Glutenvrije aardbeienmousse taart met witte chocolade en pistache

Een zomerse taart met de smaken van aardbeien, witte chocolade en pistachenoten! Je kan de oven uitlaten want deze taart is no-bake. Met een crunchy bodem en een romige aardbeienmousse vulling. Glutenvrij en vegan te maken! Eetsmakelijk!
Glutenvrije aardbeientaart
3.3
(3)

Glutenvrije taart met aardbeienmousse

Een luchtige aardbeientaart met een crunchy bodem van gepofte rijst, witte chocolade en pistachenoten. Geloof mij, dit is zo’n taart waar van kan dromen! Zomers, fris én licht. Afgelopen week kregen we vrienden op bezoek, dat is voor mij altijd het perfecte moment om te experimenteren met recepten omdat ik dan gelijk weet wat ik aan kan passen en of het écht iets is om te delen. Tijdens deze warme zomerse dagen zet ik het liefste de oven niet aan en kies is voor fruitige smaken. Deze glutenvrije taart met aardbeienmousse is zooo luchtig en fris, deze taart pas perfect bij deze tijd van het jaar.

Met een crunchy bodem van gepofte rijst, witte chocolade én pistachenoten

Klinkt dit niet fantastisch? De bodem van de taart is gemaakt met slechts 3 ingrediënten, luchtig en crunchy tegelijkertijd. Ik heb gepofte rijst gebruikt als basis, dit kocht ik bij de AH en het ligt bij de ontbijtgranen. Je zou evt ook rice krispies kunnen gebruiken. Net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Gepofte quinoa zou je kunnen gebruiken als vervanging van de gepofte rijst, mocht je het niet kunnen vinden. De witte chocolade geeft een bite aan de bodem en de combinatie met pistachenoten is gewoonweg GODDELIJK! Ik zou zeggen, probeer het eens!

glutenvrije aardbeienmousse taart

Meer glutenvrije taart recepten

Ben je gek op aardbeien en taart? Dan word je vast heel blij van deze recepten. De glutenvrije luchtige aardbeientaart is nog altijd een hit, evenals de glutenvrije aardbeientaart evenals de lava cakes met witte chocolade én aardbeien, de aardbeien ontbijttaartjes, zebrataart met aardbeien, de glutenvrije aardbeientiramisu en de glutenvrije slof met aardbeien.

glutenvrije aardbeienmousse taart

Glutenvrije aardbeienmousse taart met witte chocolade en pistache

Recipe by Marike
4.6 from 7 votes
Course: Gebak, Dessert, TraktatieCuisine: Glutenvrij, lactosevrij, veganDifficulty: makkelijk
Hoeveelheid

8

puntjes
Voorbereiding

20

minutes
Wachttijd

3

hours 
Totale tijd

3

hours 

20

minutes

Een zomerse taart met de smaken van aardbeien, witte chocolade en pistachenoten! Je kan de oven uitlaten want deze taart is no-bake. Met een crunchy bodem en een romige aardbeienmousse vulling. Glutenvrij en vegan te maken! Eetsmakelijk!

ingrediënten

 • Voor de bodem:
 • 80 g gepofte rijst of rice krispies

 • 100 (plantaardige) witte chocolade

 • 30 g pistachenoten

 • Voor de vulling:
 • 400 g aardbeien- vers of diepvries

 • 400 ml (plantaardige) slagroom

 • 40 ml agavesiroop – voeg eventueel iets meer toe als je een zoetekauw bent. ;)

 • 1 tl vanille-extract

 • rasp van 1/2 citroen

 • 8 blaadjes gelatine of 7 g agar agar

 • Voor de topping:
 • 200 g verse aardbeien

 • Optioneel: pistachenootjes en witte chocolade

 • Wat heb je nodig?
 • springvorm 18 a 20 cm

 • bakpapier

 • mengkom

 • spatel

 • (hand)mixer

Zo maak je het!

 • Bekleed de bodem met bakpapier. Smelt de chocolade au bain marie. Als je merkt dat de chocolade niet zo mooi vloeibaar wordt kun je er een lepel zonnebloemolie of kokosolie aan toevoegen.
 • Hak de pistachenoten grof, spatel deze samen met de gepofte rijst door de witte chocolade. Verdeel de gepofte rijst over de bodem van de springvorm en duw aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm even in de koelkast.
 • Gebruik je gelatine? Wel de blaadjes gelatine in een bakje koud water. Pureer de aardbeien met een staafmixer of blender. Verwarm de aardbeienpuree in een pannetje. Voeg de gelatineblaadjes, rasp van de citroen en vanille toe aan de aardbeien en roer alles goed door elkaar. Ga verder met stap 5.
 • Gebruik je agar agar? Pureer de aardbeien met een staafmixer of blender. Verwarm de aardbeienpuree in een pannetje. Voeg de agar agar, rasp van de citroen en vanille toe aan de aardbeien en roer alles goed door elkaar. Kook de aardbeienpuree zo’n 3 a 4 minuten op laag vuur, roer ondertussen de aardbeienpuree door elkaar om aanbranden te voorkomen. Ga door met stap 5.
 • Klop de slagroom lobbig met het zoetmiddel. Voeg nu terwijl je mixt de aardbeienpuree in een stroompje toe en mix alles nog even door elkaar. Gebruik acetaatfolie om de randen van de springvorm te bedekken. Heb je dit niet in huis? Geen probleem. Schenk de vulling over de bodem van de taart. Zet de taart zo’n 3 uur in de koelkast.
 • Versier de taart met verse aardbeien, grof gehakte pistachenoten en een swirl van gesmolten witte chocolade (voor de liefhebbers!). Eetsmakelijk!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de aardbeientaart afgedekt in de koelkast.
 • Variatietip! Deze taart is ook heel erg lekker met frambozen, blauwe bessen, mango of bosvruchten.
 • Gepofte rijst, je kan het ook prima vervangen door gepofte quinoa of verkruimelde rijstwafels.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije taart met aardbeien mousse maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrije aardbeientaart

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.3 / 5. Reacties: 3

Geef als eerste je mening!

2 comments
 1. He Marike, als ik de vulling over de bodem giet, dan blijft er niks meer van mijn knapperige lekkere bodem over. Deze wordt in zijn geheel sponzig, wat ik zoo ontzettend jammer vind. Ik heb de vulling in de koelkast helemaal laten afkoelen voor een langere tijd en meerdere malen doorgeroerd oh maak jij dit zodat de 2 helfden mooi gescheiden blijven?

  1. Hee Tess,

   Wat vervelend zeg! Heb je de bodem heel stevig aangedrukt met een leeg glas of bolle kant van een lepel en even koud gezet voordat je de vulling er overheen hebt verdeeld? Ik denk graag even met je mee zodat het niet nog een keer zal gebeuren.

   Lieve groet,
   Marike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts