No bake mokka taartjes, glutenvrij en vegan

De smaak van koffie en chocolade gaat ontzettend goed samen. Wanneer je deze no bake mokka taartjes proeft weet je precies wat ik bedoel. Lekker met een noten-dadelbodem, een romige mokkavulling en chocolade on top! Glutenvrij en vegan te maken!
glutenvrije mokka taart
4.3
(7)

Glutenvrije mokka taartjes maken

Wat zijn ze lekker deze super schattige mokka taartjes! Met een no bake bodem van geroosterde pecannoten en dadels met een vleugje zout, een romige vulling met koffie en cacao en de gesmolten pure chocolade on top. Iedere hap die je neemt is het wéér genieten, dat beloof ik jou alvast! Wanneer je de noten kort roostert in een pan of in de oven, dan proef je veel meer smaak in de gebakjes terug dan wanneer je raw noten gebruikt. Voor de vulling heb ik opgeklopte slagroom gemengd met een milde kwark. De kwark van Alpro is hier erg fijn voor bijvoorbeeld of de AH eigen merk plantaardige kwark. Kun je wel tegen lactose dan kun je ook prima Griekse yoghurt of roomkaas gebruiken. Gebruik geen magere kwark, dan worden de taartjes licht zuur dat is in combinatie met mokka en chocolade niet aan te raden.

Pecannoten roosteren doe je zo! Verwarm de oven voor op 175 °C. Verspreid de rauwe pecannoten over de bakplaat en let op dat de noten op één laag liggen (en dus niet op elkaar liggen). Plaats de bakplaat in de voorverwarmde oven en laat ze 5 minuten roosteren. Haal de bakplaat uit de oven en draai alle noten om.

Wat is mokka en waar komt het vandaan?

Mokka komt als smaakmaker voor in van alles: mokka ijs, mokka koeken, mokka chocolade én in taart! Veel mensen zijn er dol op. Het is in feite een koffiesoort, afkomstig uit Jemen. Mokka heeft een hele bittere, maar toch zoete koffiesmaak. Grappig is dat daar dus écht een stadje is dat Mokka heet. En dat is meteen de geboorteplaats van deze koffie. De mokka-politie oordeelt dat alleen koffie die afkomstig is uit gebieden rond de Rode Zee, deze naam mag dragen. Ga je iets bakken, dan is mokka een fantastische smaakmaker. Bijvoorbeeld in taarten, cakes of room. Daarvoor wordt vaak mokka extract of -aroma gebruikt of koffie. De koffie wordt met gebrande suiker gemengd om de smaak van originele mokkabonen na te bootsen. Deze mokka taartjes proeven écht naar mokka, zeker wanneer je een espresso gebruikt van sterke aromatische bonen. De Mokka oploskoffie doet het trouwens ook goed, dat heb ik voor jou getest!

Meer glutenvrije recepten met mokka

Stiekem staan er best al een aantal lekkere recepten online met koffie en chocolade oftewel mokka. Wat dacht je van de chocolade hazelnoot cake, de mokka koeken, de mokka cheesecake en de mokka cheesecake 2.0? Allemaal schitterende recepten waar je wellicht vandaag al mee aan de slag kan gaan!

glutenvrije mokka taart
mokka taartjes glutenvrij en vegan

No bake mokka taartjes, glutenvrij en vegan

3 from 2 votes
Recipe by Marike Course: Tussendoor, Gebak, Dessert, TraktatieCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

6

taartjes
Voorbereiding

15

minutes
Wachttijd

2

hours 
Totale tijd

2

hours 

15

minutes

De smaak van koffie en chocolade gaat ontzettend goed samen. Wanneer je deze no bake mokka taartjes proeft weet je precies wat ik bedoel. Lekker met een noten-dadelbodem, een romige mokkavulling en chocolade on top! Glutenvrij en vegan te maken!

ingrediënten

 • Voor de bodempjes:
 • 60 g 60 geroosterde pecannoten of hazelnoten

 • 40 g 40 glutenvrije havermout

 • 5 a 6 5 a 6 zachte Medjoul dadels

 • snufje zout

 • Voor de vulling:
 • 250 g 250 (plantaardige) roomkaas of milde (plantaardige) kwark

 • 200 ml 200 (plantaardige) slagroom

 • 4,5 blaadjes gelatine of 3 g agar agar

 • 1 1 espresso ( of 1 zakje oploskoffie, opgelost in 50 ml heet water)

 • 1 a 2 el 1 a 2 cacao – meer mag ook

 • 40 g 40 ahornsiroop of agavesiroop

 • 1 tl 1 vanille-extract

 • Voor de topping:
 • 125 g 125 pure chocolade (druppels)

 • 2 tl 2 kokosolie

 • 12 12 chocolade koffieboontjes

Zo maak je het!

 • Mix alle ingrediënten voor de bodempjes tot een egaal deeg. Voeg eventueel een klein scheutje water toe als het deeg te droog blijft.
 • Vet de muffinbakvorm in en bekleed deze met reepjes bakpapier zodat je de mini cheesecakes er makkelijk uit kan halen. Verdeel het deeg over de bodempjes en duw aan.
 • Ga ondertussen aan de slag met het maken van de mokka vulling. Klop de slagroom lobbig, roer de roomkaas of kwark los en voeg dit toe aan de slagroom samen met het zoetmiddel, vanille en de gezeefde cacao.
 • Gebruik je gelatine? Wel de blaadjes gelatine los van elkaar in koud water. Knijp ze uit en verwarm ze met de koffie in een pannetje. Zet het vuur uit en spatel de koffie wanneer het lauw is door de slagroom. Roer goed door totdat er geen klontjes meer te zien zijn. Ga verder naar stap 6.
 • Gebruik je agar agar? Verwarm de agar agar met de koffie in een pannetje. Laat het zo’n 3 minuten zachtjes pruttelen. Voeg eventueel meer koffie toe als de agar agar teveel begint te klonteren. Zet het vuur uit en mix de agar agar in een dun stroompje door de slagroom.
 • Verdeel de vulling over de bodempjes en laat ze zo’n 1,5 a 2 uur opstijven in de koelkast. Verwarm de chocolade au bain marie en voeg de kokosolie toe.
 • Laat de chocolade iets afkoelen zodat het niet meer zo heel vloeibaar is. Verdeel de chocolade over de cheesecakjes en laat de topping opstijven. Versier de mokka cheesecake met de koffieboontjes. Geniet!

Notities

 • Bewaartip! Je kan de taartjes in de koelkast bewaren. Dan blijven ze zo’n 5 dagen goed.
 • Geen fan van mokka? Maak er chocolade taartjes van! Voeg één eetlepel extra cacao toe aan de vulling in plaats van de koffie.
 • Maak de taartjes extra fancy door er een swirl van witte chocolade overheen te verdelen. Dit doe je wanneer de pure chocolade nog een beetje zacht is zodat de chocolade mooi in elkaar over kan lopen.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije mokka taartjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

glutenvrije mokka taartjes

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.3 / 5. Reacties: 7

Geef als eerste je mening!

1 comment
 1. Heyy, dit lijkt me echt heerlijk! Kan je hiervan ook 1 grote taart van maken in een springvorm? Moet ik dan de ingrediënten verdubbelen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts