7 X glutenvrij ontbijtrecepten

Glutenvrije ontbijten hoeft niet saai te zijn. Ik heb voor jou mijn favoriete glutenvrije ontbijtrecepten op een rijtje gezet. Van overheerlijke cheesecake bites, glutenvrije pannenkoeken tot glutenvrije aardbeientaart.
Appeltaart cheesecake, glutenvrij en vegan
5
(1)

Glutenvrij ontbijten

Glutenvrij ontbijten vond ik in het begin erg lastig. Wat kan ik nou eten en waar voel ik mij goed bij? Op een gegeven moment was ik uitgekeken op mijn havermoutontbijt en besloot ik om er voedzame ontbijttaartjes van te maken. De cheesecake bites zijn op dit moment nog altijd heel erg populair net als de andere ontbijttaarten, pannenkoeken, breakfastkoeken en de wafels! De recepten bevatten minder suiker en zijn gemaakt van voedzame ingrediënten. Ze zien er niet alleen heel mooi uit, ze smaken ook heerlijk! Zo is glutenvrij ontbijten een feest voor iedereen!

Meer handige glutenvrije lijstjes met glutenvrije recepten

Eerder deelde ik mijn favoriete broodrecepten, mijn favoriete glutenvrije cake recepten en mijn favoriete recepten waarbij je geen oven nodig hebt!

7 x glutenvrije ontbijtrecepten op een rij:

lemon bars glutenvrij

Gezonde lemon bars

Wanneer je dol bent op citroen dan gaat er nu vast een belletje rinkelen. Deze lemon bars passen helemaal in jouw straatje. De combinatie van een lekkere koekbodem, een romige vulling met een vleugje zoet en zuur en een crumble on top zorgen voor een smaaksensatie eerste klas! Je maakt ze zonder al teveel moeite en wellicht heb je de ingrediënten al in huis. Ze gaan hier thuis als warme broodjes over de toonbank zo leuk om te zien hoe iedereen reageert op deze heerlijkheid!

De lekkerste crêpes, glutenvrij én vegan!

De lekkerste crêpes, glutenvrij én vegan!

Sinds een tijdje heb ik een nieuwe liefde waar ik heel graag mee ontbijt. Crêpes, dun gebakken pannenkoeken die je kan beleggen met alles wat je maar lekker vindt! Ik eet ze het liefste met een laagje notenpasta, aardbeienjam of wanneer ik er echt een feest van wil maken met een laagje hazelnotenpasta. Oh My! dit moet je gewoon eens proberen! De crêpes zijn glutenvrij, vegan én heel voedzaam, op deze manier is ontbijten voor iedereen een feestje!

Appeltaart cheesecake, glutenvrij en vegan

Appeltaart cheesecake, glutenvrij en vegan

Voor appeltaart kun je mij altijd wakker maken, niet zo lekker als een verse zelfgemaakte appeltaart. Nu we deze appeltaart cheescake gemaakt hebben, is de concurentie groot want wauw…. wat is deze lekker! De taartjes kun je eten als tussendoortje, bij de thee als verwennerij of als ontbijt. Yes, je leest het goed! De appeltaart cheesecake is gezonder dan de doorsnee appeltaart of cheesecake. Je proeft het niet eens! Deze glutenvrije cheescake is ook nog eens helemaal vegan, zo kan iedereen meegenieten!

glutenvrije havermoutkoekjes

Glutenvrije havermoutkoekjes als ontbijt

De afgelopen tijd begonnen mijn dagen erg vroeg door twee onstuimige jonge dames. Om toch iets nuttigs met mijn tijd te doen sta ik vrijwel iedere ochtend al vroeg in de keuken. Deze glutenvrije havermoutkoekjes zijn favoriet om te maken. Vera vindt het geweldig om mee te helpen en Cato zit dan lekker in de draagzak en luistert naar ons geklets. Twee vliegen in één klap. Aangezien deze koekjes zó lekker zijn, kan ik het niet laten om het recept met jou te delen. Overheerlijke havermoutkoekjes met een crunchy bite, koeken waar je niet genoeg van kan krijgen.

luchtige aardbeientaart

Luchtige aardbeientaart

Dat deze taart makkelijk om te maken is, dat kun je misschien bijna niet geloven. Ik beloof je ook jij tovert in een handomdraai de lekkerste aardbeientaart op tafel. De crunchy bodem combineert ontzettend goed met de frisse aardbeienvulling, citroen en vanille. De aardbeien on top maken het feest compleet. Eerlijk waar, met een puntje van deze taart kun je gerust ontbijten!

Gezonde appeltaart, glutenvrij én vegan

Gezonde appeltaart, glutenvrij én vegan

Gezonde appeltaartjes als ontbijt? Wie wil dit nou niet! Met dit recept maak jij zonder moeite een twee heerlijke appeltaart ontbijttaartjes die niet alleen lekker zijn als ontbijt maar het ook heel goed doen als tussendoortje of als traktatie! Glutenvrij én vegan te maken.

Glutenvrije kwarktaart met mango en passievrucht

Glutenvrije kwarktaart met mango en passievrucht

De stapeltjes taart maak ik maar al te graag zoals jullie misschien wel van mij weten. Maar een toren met overheerlijke glutenvrije kwarktaart bites met mango en passievrucht, die had ik nog niet eerder gemaakt! Je maakt ze zonder al teveel poespas. De bodem is heel voedzaam, gemaakt van havermout en amandelmeel. De vulling is lekker fris door de citroenrasp en de vanille. De topping maakt het feest compleet: mango en passievrucht! Ik zou zeggen probeer het eens!

#ohmypie

Ga je één van deze recepten maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 1

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts