Glutenvrije Twix koeken

Overheerlijke Twix koeken met een krokante, brosse koekbodem een heerlijke dadel karamel en een krokant laagje van pure chocolade. Om je vingers bij af te likken! Glutenvrij, lactosevrij én vegan!
Glutenvrije Twix koeken
4.2
(5)

Glutenvrije Twix

Eén van de traktaties waar je mij voor wakker kan maken. De krokante maar ook brosse koekbodem is echt een feestje in combinatie met een laagje karamel en chocolade. Het werd hoog tijd om hier iets mee te doen. Dit keer geen taart maar Twix koeken! makkelijk om te maken en handig om uit te delen. Het is mij gelukt om er een glutenvrije, lactosevrije en vegan traktatie van te maken. Ik ben benieuwd wat jij ervan zal vinden!

Glutenvrije koekjes bakken

Een lekkere glutenvrije koek uit eigen oven, het lijkt soms een hele opgave. Gelukkig bestaan er heel veel makkelijke glutenvrije koek recepten waarmee dit lukt! Deze glutenvrije Twix koeken kunnen aan de lijst worden toegevoegd. Wat zijn ze lekker! Ik heb ervoor gekozen om een koekbodem te maken van glutenvrij havermeel en amandelmeel. Kun je niet tegen haver gebruik dan rijstmeel dit werkt net zo goed! De karamel heb ik gemaakt van dadels, het duurt even voordat de karamel mooi egaal is, voeg eventueel een klein beetje extra kokosolie of amandelpasta toe. Geduld is een schone zaak ;). Wil je liever een ongezonde versie? Maak dan karamel van gecondenseerde melk, bruine basterd suiker en boter.

Glutenvrije Twix recepten

Ben je gek op Twix? Dan zijn deze recepten vast iets voor jou!

Glutenvije Twix koeken
Twix koeken

Glutenvrije Twix koeken

4 from 8 votes
Recipe by Marike Course: Tussendoor, Koeken, GebakCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan
Hoeveelheid

6

koeken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

10

minutes
Wachttijd

30

minutes
Totale tijd

20

minutes

Overheerlijke Twix koeken met een krokante, brosse koekbodem een heerlijke dadel karamel en een krokant laagje van pure chocolade. Om je vingers bij af te likken! Glutenvrij, lactosevrij én vegan!

ingrediënten

 • 75 g 75 amandelmeel

 • 75 75 glutenvrij havermeel of rijstmeel

 • 45 g 45 (plantaardige) boter of kokosolie

 • 50 g 50 ahornsiroop of erythritol

 • 1 tl 1 vanille-extract

 • snufje zout

 • 1 tl 1 bakpoeder

 • Voor de karamel:
 • 200 g 200 zachte dadels of Medjoul dadels- ontpit

 • 2 el 2 koud water

 • 2 el 2 kokosolie of amandelpasta

 • snufje zout

 • Voor de chocolade laag:
 • 150 g 150 pure chocolade

 • 1 tl 1 kokosolie

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
 • Doe alle ingrediënten voor het deeg in een mengkom en kneed dit tot een soepel deeg. Plaats het deeg zo’n 30 minuten in koelkast, dan kun je er makkelijker mee werken.
 • Rol het deeg uit op het aanrecht, strooi eventueel een beetje meel op het aanrecht. Steek er 6 koeken uit en leg deze op een bakpapier. Bak de koeken zo’n 9 a 11 minuten. Ze worden krokant als ze afkoelen,
 • Ontpit de dadels en maak ze fijn samen met de overige ingrediënten met een keukenmachine of sterke staafmixer. Het duurt even om er een gladde massa van te maken. Voeg eventueel iets meer kokosolie/amandelpasta toe. Zet de dadel karamel even in de koelkast en verdeel deze over de koeken met een lepel.
 • Smelt de chocolade au-bain-marie, voeg de kokosolie toe. Plaats de koeken op een bakpapier of rekje en verdeel de chocolade over de koeken.
 • Laat de chocolade uitharden door de koeken even in de koelkast te zetten. Top de koeken eventueel met een swirl van pure chocolade door de overige gesmolten chocolade in een boterhamzakje te doen, het puntje af te knippen en met het zakje strepen te trekken van chocolade over de koeken. Extra lekker met een vleugje zeezout on top! GENIET!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de koeken in een afgesloten bakje op het aanrecht.
 • Kun je niet tegen amandelmeel? Gebruik chufameel extra fijn, dan krijg je dezelfde structuur.
 • Geen fan van pure chocolade? Gebruik gerust melk chocolade.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije Twix koeken maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrije koekjes

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.2 / 5. Reacties: 5

Geef als eerste je mening!

3 comments
 1. Hoi vandaag deze koeken gemaakt. Ze zijn lekker. Ik had wel problemen om het deeg uit te rollen, dat lukt niet, het was te kruimelig. Daarom deeg aangedrukt in een siliconen bakvormen met kleine rechthoekige vormen. Helaas braken de koeken bij het uit de vorm halen. Hoe kan ik er voor zorgen dat het deeg bij een volgende niet zo kruimelig is? De dadel pasta was lastig op de koek te smeren. Hoe krijg ik dat soepeler voor de volgende keer?
  Ben benieuwd naar een reactie want ze zijn super lekker.

  1. Hi Annemieke,

   Wat jammer dat het deeg wat droog was. Wanneer dit zo is kun je iets meer vocht toevoegen, plantaardige melk of wat ahornsiroop/kokosolie. Dan is het deeg makkelijker in vorm te brengen.
   Wat je kan doen met de pasta, is dit met een boterhamzakje of spuitzak op de koeken te spuiten zodat je het makkelijker kan verdelen. Ik maak mijn handen of de bolle kant van een lepel vaak nat om ze vervolgens mooi glad te maken.

   Kun je hier iets mee?

   Lieve groet,
   Marike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts