Kinder Bueno pasta

Kinder Bueno pasta, dit is toch dé droom van iedereen? Kinder Bueno maar dan in de vorm van pasta. Eigenlijk is het heel makkelijk om te maken. Het enige dat je nodig hebt is gesmolten witte chocolade, geroosterde hazelnoten en een scheutje kokosmelk of kokosolie. Ik beloof je, succes gegarandeerd! Glutenvrij en vegan!
Kinder Bueno pasta
4
(1)

Kinder Bueno pasta, glutenvrij en vegan

Kinder Bueno, wat heb ik het gemist! De smaak van melk chocolade en romige hazelnotenvulling zal ik nooit vergeten. De old school Kinder Bueno is niet glutenvrij dus leek het mij zo waanzinnig leuk om er een pasta van te maken die WEL glutenvrij is én daarmee ook een overheerlijke Kinder Bueno cheesecake! Ik kan je zeggen het is gelukt! Met deze overheerlijke Kinder Bueno pasta heb je een heerlijke dip in huis, pasta voor op brood en een vulling om taarten en koekjes mee te vullen. Je maakt de Kinder Bueno pasta met maar 3 ingrediënten!

Kinder Bueno pasta maken

Kinder Bueno staat bekend om de uitgesproken smaak van hazelnoten. Zelf gebruik ik graag geroosterde hazelnoten. Deze kun je kant-en-klaar kopen maar het makkelijkste is om ze zelf te roosteren. Gebruik je bruine hazelnoten? Rooster ze even in de oven zoals staat beschreven in het recept en wrijf daarna met een schone droge theedoek over de hazelnoten zodat de velletjes loskomen. Voor de pasta gebruik je dan uiteindelijk witte hazelnoten. Zorg ervoor dat je en sterke foodprocessor gebruikt of blender, afhankelijk van de kracht van het apparaat kan het zijn dat het iets langer duurt voordat er een mooie smeuïge pasta ontstaat.

Kinder Bueno pasta bewaren

Je kan de Kinder Bueno pasta het beste afgesloten in de koelkast bewaren in een schone pot dan blijft de pasta het allerlekkerste. De pasta blijft zo’n 30 dagen goed, let er wel op dat je een schoon mes of lepel gebruikt wanneer je de pasta gebruikt. Dan blijft deze het langste goed. Geloof mij, de bewaartip kun je eigenlijk beter overslaan want de pasta is zooooo lekker!

Kinder Bueno pasta

Kinder Bueno pasta

Recipe by Marike
4.9 from 9 votes
Course: Desserts, Glutenvrije recepten, TussendoortjesCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan
Hoeveelheid

10

porties
Voorbereiding

30

minutes
Totale tijd

1

hour 

10

minutes

Een smeuïge Kinder Bueno pasta, de droom van iedereen! Met een romige hazelnoten-chocolade smaak waar je van kan blijven eten. Glutenvrij en vegan te maken!

ingrediënten

  • 150 g geroosterde hazelnoten- wit

  • 200 g witte chocolade – kan ook met vegan witte chocolade

  • 3 el kokosmelk (dikke gedeelte van een blikje) of kokosolie (gesmolten)

Zo maak je het!

  • Rooster de hazelnoten in de oven op 180 graden voor zo’n 10 minuten. Laat ze afkoelen en blend ze met een sterke blender of food processor in zo’n 5 a 7 minuten tot een stevige pasta. Haal regelmatig met een spatel de pasta van de zijkanten.
  • Smelt de chocolade au bain-marie. Voeg dit toe aan de hazelnootpasta samen met de kokosolie en blend dit nogmaals zo’n 5 minuten tot een egale pasta. Wil je een smeuïgere pasta? Voeg dan iets meer kokosolie toe.
  • Laat de pasta helemaal afkoelen, bewaar het in een pot en zet deze in de koelkast.
  • Lekker op brood, als dip, taartvulling én als onderdeel van de Kinder Bueno cheesecake! GENIET!

Notities

  • Bewaartip! Bewaar de Kinder Bueno pasta in een afgesloten bakje in de koelkast.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije Kinder Bueno pasta maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrije Kinder Bueno cheesecake

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4 / 5. Reacties: 1

Geef als eerste je mening!

3 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts