt ontzettend lastig om zo’n taart te maken maar dat valt best mee als je rekening houdt met de volgende dingen.

Tips voor de perfecte zebra taart

 • Zorg ervoor dat de vulling niet te dik is, anders worden de strepen niet zo mooi zichtbaar. Wanneer de vulling snel stevig wordt kun je met een staafmixer de vulling in de schaaltjes op een makkelijke manier dunner maken.
 • Het klinkt misschien gek maar klop tussendoor met de springvorm een paar keer tussendoor op het aanrecht (voorzichtig) om de strepen goed in elkaar over te laten lopen en de luchtbellen te laten verdwijnen.
 • Voor een intense roze kleur kun je een klein beetje (natuurlijke) kleurstof toevoegen. Zoals dragonfruit, frambozenpoeder of aardbeienpoeder? Ik koop ze bij De Notenshop en ze zijn prima geprijsd voor natuurlijke kleurstoffen.
 • Geen fan van aardbeien? Gebruik gerust frambozen, bosvruchten, mango of wat dacht je van een (natuurlijke) kleurstof?

Zo maak je de zebra taart vegan

Yes, de cheesecake is glutenvrij maar je kan haar ook heel makkelijk vegan maken. Vervang de eieren door 2 el arrowroot in de brownie. Gebruik i.p.v. de gelatine agar agar (bereiding staat in het recept) en je hebt een vegan cheesecake! Let er wel op dat je de hoeveelheid agar agar die je nodig hebt even checkt op de verpakking. Het kan nog wel eens verschillen. Daarnaast kan agar agar sneller opstijven dan gelatine, wanneer de vulling te snel stevig wordt wanneer je ermee werkt kun je het beste de vulling nog even glad maken met een blender of staafmixer.

Zo maak je de zebra taart koolhydraatarm!

De vraag naar koolhydraatarme recepten is groot, deze cheesecake maak je heel gemakkelijk koolhydraatarm. Gebruik als basis van de brownie amandelmeel, zoet de brownie met Syrup gold of erythritol en zoet de cheesecake ook hiermee. Zo heb je zonder moeite een zebracheesecake die lager is in koolhydraten. :) En nu? Aan de slag!

Zebra taart met aardbeien, glutenvrij én vegan
zebra taart
zebra taart

Zebra taart met aardbeien, glutenvrij én vegan

Recipe by Marike
4.6 from 5 votes
Course: Ontbijt, Tussendoor, Dessert, GebakCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan, KoolhydraatarmDifficulty: Gemiddeld
Personen

10

servings
Voorbereiding

30

minutes
Baktijd

20

minutes
Wachttijd

2

hours 
Total time

2

hours 

50

minutes

Een kleurrijke zebra taart met aardbeien en een super smeuïge brownie bodem. Een feestje om te maken en om van te genieten. Glutenvrij én vegan!

ingrediënten

 • Voor de brownie:
 • 110 g amandelmeel of 100 g glutenvrij havermeel

 • 12 g cacao

 • 2 eieren OF 2 el arrowroot opgelost in 2 el water

 • 120 g pompoen puree, ongezoete appelmoes of (plantaardige) kwark

 • 30 g ahornsiroop of 30 g Erythritol 

 • 1 tl bakpoeder OF 1/2 tl baking soda + 1 el citroensap

 • snufje zout

 • 35 g pure chocolade in kleine stukjes gehakt

 • Voor de vulling:
 • 500 g (plantaardige) kwark of Griekse yoghurt

 • 250 ml (plantaardige) slagroom

 • 2 tl vanille-extract

 • rasp van 1 citroen

 • 50 ml ahornsiroop of 30 g Erythritol 

 • 10 blaadjes gelatine of 8 g agar agar

 • 200 g aardbeien- mag diepvries zijn

 • Voor de topping:
 • 250 g aardbeien

 • 1 el arrowroot

 • 2 el ahornsiroop of erythritol

 • Wat heb je nodig?
 • springvorm 18 a 20 cm

 • 2 mengkommen

 • spatel

 • (hand)mixer

 • pannetje

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte of 165 graden hetelucht. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in.
 • Doe het amandelmeel of havermeel en de cacaopoeder in een mengkom, spatel hier de overige ingrediënten voor de bodem doorheen.
 • Verdeel het beslag over de bodem van een springvorm van 18 cm, duw de blokjes chocolade in de glutenvrije browniebodem. Extra lekker met grof gehakte nootjes als topping, maar dit is geen must!
 • Schuif de browniebodem de oven in voor zo’n 18 a 20 minuten, laat de bodem afkoelen buiten de oven.
 • Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Mix met een mixer de slagroom lobbig, voeg het zoetmiddel, de vanille en de rasp van de citroen toe. Wanneer de slagroom lobbig is mix je nog even de kwark mee zodat er een luchtige vulling ontstaat.
  Verdeel de vulling over 2 schaaltjes (afhankelijk van hoeveel kleuren je terug wil laten komen in de cheesecake).
 • Verwarm in een pannetje de aardbeien met 4 el water en laat ze zachtjes koken totdat er een coulis ontstaat. Pureer ze met een staafmixer fijn.
 • Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in koud water, wanneer ze helemaal soepel zijn kun je ze uitknijpen. Voeg 6 blaadjes toe aan het pannetje met aardbeien en verwarm dit op een laag vuurtje. Roer ondertussen regelmatig. Wanneer de gelatine is opgelost kun je het mengsel in een dun stroompje toevoegen aan de vulling van één van de mengkommen. Wil je graag naast de donker roze ook een lichtroze kleur in de cheesecake? Verdeel dan het mengsel over twee kommen en voeg aan het ene kwarkmengsel iets minder aardbeien toe dan aan de andere.
  Verwarm in een ander pannetje de 4 blaadjes gelatine met 4 el water en roer dit door elkaar. Wanneer de gelatine is opgelost kun je deze in een dun stroompje toevoegen aan de witte vulling. Mix ondertussen goed om klontjes te voorkomen. Ga door naar stap 9.
 • Gebruik je agar agar? Verwarm 5 gram agar agar in het pannetje met aardbeien coulis en laat dit zo’n 4 minuten zachtjes koken. Wordt het mengsel te stevig, voeg dan wat extra water toe. Verwarm een ander pannetje de overige agar agar met 50 ml water en laat dit zachtjes koken zo’n 4 minuten. Blijf ondertussen goed roeren. Dikt de agar agar teveel in voeg dan wat extra water toe. Laat de agar agar in beide pannetjes iets afkoelen en mix het voorzichtig door beide vullingen door het toe te voegen als een dun stroompje om klontjes te voorkomen. Je hebt dan een mengkom met een roze vulling en een mengkom met een witte vulling.
 • Haal de bodem tevoorschijn en bekleed eventueel de randen met acetaatfolie voor een strak resultaat. Roer de vullingen allebei nog even goed door, deze mag niet te stevig zijn. Is dat wel het geval, haal dan even een staafmixer door de vulling zodat je mooie strepen krijgt wanneer je deze gebruikt.
 • Plaats nu één eetlepel het witte mengsel in het midden van de springvorm, plaats hier weer een lepel van het roze mengsel op en herhaal dit totdat het op is. Schuif de taart de koelkast in voor zo’n 2 uur. Liefst iets langer. Klop tussendoor voorzichtig met de springvorm op het aanrecht zodat de lagen mooi in elkaar over zullen lopen.
 • Wanneer de vulling stevig genoeg is kun je aan de slag gaan met de topping. Verwarm de aardbeien met 4 a 5 eetlepels water en het zoetmiddel in een pannetje. Voeg de arrowroot of maïzena toe en laat de aardbeien kort koken zodat ze daarna mooi in kunnen dikken. Laat de aardbeien volledig afkoelen en verdeel ze over de taart wanneer deze stevig genoeg is. Strooi er nog wat kokosrasp of verse aardbeien overheen en GENIET!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de zebra taart afgedekt in de koelkast, dan blijft deze zeker zo’n 3 a 4 dagen goed.
 • Geen fan van aardbeien? Gebruik gerust bosvruchten, mango, frambozen of blauwe bessen.

#ohmypie

Ga je deze zebra taart met aardbeien maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Zebra taart met aardbeien, glutenvrij én vegan

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.7 / 5. Reacties: 11

Geef als eerste je mening!

2 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts