Kersen kruimeltaart, glutenvrij en vegan

Een glutenvrije kersen kruimeltaart met een krokante bodem, een fris zoete kersenvulling en een krokante crumble met pecannoten. Hier wil je toch zo een hap uit nemen? Extra lekker met een bolletje pecanannoten-karamel ijs! Glutenvrij én vegan!
kersen kruimeltaart
4.2
(5)

Glutenvrije kersen kruimeltaart bakken

Een kersen kruimelvlaai was één van de meest geliefde taarten bij ons thuis vroeger. Hoe leuk zou het zijn om deze taart nieuw leven in te blazen in een glutenvrij jasje? Het is gelukt! Deze glutenvrije kersen kruimeltaart is ongelofelijk lekker. Met een krokante bodem, een fris zoete kersenvulling en een overheerlijke crumble met pecannoten! Wij deden er een bolletje pecannoten-karamelijs op. Niet te doen, zo lekker!

Vegan kruimeltaart

Naast glutenvrij is de taart ook vegan. Er worden geen dierlijke producten gebruikt in het recept waardoor het voor nog meer mensen mogelijk is om lekker te genieten! De taart is smeuïg en krokant van zichzelf daar hebben we zelfs geen eieren voor nodig. ;) Door maïzena of arrowroot te gebruiken kun je de vulling binden. Let op, gebruik niet meer dan ik heb aangegeven anders wordt de vulling te stevig en dat is nou net niet de bedoeling. Door de taart goed af te laten koelen wordt de vulling steviger. Schrik niet wanneer de taart uit de oven komt en de vulling is nog vrij nat, dat hoort zo. :)

Zo maak je de taart nog lekkerder!

De taart is super lekker volgens het recept maar wil je echt uitpakken. Verdeel dan een laagje amandelspijs over de bodem. Gebruik 100 g amandelmeel, 60 g ahornsiroop en een scheutje citroensap. Verdeel het amandelspijs over de bodem wanneer de taartbodem uit de oven komt. Ik beloof je, dit wil je proeven. ;)

Glutenvrije kruimeltaart met kersen bewaren

De taart blijft zo’n 3 a 5 dagen goed in de koelkast. Daarnaast kun je de taart ook prima invriezen, zo kun je elk moment genieten van zo’n heerlijke traktatie! Ben je geen fan van kersen? Probeer eens deze bosvruchten kruimeltaart of vervang de kersen door aardbeien, blauwe bessen, appeltjes of frambozen.

Bakken met kersen

Ben je dol op kersen? Dan zijn de volgende glutenvrije taarten echt iets voor jou!

glutenvrije kersen kruimeltaart
glutenvrije kersen kruimeltaart

Kruimeltaart met kersen, glutenvrij en vegan

Recipe by Marike
4.7 from 6 votes
Course: Desserts, Glutenvrij ontbijt, Glutenvrije recepten, Ontbijttaartjes, Taart, TussendoortjesCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

10

puntjes taart
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

40

minutes
Totale tijd

1

hour 

Een makkelijke kersen kruimeltaart maak je zonder al teveel moeite. Met een krokante bodem gemaakt van havermeel en amandelmeel, een fris zoete kersenvulling en een crumble met pecannoten on top! Glutenvrij en vegan!

ingrediënten

 • Voor de bodem en de crumble:
 • 130 g pecannoten- fijngemalen OF amandelmeel

 • 130 g rijstmeel of glutenvrije havermeel

 • 80 g ahornsiroop of agavesiroop

 • 60 g plantaardige boter of kokosolie

 • snufje zout

 • 1 tl vanille-extract

 • Voor de vulling:
 • 400 g kersen- ontpit

 • 35 g ahornsiroop of agavesiroop

 • 1,5 el arrowroot of maizena

 • Optioneel: rasp van 1/4 citroen

 • Voor de crumble:
 • 1/3 van het deeg

 • 35 g pecannoten- grof gehakt

 • 20 g glutenvrije havermout

 • Wat heb je nodig?
 • Vlaaivorm of bakvorm #20 cm

 • Mengkom

 • Spatel

 • Pannetje

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 180 graden onder- en bovenwarmte of 170 graden hetelucht. Vet de bakvorm in.
 • Doe alle ingrediënten voor de bodem in een mengkom. Kneed tot een soepel deeg en verdeel 2/3 het deeg over de bodem van de bakvorm. Druk aan en bak de bodem 10 minuten in de oven.
 • Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Verwarm een pannetje met het fruit en voeg de overige ingrediënten toe. Laat het zachtjes koken totdat de coulis indikt. Verdeel de vulling over de bodem van de bakvorm.
 • Roer de ingrediënten voor de de crumble los en verdeel de crumble over de kersen. Bak de taart in zo’n 35 a 40 minuten goudbruin. Laat afkoelen buiten de oven en zet de kruimeltaart daarna nog zo’n 2 uur in de koelkast, eetsmakelijk!

Notities

 • Bewaartip! De taart kun je prima afgedekt in de koelkast bewaren, zo’n 3 a 5 dagen.
 • Variatietip! Gebruik gerust ander fruit voor de vulling.

#ohmypie

Ga je deze kersen kruimeltaart maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

kersen kruimeltaart

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.2 / 5. Reacties: 5

Geef als eerste je mening!

2 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts