Glutenvrije muffins met blauwe bessen

Smeuïge glutenvrije muffins met blauwe bessen, ze stonden al heel lang op mijn lijstje om te maken. Het is gelukt, deze glutenvrije muffins zijn ontzettend lekker en zijn ook nog eens een verantwoord tussendoortje! Ik zeg, bakkers klaar? Bakken maar!
glutenvrije muffins met blauwe bessen
3.8
(35)

Glutenvrije muffins bakken

Tijdens onze vakantie hebben we heel veel blauwe bessen geplukt, met het laatste restje blauwe bessen heb ik dit recept gemaakt. Samen met Vera heb ik 3 verschillende recepten gemaakt en getest, het was gelijk duidelijk… dit recept was de winnaar! Het duurde dan ook niet lang of ik bakte nog een vijftal glutenvrije muffins met blauwe bessen om er een video van te maken en mooie foto’s. Dat is gelukt! Het resultaat én het recept deel ik vandaag met jou!

De lekkerste muffins maak je zo!

Lekkere glutenvrije muffins zijn niet vanzelfsprekend. De muffins uit de supermarkt zijn vaak droog of vallen ze zwaar op de maag. Vandaag deel ik een recept van muffins die zo lekker en smeuïg zijn dat je bijna niet gelooft dat ze glutenvrij zijn! Ik heb een siliconen bakvorm gebruikt waar ik de muffinvormpjes in heb gezet. Zo blijven de muffins mooi in vorm en haal je ze makkelijk uit de vormpjes. Door wat droge rijst onder de bakpapiertjes te strooien voorkom je dat de muffinpapiertjes klef of heel nat worden. Droge muffinvormpjes zijn de basis voor de lekkerste glutenvrije muffins. Doe je voordeel met deze tip. 😉

Meer glutenvrije muffins

Jaja, ben je op zoek naar meer muffin recepten? Dan zit je hier gebakken! Wat dacht je van de glutenvrije chocolade muffins, de pompoen muffins, de frambozen ontbijtmuffins of de blauwe bessen muffins van bananenmeel? Allemaal stuk voor stuk overheerlijke recepten waar je het liefste gelijk jouw tanden in zou willen zetten.

glutenvrije muffins met blauwe bessen

Glutenvrije muffins met blauwe bessen

4 from 13 votes
Recipe by Marike Course: Cake en brownie, Desserts, Glutenvrij ontbijt, Glutenvrije recepten, muffins, Ontbijttaartjes, TussendoortjesCuisine: ontbijt, tussendoor, traktatieDifficulty: makkelijk
Hoeveelheid

5

muffins
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

20

minutes
Total time

30

minutes

Glutenvrije muffins met blauwe bessen, ze stonden al heel lang om mijn lijstje om te maken. Het is gelukt! Ze zijn niet te vet maar toch heel smeuïg én lekker. Een verantwoord glutenvrij tussendoortje, ik teken ervoor!

ingrediënten

 • 110 g 110 amandelmeel

 • 25 g 25 maïzena of arrowroot

 • 1,5 tl 1,5 bakpoeder

 • snuf zout

 • 1 1 ei of 50 g appelmoes

 • 1 tl 1 vanille-extract

 • rasp van 1/2 limoen

 • 35 g 35 a 40 g ahornsiroop of erythritol – proef zelf even of je ze zoeter wil hebben

 • 45 ml 45 amandelmelk of andere (plantaardige) melk

 • 30 g 30 kokosolie of plantaardige boter- op kamertemperatuur

 • 100 g 100 blauwe bessen

 • Voor de topping:
 • handje blauwe bessen

 • 10 g 10 amandelschaafsel

 • Wat heb je nodig?
 • siliconen muffinbakvorm

 • 5 muffinvormpjes

 • 5 el 5 rijst

 • ijsbolletjestang (optioneel)

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte. Vet een siliconen muffinbakvorm in en strooi rijst over de bodempjes, plaats hier 5 muffinvormpjes bovenop. Dit zorgt ervoor dat de muffins niet nat worden.
 • Spatel alle ingrediënten, behalve de blauwe bessen en het amandelschaafsel, door elkaar. Roer hier als laatste de blauwe bessen doorheen en verdeel het beslag over de 5 muffinvormpjes met een ijsbolletjestang. Versier de muffins met het amandelschaafsel en wat extra blauwe bessen.
 • Bak de muffins in zo’n 20 a 25 minuten goudbruin. Laat ze even afkoelen. Eetsmakelijk!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de muffins afgedekt in de koelkast. Dan blijven ze zo’n 3 dagen goed.
 • Kun je niet tegen amandelmeel? Gebruik gerust 100 g glutenvrij havermeel of rijstmeel.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije muffins met blauwe bessen maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

glutenvrije muffins met blauwe bessen

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.8 / 5. Reacties: 35

Geef als eerste je mening!

2 comments
 1. Help, wat doe ik fout? Jouw muffins rijzen boven het vormpje uit, die van mij niet.
  Jouw beslag is dikker, dat van mij dunner.
  Jouw muffins zien er van binnen droger uit, die van mij zijn vochtiger en breken snel.
  Smaak is wel goed!
  Kun je mij tips geven?

  1. Hi Janine,

   Wat jammer zeg! Het beslag hoort dik te zijn. Mijn tip voeg de volgende keer iets minder plantaardige melk toe. Dat kan al helpen. Heb je ze op onder- en bovenwarmte gebakken?

   Liefs,
   Marike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts