Glutenvrije pasta pesto met knoflook garnalen

Pasta pesto, met een súper romige pesto saus boordevol groente en knoflook garnalen die nét dat beetje extra geven. Het recept is glutenvrij, lactosevrij én met de vegan optie helemaal plantaardig te maken!
glutenvrije pasta pesto
4.3
(7)

Glutenvrije pasta pesto maken

Vandaag deel ik mijn lievelingsrecept, de Oh My Pasta special! We maken de glutenvrije pasta pesto iedere week, omdat we er thuis dol op zijn én omdat het gerecht binnen 15 minuten op tafel staat. Heel erg fijn wanneer je weinig tijd hebt om lang in de keuken te staan maar wanneer je toch graag lekker en voedzaam eet. Wanneer we pasta overhouden bewaren we dat voor een ander moment. Zo is Vera dol op de leftovers die je prima de volgende dag nog kan eten. Bak de pasta even in een pan en de pasta is weer net zo lekker als toen het net was gemaakt. Voor de saus heb ik geroosterde pijnboompitjes gecombineerd met een beetje Parmezaan, avocado en (kort) gekookte doperwtjes. Ik beloof je dit is zó ontzettend lekker, dit wil je iedere dag!

Meer glutenvrije hartige recepten

Naast heel veel taart, ontbijtaartjes, koeken, cakes en broden staan er ook aardig wat hartige recepten op de website. Zoals deze heerlijke plaattaart, zoete aardappel pizza, kaas-uienbroodjes, hartige taart én de burrata salade. Leef je uit en geniet!

glutenvrije pasta pesto

Glutenvrije pasta pesto

5 from 1 vote
Recipe by Marike Course: Lunch, Diner, PastaCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan optieDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

2

servings
Voorbereiding

5

minutes
Kooktijd

10

minutes
Totale tijd

15

minutes

Pasta pesto, met een súper romige pesto saus boordevol groente en knoflook garnalen die nét dat beetje extra geven. Het recept is glutenvrij, lactosevrij én met de vegan optie helemaal plantaardig te maken!

ingrediënten

 • 200 a 250 g 200 a 250 glutenvrije pasta

 • 30 g 30 pijnboompitjes- geroosterd

 • 40 g 40 Parmezaanse kaas of 2 el edelgistvlokken (voor de vegan variant)

 • 200 g 200 doperwten- kort gekookt of gestoomd

 • 1 1 avocado

 • handje basilicum blaadjes

 • 4 el 4 olijfolie

 • optioneel: scheutje (plantaardige) kookroom of water

 • peper en zout naar wens

 • 200 g 200 knoflook garnalen (deze kun je ook weglaten)

Zo maak je het!

 • Pureer de geroosterde pijnboompitjes, avocado, doperwten, olijfolie, Parmezaanse kaas of edelgistvlokken, basilicumblaadjes tot een gladde pesto. Voeg peper en zout toe naar smaak. Blijft de pesto saus erg stevig? Voeg een beetje water of kookroom toe.
 • Kook de pasta volgens de verpakking in ruim water met wat zout. Giet het kookvocht af en laat de pasta goed uitlekken. Spatel de pesto saus door de pasta en bak de knoflook garnalen in een hete bakpan.
 • Verdeel de knoflook garnalen over de pasta, garneer eventueel met pijnboompitjes, zongedroogde tomaatjes en wat Parmezaanse kaas. GENIET!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de pasta in een afgesloten bakje in de koelkast. Zo blijft het zeker zo’n 3 dagen goed.
 • Ben je geen fan van doperwten? Gebruik gerust gewokte spinazie. Ook heel erg lekker!

#ohmypie

Ga je deze pasta pesto maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

glutenvrije pasta pesto

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.3 / 5. Reacties: 7

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts