Glutenvrije aardbeientiramisu met limoncello

Glutenvrije aardbeientiramisu met limoncello en zelfgemaakte lange vingers. Een top combinatie waarmee je hoge ogen gooit wanneer je mensen op bezoek hebt maar ook voor tussendoor is het een feestje! Makkelijk om te maken, glutenvrij en lactosevrij!
Glutenvrije aardbeientiramisu
4.9
(8)

Glutenvrije aardbeientiramisu maken

Combineer verse aardbeien met glutenvrije lange vingers, slagroom en limoncello en er ontstaat een overheerlijke glutenvrije aardbeientiramisu. Fris, zomers én zo lekker! Voor de basis heb ik slagroom opgeklopt, deze kun je mengen met mascarpone maar ook met Griekse yoghurt of een milde (plantaardige) kwark. Wanneer je voor een van de laatste twee kiest dan is het toetje niet zo zwaar maar heel luchtig. Door de limoncello te mengen met dubbeldrank krijg je een exotische smaak, echt een aanrader om dat limoncello alleen vrij heftig kan zijn. Wil je liever helemaal geen alcohol? Gebruik dan alleen dubbeldrank of sinaasappelsap. Extra lekker met zelfgemaakte glutenvrije lange vingers. Laat ik dit recept nou nét voor jou online gezet hebben. Ik beloof je, eenmaal gemaakt dan ben je verkocht. ;)

Glutenvrije tiramisu, één van mijn favoriete toetjes!

Vroeger bestelde ik altijd tiramisu als toetje, tegenwoordig is dat anders omdat glutenvrije tiramisu niet zo makkelijk verkrijgbaar is in restaurants. Dan maken we hem zelf maar, en hoe! Je kan er 2 grote of 4 kleinere glazen mee vullen. Ik ben ontzettend benieuwd wat jij van het recept zal vinden en of je er ook net zo dol op ben als ik dat ben.

Glutenvrije aardbeientiramisu

Meer glutenvrije desserts

Ben je net zo’n toetjes fan als ik ben? Dan zijn deze glutenvrije desserts echt iets voor jou! Wat dacht je van de Solero toetjes, de gezonde cheesecakejes met rood fruit, appeltaart cheesecake, Bounty taart of de Tiramisu taart echt iets voor jou!

Glutenvrije aardbeientiramisu

Recipe by Marike
5.0 from 1 vote
Course: Tussendoortje, Toetjes, GebakjeCuisine: Glutenvrij, Melkvrij, LactosevrijDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

4

glazen
Voorbereiding

15

minutes
Totale tijd

15

minutes

Glutenvrije aardbeientiramisu met limoncello en zelfgemaakte lange vingers. Een top combinatie waarmee je hoge ogen gooit wanneer je mensen op bezoek hebt maar ook voor tussendoor is het een feestje! Makkelijk om te maken, glutenvrij en lactosevrij!

ingrediënten

 • 250 g aardbeien

 • 1 el arrowroot

 • 30 g ahornsiroop of agavesiroop

 • 250 ml (plantaardige) slagroom

 • 200 g mascarpone, Griekse yoghurt OF (plantaardige) kwark

 • 1 tl vanille-extract

 • 8 (glutenvrije) lange vingers

 • 100 ml limoncello

 • 100 ml dubbeldrank

Zo maak je het!

 • Snijd de aardbeien in stukjes en verwarm deze in een pannetje met 2 el water en de arrowroot. Laat het mengsel zo’n 3 minuten zachtjes koken, zet het vuur uit als de coulis begint in te dikken. Voeg evt. wat zoetmiddel naar wens toe.
 • Klop de slagroom stevig, roer de mascarpone, Griekse yoghurt of kwark los en voeg de toe. Breng op smaak met de vanille, citroenrasp en het zoetmiddel.
 • Vul de glazen met een laagje slagroom, week de lange vingers in de limoncello en dubbeldrank, verdeel deze over de glaasjes, dek af met de aardbeiencoulis. Herhaal dit nog een keer. Versier de aardbeientiramisu met verse aardbeien. Eetsmakelijk!

Recept video

Notities

 • Liever alcoholvrij? Vervang de limoncello door dubbeldrank of sinaasappelsap.
 • Variatietip! Wist je dat deze tiramisu ook heel lekker is om te maken met frambozen of mango?

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije tiramisu maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrije aardbeientiramisu

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.9 / 5. Reacties: 8

Geef als eerste je mening!

1 comment
 1. Hoi Marieke,
  Ziet er heerlijk uit!
  Ik wil dit gaan maken voor Kerst, mijn schoonzusje mag echter geen slagroom (mascarpone mag geloof ik wel), wat voor plantaardige slagroom zou je hiervoor adviseren?
  Groetjes! Nienke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts