Solero dessert, glutenvrij én vegan

Solero toetjes, met pezik, mango, passievrucht en een romige vulling. Je maakt ze makkelijk en snel! Glutenvrij, lactosevrij en vegan voor de liefhebbers.
Glutenvrije Solero toetjes
3.4
(98)

Glutenvrije toetjes met perzik en passievrucht

Solero Exotic, wie kent hem niet? Het is al jarenlang mijn favoriete ijsje en ik vond het hoog tijd om hier iets mee te doen. Wat dacht je van deze Solero toetjes? De combinatie van perzik, mango en sinaasappel is echt een feestje samen met de romige slagroom-yoghurtvulling. In Duitsland zijn de Solero desserts mateloos populair, niet zo gek wanneer je de toetjes hebt geproefd weet je precies waarom! In Duitsland maken ze deze toetjes met de vanille pudding uit het bakschap die je niet hoeft te verwarmen. Ook heel lekker alleen zijn de toetjes dan heeeel zoet, niet meer lactosevrij en minder gezond. Ik heb daarom een eigen creatie bedacht en zie hier het resultaat!

Glutenvrij Solero dessert maken

Als basis voor de toetjes heb ik een vers sapje van de AH gebruikt met perzik, mango en maracuja. Je kan ook kiezen voor dubbeldrank, hier wordt alleen vaak wel extra suiker aan toegevoegd. Door de sap even te verwarmen en te binden ontstaat al snel een frisse fruitvulling die minder vloeibaar is waardoor je er laagjes mee kan maken. Klop de slagroom op, maak deze eventueel steviger met klopfix of een theelepel xanthaangom, roer hier de yoghurt doorheen en je kan mooie lagen maken. Maak er 2 grote toetjes mee of 4 kleintjes, aan jou de keuze!

Meer glutenvrije desserts

Ben je net zo’n toetjes fan als ik ben? Dan zijn deze glutenvrije desserts echt iets voor jou! Wat dacht je van de Limoncello tiramisu, de gezonde cheesecakejes met rood fruit, appeltaart cheesecake, Bounty taart of de Tiramisu taart echt iets voor jou!

Glutenvrije Solero dessert

Solero toetjes met perzik, glutenvrij én vegan

Recipe by Marike
4.0 from 29 votes
Course: Dessert, Ontbijt, TussendoorCuisine: Glutenvrij, Vegan, LactosevrijDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

2

glazen
Voorbereiding

10

minutes
Total time

10

minutes

Solero ijsjes! Het liefste eet ik ze iedere dag. De smaak van perzik, mango en passievrucht in combinatie met roomijs vind ik echt geweldig! Het leek mij super leuk om hier een lekker recept voor te maken namelijk deze Solero toetjes! Glutenvrij, lactosevrij en vegan te maken.

ingrediënten

 • 250 ml mango- maracuja- sinaasappelsap of dubbeldrank

 • 1 el arrowroot of maïzena

 • 200 g perziken (uit blik) of mango

 • 200 ml (plantaardige) slagroom

 • 200 g (plantaardige) kwark of Griekse yoghurt

 • 2 tl vanille-extract

 • 30 g ahornsiroop of agavesiroop

 • Wat heb je nodig?
 • 2 grote glazen of 3 a 4 kleinere glazen

 • (hand)mixer

 • pannetje

Zo maak je het!

 • Verwarm het fruitsap met de gezeefde arrowroot of maïzena in een pannetje. Roer goed door totdat de fruitsap begint in te dikken. Snijd de perziken in stukjes en voeg deze toe samen met 1 tl vanille-extract. Laat de fruitvulling goed afkoelen.
 • Klop de slagroom stevig en roer hier de yoghurt of kwark doorheen. Breng op smaak met 1 tl vanille-extract en het zoetmiddel. Ben je fan van een fris accent? Voeg dan rasp van 1/4 citroen toe.
 • Vul de glazen om en om met de fruitvulling en de slagroomvulling. Eetsmakelijk!

Recept video

Notities

 • Kun je geen perzik-mango-maracuja sap vinden? Gebruik gerust dubbeldrank.
 • Voor makkelijk en snel! In plaats van 1 el arrowroot of maïzena kun je ook vanillepudding gebruiken van Dr Oetker. Deze hoef je niet te verwarmen enkel te kloppen.

#ohmypie

Ga je deze Solero toetjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrije Solero toetjes

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.4 / 5. Reacties: 98

Geef als eerste je mening!

3 comments
  1. Hi Tineke,

   Ik kocht deze bij de AH, je hebt ze van Alpro in het koelschap staan of van AH eigenmerk bij de houdbare melk in het schap staan. Zet ze wel echt een halve dag koud in de koelkast anders kloppen ze niet op.
   Liefs,
   Marike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts