7 X glutenvrije cake recepten

Een overheerlijke glutenvrije cake die je heel makkelijk zelf kan maken. Ik heb mijn favoriete recepten op een rijtje gezet! 7 X glutenvrije cake recepten. Ga jij voor de chocolade-hazelnoot cake, de perzik kruimelcake. de super smeuïge bramen cake of toch liever de carrot cake ontbijttaartjes? De recepten zijn glutenvrij én vegan te maken!
blauwe bessen cake
1
(2)

Glutenvrije cake recepten

Niets zo lekker als een plakje vers gebakken cake! Zeker nu het zomerfruit volop verkrijgbaar is, is het een feest om hiermee te bakken. Ik heb voor jou mijn favoriete gezondere glutenvrije cakes op een rijtje gezet. Van glutenvrije perzik cake met een heerlijke crumble, smeuïge citroen-maanzaad cake tot een oh zo makkelijk maar lekker carrot cake ontbijttaartje. Ben je op zoek naar een échte eye-catcher? Ga dan voor de roze koeken taart met een super lekkere cakebodem die ook nog eens een stuk gezonder is!

De lekkerste recepten voor glutenvrije cake

Zien ze er niet heerlijk uit? De cakes die ik voor jou op een rijtje heb gezet. Je kan ze bakken in allerlei vormen. Zo kun je de cakes bakken in een ronde bakvorm van 18 a 20 cm of in een cakevorm van 22 a 25 cm. Op deze manier is het elke keer weer een verrassing wat er op tafel staat. De cakes zijn minder vet dan normale glutenvrije cakes maar wel heel smeuïg. In plaats van boter gebruiken we appelmoes of yoghurt en dat geeft net zo’n fijne structuur. Probeer het eens!

Wist je dat je de cakes kan bewaren in de koelkast. Dek ze af en je kan de komende 3 dagen genieten van een heerlijke plak. Of vries de cakes per puntje of plak in. Geniet!

7 X glutenvrije cake recepten

Glutenvrije cake met perzik

perzik cake

Een smeuïge kruimelcake met perzik, super smeuïg maar vooral heel smaakvol. Nu de perziken weer volop verkrijgbaar zijn, is dit recept wel heel toepasselijk. Glutenvrij, lactosevrij en vegan te maken!

Gezonde bramen cake glutenvrij en vegan

glutenvrije cake

Een smeuïge glutenvrije yoghurtcake gevuld met bramen en een vleugje citroen. Deze cake is zo lekker da het bijna jammer is dat ik hem niet via het beeldscherm uit kan delen. Wanneer de bramen in het seizoen zijn dan is het een feest om hier iets lekkers mee te maken, deze bramencake scoort nu al 10 punten! Glutenvrij, lactosevrij en vegan te maken.

Glutenvrije Ferrero Rocher cake

chocolade cake glutenvrij

Het is echt waar! Deze cake doet mij denken aan de oh zo bekende Ferrero rocher dan dan glutenvrij én in cakevorm. Eerder maakte ik al deze overheerlijke Ferrero Rocher taart en nu dus ook dé cake. Ben je een zoetekauw? Voeg gerust iets meer zoetmiddel toe, proef het beslag even om dit te bepalen. Ik zou zeggen, zet de oven maar aan en bakken maar!

Glutenvrije roze koeken taart

Glutenvrije roze koeken taart

De laatste tijd droom ik vaker over eten, dan wil ik het de volgende dag meteen maken. Lucky you, hierdoor komen er nog een aantal te gekke recepten aan waar al heel vaak naar gevraagd is. Deze roze koeken taart is de droom van iedere vrouw! Met een smeuïge cakelaag en een mierzoete maar toch frisse glazuurlaag.

Gezonde glutenvrije blauwe bessen cake

glutenvrije blauwe bessen cake

Fris, vol van smaak en zo lekker dat iedereen hier van mee wil genieten. Deze glutenvrije blauwe bessen cake is een echte allrounder onder de zoete recepten. Het is eigenlijk altijd lekker! Helemaal lekker met wat citroenrasp en vanille, de ultieme combinatie wanneer je blauwe bessen gebruikt. Vind je het beslag niet zoet genoeg? Voeg nog wat extra zoetmiddel toe, zo personaliseer je de cake helemaal naar jouw eigen smaak en wensen!

Gezonde glutenvrije citroen-maanzaad cake

Glutenvrije citroen maanzaadcake

Oef wat is het toch een grandioos recept, deze glutenvrije citroen maanzaadcake met een grandioze cheesecake swirl. Smeuïg, luchtig en vol van smaak. De frisse citroencake met maanzaad combineert feilloos met de romige cheesecakevulling. Het is eigenlijk heel simpel om te maken en de ingrediënten kun je gewoon in de supermarkt kopen. Glutenvrij, lactosevrij en vegan te maken!

Gezonde carrot cake ontbijttaartjes

Carrot cake glutenvrij en koolhydraatarm

Een smeuïge glutenvrije carrot cake met een bite van geroosterde pecannoten en een frisse frosting met een vleugje vanille en citroen. Zo makkelijk om te maken maar oh zo lekker! Glutenvrij én koolhydraatarm!

Glutenvrije aardbeiencake

glutenvrije aardbeiencake

Een smeuïge glutenvrije cake met aardbeien. Een feest om te maken én om van te genieten! Heb je verse aardbeien in huis dan is dit jouw recept. Binnen 10 minuten staat de cake in de oven. Bedank mij later.;)

#ohmypie

Ga je één van deze glutenvrije cake recepten maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 1 / 5. Reacties: 2

Geef als eerste je mening!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts