Glutenvrije pizza met burrata en parmaham

In de zomermaanden met hopelijk veel zomerse dagen merk ik dat ik eerder kies voor makkelijke maaltijden. Maaltijden die snel klaar zijn maar zeker ook heel lekker zijn. Salades zijn favoriet maar ook de zelfgemaakte voedzame plaattaarten en pizza’s. Met de Whirlpool combinatie- magnetron met Crisptechnologie staat zo’n overheerlijke pizza of plaattaart binnen 8 minuten op tafel. Gemak, voedzaam maar vooral lekker eten gaan heel goed samen. Vandaag laat ik jou zien hoe je een heerlijke glutenvrije pizza met burrata en parmaham zelf kan maken! Nóg leuker ik mag een combimagnetron weggeven! In dit artikel lees je er alles over!
Glutenvrije pizza
4.8
(4)

Wat is de Crisptechnologie?

Eerder deelde ik al deze blog waarin ik liet zien hoe je heel gemakkelijk een glutenvrije ontbijttaart kan maken in nog geen 10 minuten. Hoe dan zie ik jou al denken? Nou, eigenlijk is het vrij simpel door een combinatie-magnetron met Crisptechnologie te gebruiken. Whirlpool heeft een assortiment met combinatie-magnetrons die beschikken over deze technologie. Het fijne hiervan is, is dat het bereiden van maaltijden, het bakken van de lekkerste baksels of het bakken van een overheerlijke (glutenvrije) pizza veel sneller gaat dan wanneer je de heteluchtoven zou gebruiken. Onze pizza’s, plaattaarten, bladerdeeghapjes en koeken waren in acht minuten krokant, terwijl ze er normaal veel langer over doen om het zelfde resultaat te bereiken. Ik probeerde ook een aantal carrot cake koeken uit en deze waren binnen 5 minuten klaar. Krokant van buiten en chewy van binnen. Ongelofelijk!

“Mama, even Crispen!”

Dat is wat Vera roept wanneer ze snel iets wil eten wat in de oven moet. Ook zij heeft het met haar twee jaar al aardig door. Maar hoe kan het nou zo zijn dat alles zo snel gaar en krokant is? De Crisptechnologie maakt gebruik van zowel de turbo heteluchtoven, grill als de magnetron. Gebruik Crisp plaat die gemaakt is van ferriet waardoor de plaat binnen twee minuten de temperatuur van 210 graden zal bereiken. Oftewel alle gunstige factoren komen samen waardoor het eten zo snel klaar kan zijn.

Glutenvrije pizza

Glutenvrije pizza bakken in 8 minuten

Wat een uitvinding! Waar ik normaal zeker een half uur bezig ben om de glutenvrije pizzabodem te maken, af te bakken, te beleggen en weer af te bakken kan dit nu twee keer zo snel. Zeker wanneer je weinig tijd hebt is dit ideaal. Ik merk zelf dat ik sneller de crispfunctie gebruik en eerder ervoor kies om maaltijden zelf te maken. Zeker met de drukte van twee jonge kinderen in huis zijn wij heel blij met deze mogelijkheid. Beleg de pizza met tomatensaus, burrata en parmaham en je zit gebakken! Niet alleen voor pizza’s maar ook voor de geroosterde tomatensoep, waarbij we de tomaten en andere groentes 10 minuten bakken met de Crisptechnologie. Het enige wat je nog moet doen is de gegrilde groentes pureren. Ik ben fan van deze makkelijke maaltijden.

Glutenvrije pizza
Glutenvrije pizza met parmaham en burrata

Wil jij zo’n Whirlpool oven winnen?

Doe dan mee met de winactie op mijn Facebook en Instagram. Ik mag namelijk een Whirlpool inbouw oven én een verspakket waarmee jij dit recept kan maken weggeven. Het enige wat ik van jou wil weten is met wie jij graag dit gerecht zou willen maken. Op vrijdag 5 augustus maak ik de winnaar bekend!

Meer inspiratie!

Mijn recept en nog veel meer leuke recepten die gemaakt zijn met de Crisp kun je terugvinden op de site van Whirlpool. Klik hier om de recepten te bekijken!

Glutenvrije pizza met parmaham en burrata

Glutenvrije pizza met burrata en parmaham

Recipe by Marike
0.0 from 0 votes
Course: Glutenvrij diner, Glutenvrije lunch, Glutenvrij tussendoortjeCuisine: Glutenvrij, VoedzaamDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

1

pizza
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

8

minutes
Totale tijd

18

minutes

Een overheerlijke zoete aardappel pizza met burrata en parmaham. Een feestje om te maken maar vooral om van te genieten! Met een krokante bodem en rijkelijk belegd. Glutenvrij genieten!

ingrediënten

 • 150 g zoete aardappel- geschild en in blokjes gesneden

 • 125 g rijstmeel of glutenvrij havermeel

 • 30 g tapiocameel, arrowroot OF maizena

 • 6 g psylliumvezels

 • 1 tl bakpoeder

 • 1 ei of 1 el gebroken lijnzaad geweekt in 2, 5 el water

 • 1 el olijfolie

 • snuf zout

 • optioneel: Italiaanse kruiden

 • Voor de topping:
 • 100 g tomatensaus of pastasaus

 • 1 bol burrata

 • 100 g Parmaham

 • 8 zongedroogde tomaatjes- fijn gesneden

 • blaadjes verse basilicum

Zo maak je het!

 • Stoom de zoete aardappel in zo’n 10 minuten zacht en laat ze goed uitlekken en afkoelen.
 • Prak ze met een vork tot puree en voeg de melen toe samen met de psylliumvezels. Voeg vervolgens het bakpoeder, zout, olijfolie en het ei of eivervanger toe.
 • Kneed dit tot een soepel deeg. Het deeg kan nog wat plakkerig zijn, laat het dan zo’n 10 minuutjes staan in de koelkast. De psylliumvezels hebben tijd nodig om het vocht op te nemen.
 • Maak twee bakpapiertjes nat. Plaats op één bakpapier de bol deeg op en dek af met het andere bakpapier. Rol met een deegroller of fles een mooie pizza van het deeg. Maak deze niet te dik maar ook niet te dun. Trek het velletje bakpapier.
 • Verdeel tomatensaus over de pizzabodem en verdeel hier de burrata, paramham en de tomaatjes overheen. Bak de pizza zo’n 8  minuten met de Crispfunctie. Wil je de pizza bakken met de hetelucht oven? Bak dan de bodem 10 minuten op 180 graden. Draai de bodem om, beleg deze met de toppings. Bak de pizza nog zo’n 10 minuten op 200 graden. Top de pizza af met verse basilicum én GENIET

Notities

 • Wil je de pizza bakken met de hetelucht oven? Bak dan de bodem 10 minuten op 180 graden. Draai de bodem om, beleg deze met de toppings. Bak de pizza nog zo’n 10 minuten op 200 graden.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije pizza maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrije pizza recept

Dit artikel is geschreven in samenwerking met Whirlpool

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.8 / 5. Reacties: 4

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts