Glutenvrije Kinder Bueno cheesecake

Combineer een luchtige gepofte chocolade-rijst bodem met een romige gestreepte Kinder Bueno cheesecake én er ontstaat een WAAN-ZINNIGE smaaksensatie! Deze taart is glutenvrij, vegan én ontzettend lekker!
Kinder Bueno cheesecake
3.4
(16)

Glutenvrije Kinder Bueno

Er zijn een aantal recepten die ik al een langere tijd wil maken, zo ook een Kinder Bueno cheesecake. Vroeger was het écht feest als we een Kinder Bueno kregen, dan was het wel een heel speciaal moment want die kregen wij niet zomaar. Sinds ik glutenvrij eet, heb ik ze nooit meer gegeten. Een glutenvrije cheesecake met de smaak van Kinder Bueno moest mogelijk zijn en zie hier het resultaat! De luchtige gepofte rijstbodem combineert super goed met de luchtige cheesecakevulling. De chocolade vulling heb ik op smaak gebracht met chocolade hazelnootpasta, een klein beetje maar met heel veel resultaat. De witte vulling is op smaak gebracht met vanille en Kinder Bueno spread oftewel witte hazelnoot chocolade pasta. Om door een ringetje te halen. Met dit recept en de tips maak je de taart zonder moeite!

Glutenvrije Kinder Bueno pasta

Kinder Bueno pasta, jaaa je leest het goed! Eigenlijk is het heel makkelijk om te maken. Het enige dat je nodig hebt is gesmolten witte chocolade, geroosterde hazelnoten en een scheutje kokosmelk of kokosolie. Ik beloof je, succes gegarandeerd! Het recept kun je HIER vinden.

Glutenvrije Kinder Bueno cheesecake

Glutenvrije Kinder Bueno cheescake maken

In tegenstelling tot de andere zebra taarten op mijn website maak je deze glutenvrije Kinder Bueno cheesecake in een handomdraai. Het verschil zit hem in de bodem en de toevoegingen aan de vulling. In dit recept is dat zo makkelijk, dat je met enige ervaring de taart binnen een half uurtje in de koelkast hebt staan! De gepofte rijst kun je kopen bij de grotere supermarkten, deze staan in het schap met ontbijtgranen. De (vegan) hazelnoot pasta en de (vegan) witte chocolade hazelnoot pasta kun je kopen in bijna elke supermarkt.

Meer glutenvrije cheesecake recepten

Ben je fan van deze taart, dan zijn de Stracciatella cheesecake, de Bounty taart, de Twix taart, de blauwe bessen cheesecake bites, de appeltaart cheesecake bites, blauwe bessen zebra cheesecake of de aardbeien zebra taart echt iets voor jou!

Tips voor de perfecte zebra taart

 • Zorg ervoor dat de vulling niet te dik is, anders worden de strepen niet zo mooi zichtbaar. Wanneer de vulling snel stevig wordt kun je met een staafmixer de vulling in de schaaltjes op een makkelijke manier dunner maken.
 • Het klinkt misschien gek maar klop tussendoor met de springvorm een paar keer tussendoor op het aanrecht (voorzichtig) om de strepen goed in elkaar over te laten lopen en de luchtbellen te laten verdwijnen.
Kinder Bueno cheesecake
Glutenvrije Kinder Bueno cheesecake
Glutenvrije Kinder Bueno
Glutenvrije Kinder Bueno cheesecake

Glutenvrije Kinder Bueno cheesecake

Recipe by Marike
4.4 from 5 votes
Course: Tussendoortje, Gebak, Dessert, Feestdagen, VerjaardagCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

12

puntjes taart
Voorbereding

30

minutes
Wachttijd

3

hours 
Totale tijd

4

hours 

10

minutes

Een glutenvrije Kinder Bueno cheesecake! Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn. Deze overheerlijke taart is makkelijker te maken dan je denkt. Lekker met een luchtige gepofte rijstbodem en een romige hazelnoot chocolade vulling. Een taart om van te houden! Glutenvrij en vegan te maken!

ingrediënten

 • Voor de bodem:
 • 80 g gepofte rijst of Rice krispies

 • 100 g pure chocolade of melk chocolade

 • 25 g hazelnoten- grof gehakt

 • snufje zout

 • Voor de vulling:
 • 250 ml (plantaardige) slagroom

 • 350 g (plantaardige) kwark of stevige yoghurt

 • 1 tl vanille-extract

 • 50 ml ahornsiroop, agavesiroop OF erythritol

 • 2 el Kinder bueno spread OF witte hazelnoot chocolade pasta

 • 2 el (vegan) chocolade hazelnoot pasta

 • 2 el cacao

 • 6 blaadjes gelatine of 5 g agar agar

 • Voor de topping:
 • 100 ml kokosmelk- volle variant uit blik

 • 125 g pure chocolade of melk chocolade

 • Optioneel: 2 a 3 glutenvrije Kinder bueno’s (die zijn niet vegan)

 • 30 g grof gehakte hazelnoten

 • Wat heb je nodig?
 • springvorm 18 a 20 cm

 • bakpapier

 • optioneel: acetaatfolie

 • mengkom

 • spatel

 • (hand)mixer

Zo maak je het!

 • Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier. Doe de gepofte rijst of rice krispies in een mengkom. Smelt de chocolade au bain-marie en roer hier de gepofte rijst en de grof gehakte hazelnoten uiteindelijk doorheen als de chocolade is gesmolten. Ze de bakvorm in de koelkast.
 • Bekleed de randen met acetaatfolie voor een mooie strakke cheesecake. Heb je dit niet, geen punt het is geen noodzaak. Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Mix met een mixer de slagroom lobbig, voeg het zoetmiddel en de vanille toe. Wanneer de slagroom lobbig is mix je nog even de kwark mee zodat er een luchtige vulling ontstaat.
 • Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in koud water, wanneer ze helemaal soepel zijn kun je ze uitknijpen. Verwarm de gelatine met 5 el water. Roer ondertussen regelmatig. Wanneer de gelatine is opgelost kun je deze in een dun stroompje toevoegen aan de witte vulling. Mix ondertussen goed om klontjes te voorkomen. Ga door naar stap 5.
 • Gebruik je agar agar? Verwarm de agar agar in het pannetje met 100 ml water laat dit zo’n 4 minuten zachtjes koken. Wordt het mengsel te stevig, voeg dan wat extra water toe. Blijf ondertussen goed roeren. Laat de agar agar iets afkoelen en voeg het voorzichtig toe aan de vulling als een dun stroompje om klontjes te voorkomen. Mix ondertussen goed om klontjes te voorkomen.
 • Verdeel de vulling over twee kommen. Voeg aan de kom met de witte vulling de Kinder Bueno spread toe of de witte hazelnoot spread. Mix dit er goed doorheen, gebruik eventueel een mixer of staafmixer.
 • Mix in de andere kom de hazelnootspread en de gezeefde cacao door het mengsel heen. Mix net zolang totdat het een egale chocoladebruine massa is.
 • Zorg ervoor dat de vulling niet te dik is, is dit wel het geval dan kun je een scheutje (plantaardige) melk toevoegen en door het mengsel heen mixen óf gebruik een staafmixer om de vulling mooi egaal te maken (deze tip klinkt misschien gek maar werkt als een trein).
 • Plaats nu één eetlepel het witte mengsel in het midden van de springvorm, plaats hier weer een lepel van het bruine mengsel op en herhaal dit totdat het op is. Schuif de taart de koelkast in voor zo’n 2 uur. Liefst iets langer. Klop tussendoor voorzichtig met de springvorm op het aanrecht zodat de lagen mooi in elkaar over zullen lopen.
 • Wanneer de vulling stevig genoeg is kun je aan de slag gaan met de topping. Verwarm de kokosmelk in een pannetje, wanneer deze warm is kun je het vuur uitzetten en de chocolade op laten lossen in de melk. Roer goed door elkaar. Laat de chocolade iets afkoelen en schenk deze vervolgens over de taart. Zet de taart weer even in de koelkast zodat de topping op kan stijven.
 • Garneer de taart met grof gehakte hazelnoten en stukjes glutenvrije Kinder Bueno. GENIET!

Notities

 • Bewaartip! De glutenvrije Kinder Bueno cheesecake blijft zo’n 5 dagen goed afgedekt in de koelkast.
 • Geen fan van gepofte rijst of rice krispies? Je kan ook een koekbodem maken van 150 g (glutenvrije) koekjes en 35 g gesmolten boter.
 • Wil je de taart nog voller van smaak maken? Voeg dan meer Kinder Bueno spread toe of witte hazelnoot chocolade spread.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije Kinder Bueno cheesecake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Kinder Bueno cheesecake

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.4 / 5. Reacties: 16

Geef als eerste je mening!

6 comments
 1. Ziet er weer fantastisch uit!!
  Waar kan ik de kokosmelk het beste door vervangen? Soyaroom? (Ben allergisch voor kokos, al kan ik wel tegen ontgeurde kokosolie).

 2. Hoi Marike,
  Oh Oh, wat een leuke recepten allemaal hier. Ik krijg zo’n zin om iets te gaan “bakken”.
  Een vraagje, ik ben veganist en heb eerlijk gezegd nog nooit vegan witte chocolade hazelnoot pasta gezien. Waar koop je die?
  Alvast dank voor je reactie.

 3. Deze staat momenteel op te stijven in de koelkast. Onze dochter wil deze graag voor haar verjaardag. Momenteel is ze de schalen aan het uitlokken. 😂 Fantastisch recept. ❤️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts