Glutenvrije flatbread maken!

Wat zijn ze lekker deze zelfgemaakte glutenvrije flatbreads, rijkelijk belegd met tzatziki, gegrilde courgette, tomaatjes, feta én een vleugje Za’atar! Ze stonden al zó lang op mijn lijstje om te maken, het is gelukt én hoe! Makkelijk om te maken én altijd een succes!
glutenvrij flatbread maken
3.9
(23)

Glutenvrije flatbread maken

Glutenvrije flatbreads, ik vind ze verslavend lekker. Het heeft even geduurd voordat ik een goed recept had gevonden waarmee je zelf glutenvrij platbrood kan maken zonder kant-en-klare melenmix. Je hoeft er niet langer op te wachten want het recept deel ik vandaag! Met slechts een paar ingrediënten maak je de lekkerste glutenvrije flatbreads die niet hard worden, scheuren of niet lekker smaken. Ze zijn flexibel, voedzaam én ideaal om rijkelijk te beleggen.

Glutenvrije flatbreads eten

Flatbread of eigenlijk gewoon platbrood. Eigenlijk kent iedere keuken wel haar eigen platbrood. In India eten ze naan, in Mexico tortilla’s, in Suriname Roti en in de Midden Oosterse landen noemen ze het flatbread. Het is niet moeilijk om zelf flatbread te maken. Het leuke is dat je er ook iedere keer een ander smaakje aan kan geven. Voeg knoflookolie toe, verse kruiden, wat geraspte Parmezaan of za’atar. Je kan ze eten zonder beleg maar ik vind ze zó lekker met zelfgemaakte tzatziki, gegrilde courgette, tomaatjes en feta. Kies vooral jouw favoriete topping en maak er een feest van!

glutenvrij flatbread maken
flatbread glutenvrij

Glutenvrij flatbread maken!

4 from 7 votes
Recipe by Marike Course: Brood, Glutenvrije lunch, Glutenvrije recepten, HartigCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Servings

4

flatbreads
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

40

minutes
Totale tijd

50

minutes

Wat zijn ze lekker deze zelfgemaakte glutenvrije flatbreads, rijkelijk belegd met tzatziki, gegrilde courgette, tomaatjes, feta én een vleugje Za’atar! Ze stonden al zó lang op mijn lijstje om te maken, het is gelukt én hoe! Makkelijk om te maken én altijd een succes!

ingrediënten

 • Voor de glutenvrije flatbreads:
 • 130 g 130 glutenvrij havermeel of rijstmeel

 • 60 g 60 tapiocameel of maizena

 • 12 g 12 psylliumvezels

 • 230 ml 230 warm water

 • 2 el 2 ·olijfolie

 • 1 tl 1 bakpoeder

 • flinke snuf zout

 • Voor de vulling:
 • 1 1 courgette

 • Flinke snuf zout

 • scheutje olijfolie

 • 100 g 100 (plantaardige) tzatziki

 • 2 el 2 rode pesto

 • 100 g 100 (vegan) feta

 • handje handje granaatappelpitjes

 • munt blaadjes

 • optioneel: Za’atar

Zo maak je het!

 • Doe de melen, psylliumvezels, en het zout in een mengkom. Spatel door elkaar en voeg het warme water en de olijfolie toe. Kneed tot een soepel deeg, laat het deeg 10 minuten rusten en maak er 4 bollen van.
 • Rol de deegballen één voor één uit tussen twee bakpapiertjes en bak de flatbread één voor één goudbruin in een hete pan.
 • Snijd de courgette in plakjes, verdeel hier het zout overheen samen met de olijfolie.
 • Bak de courgette op een grilplaat of in de pan en beleg de flatbread met de tzatziki, pesto, courgette, gehalveerde tomaatjes, feta, granaatappelpitjes munt en eventueel een snufje Za’atar. Eetsmakelijk!

Notities

 • Bewaartip! De flatbreads zijn het lekkerste wanneer ze net gebakken zijn. Wil je ze bewaren? Bewaar ze dan in een droge theedoek of vries ze in per stuk. Je kan ze altijd nog even warm maken in een bakpan of in de oven.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije flatbreads maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

glutenvrij flatbread maken

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.9 / 5. Reacties: 23

Geef als eerste je mening!

6 comments
 1. Wat een heerlijke recepten allemaal, mijn complimenten. Wellicht heb je een tip voor vervanger voor 12 gram psylliumvezels.
  Groet Ger

 2. Gooh, Marike, wat een smaakbom was me dat! Ik heb er veel te veel van gegeten omdat het zoooo lekker was. Ik heb de ingrediënten aangepast aan wat de koelkast en de tuin te bieden hadden. Komkommer voor de Tzaziki, aubergines, tomaat, ajuin krokant gestoofd ipv courgettes. Sla en buffel mozzarella. De broodjes super veel smaak. Dus warm broodje, koude tzaziki, sla, lauwe gestoofde groente, mozzarella, pitjes en veel basilicum!

 3. Dag Marike, de smaak is overheerlijk maar het deeg is veel te nat om uit te rollen… ik heb het een 2de keer geprobeerd met minder water, maar het deeg blijft kleven aan het bakpapier…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts