Vera’s verjaardagstaart: luchtige taart met frambozen

Wauw, zo wil je jouw verjaardag toch wel vieren met zo’n waanzinnige glutenvrije verjaardagstaart op tafel! Vandaag is Vera jarig en dat viert zij met een te gekke kinder verjaardagstaart: “Rose en met vlinders”, zoals ze zelf zou zeggen. Ik laat je zien hoe!
glutenvrije verjaardagstaart
4.8
(4)

Glutenvrije verjaardagstaart

Vandaag is het feest! Vera is namelijk 2 geworden. Het voelt als de dag van gisteren dat we haar voor het eerst ontmoette maar aan de andere kant lijkt ze al jaren bij ons te zijn. Als je jarig bent dan hoort daar een feestelijke verjaardagstaart bij, zeker als je moeder bekend staat als taartenbakker. ;) Deze luchtige aardbeientaart is toch wel een pareltje van een glutenvrije verjaardagstaart! Een luchtige cake met een vleugje vanille en citroen, een romige vulling en een laagje jam. Eigenlijk was het helemaal niet zoveel werk om deze taart te maken. De vlinders en het zomerfruit maken de taart helemaal af. Ik ben heel benieuwd wat Vera van de taart zal vinden!

Glutenvrije verjaardagstaart bakken

Ik krijg heel vaak de vraag hoe je een lekkere verjaardagstaart kan maken die niet al teveel werk en tijd kost. Nou zo dus! Vera is dol op vlinders en ‘rose’ naar eigen zeggen. Combineer een roze taart met vlinders en je hebt een topper van een taart. De vlinders kocht ik online voor een paar euro. Super leuk om als taartversiering te gebruiken. Ik heb voor de basis een recept gebruikt waarbij de cake tussen een cake en een biscuit in zit. Niet te luchtig maar ook niet te vet en te zwaar. Wil je het jezelf makkelijk maken? Gebruik dan een kant-en-klare biscuitmix glutenvrij. Voor de topping heb ik gekozen voor enchanted cream. Dit is een luchtige crème die je heel makkelijk kan bewerken. Je kan er mooie toeven mee spuiten zonder dat ze inzakken en je kan er heel makkelijk een kleurtje aan geven. Ideaal! Het nadeel is wel dat enchanted cream lactose bevat. Kun je niet tegen lactose of melk gebruik dan één van de suggesties onderin het recept.

Meer inspiratie voor een glutenvrije kinder verjaardagstaart!

Ben je op zoek naar meer recepten om een lekkere glutenvrije verjaardagstaart te maken voor kinderen? Dan ben je hier aan het juiste adres! Wat dacht je van:

glutenvrije verjaardagstaart
kinder verjaardagstaart
kinder verjaardagstaart
glutenvrije verjaardagstaart

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije verjaardagstaart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Vera’s verjaardagstaart: luchtige taart met aardbeien

Recipe by Marike
5.0 from 1 vote
Course: Verjaardagstaart, traktatieCuisine: Glutenvrij, TarwevrijDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

12

puntjes
Voorbereiding

30

minutes
Baktijd

30

minutes
Totale tijd

1

hour 

Een kleurrijke glutenvrije verjaardagstaart! Je maakt hem zonder al teveel poespas. Met een zelfgemaakte cake als basis gevuld met frambozenjam en enchanted cream. Lekker en iedereen kan dit maken! Glutenvrij genieten!

ingrediënten

 • Voor de cake:
 • 5 eieren

 • 160 g amandelmeel

 • 200 g glutenvrij havermeel of rijstmeel

 • 100 g ahornsiroop of erythritol

 • 180 g (plantaardige) kwark of appelmoes- zonder toegevoegde suiker

 • 80 g gesmolten boter of kokosolie

 • 1 tl vanille-extract

 • rasp van 1/2 citroen

 • snufje zout

 • 1 tl bakpoeder

 • 1 tl baking soda + scheutje citroensap

 • Voor de vulling en topping:
 • 150 g Enchanted cream

 • 100 ml (plantaardige) melk

 • 100 ml water

 • 1 tl vanille-extract

 • rasp van 1/2 citroen

 • 200 9 frambozenjam

 • Zomerfruit: aardbeien, frambozen naar keuze

 • Extra: vlinders, parels of andere versiering.

 • Wat heb je nodig?
 • 2 springvormen 18 cm of 16 cm

 • mengkom

 • spatel

 • 2x bakpapier

 • (hand)mixer

 • 2 a 3 spuitzakken met spuitmondje

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 160 graden onder- en bovenwarmte. Bekleed de bodem van de springvormen met bakpapier. Vet de randen in.
 • Klop de eieren luchtig, spatel hier vervolgens de overige ingrediënten doorheen. Zorg ervoor dat er geen klontjes meer te zien zijn.
 • Verdeel het beslag over 2 springvormen, bak de taartjes in zo’n 30 minuten goudbruin. Laat ze afkoelen buiten de oven.
 • Klop de enchanted cream op met de (kokos)melk en het water, voeg wat vanille toe en eventueel wat citroenrasp voor een frisse touche. Doe de enchanted cream in een spuitzak, ga je voor meerdere kleuren? Gebruik dan wat dragonfruitpoeder (dit is een natuurlijke kleurstof) of een andere roze kleurstof. Zorg voor meerdere spuitzakken.
 • Wanneer ze helemaal zijn afgekoeld kun je de taarten doorsnijden. Ik heb de kleine bolling van de bovenkant afgesneden zodat ik mooier kon stapelen. Je kan er ook voor kiezen om de cake niet door te snijden en alleen de bolling weg te snijden zodat de cake iets dikker is. Verdeel de aardbeienjam over het midden van de cake laat de randen vrij, spuit met een spuitzak de creme rondom de jam zodat je daarna kan stapelen. Plaats hier een cake op en herhaal dit net zolang totdat je de bovenste cake er op kan plaatsen.
 • Verdeel de creme met een paletmes over de zijkanten. Spuit rondom en bovenop de taart mooie toeven (door verschillende spuitmondjes te gebruiken krijg je een leuk resultaat!). Top de taart af met rood fruit naar keuze en geef de vlinders een mooi plekje op de taart.
 • Zet de taart nog even in de koelkast zodat de taart mooi stevig zal worden. Steek de kaarsjes aan en GENIET!

Notities

 • Ben je geen fan van rood fruit? Gebruik gerust ander fruit of wat dacht je van chocolade!
 • Heb je geen enchanted cream in huis of ben je te laat om het te bestellen? Je zou ook prima stevige slagroom kunnen gebruiken of boter crème.

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

glutenvrije verjaardagstaart

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.8 / 5. Reacties: 4

Geef als eerste je mening!

1 comment
 1. Hoi Marike,
  Ik ben van plan om deze taart te gaan maken voor a.s. zaterdag, dan wordt mijn dochter, ook Vera genaamd, 4 jaar (zij wil een eenhoorntaart…). Ik wil graag de 2 kleuren gebruiken en heb frambozenpoeder gekocht om de roze kleur te maken. Is het gewoon een kwestie van uitproberen hoeveel poeder er nodig is om een mooie kleur te krijgen of heb jij een richtlijn? Als ik de creme op de taart ga smeren (ik heb dit nog niet eerder gedaan) welke kleur smeer ik er dan eerst op? Eerst alles wit en dan onderaan een roze laagje? Of?
  Alvast bedankt voor je reactie.
  Groetjes, Janneke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts