Gezonde zebra cheesecake met bramen, glutenvrij én vegan

Is het geen plaatje? Deze waanzinnig lekkere gezonde zebra cheesecake met bramen is niet alleen mooi maar ook nog eens ontzettend lekker. Je hebt de ingrediënten vast al in huis. Glutenvrij, lactosevrij, vegan én koolhydraatarm te maken!
Gezonde zebra cheesecake
5
(2)

Gezonde zebra cheesecake met bramen

We genieten nog heel even van de mooie nazomer met deze overheerlijke bramen cheesecake. Met de laatste bramen leek het mij een leuk idee om één van mijn favoriete taarten te maken maar dan nét even anders en makkelijker. Ik heb er een gezondere taart van gemaakt met een krokante koekbodem en een vulling van romige yoghurt of kwark en…. heel veel bramen. De taart is zo fris, licht én ongelofelijk lekker. Je kan ze er zelfs mee ontbijten! Het lijkt heel lastig maar ik beloof je, met deze tips én het recept kan iedereen een zebra cheesecake maken.

Gezonde zebra cheesecake, waarom is deze taart gezonder?

Gezonde taart is een groot begrip, toch kun je onderscheid maken. Deze taart is gemaakt met een voedzame bodem van havermeel en amandelmeel. Een heel klein beetje boter of olie om de bodem smaak te geven én krokant te maken. De vulling bestaat vooral uit bramen én yoghurt. Een prima combinatie voor een voedzame taart. Zelf zou ik niet kiezen voor een magere kwark, deze maakt de taart zuurder. Griekse yoghurt of plantaardige kwark of kokosyoghurt geven de taart een romige smaak maar maken de taart niet heftig. Ideaal dus als je van een frisse taart houdt én lekker wil genieten!

Tips voor de perfecte zebra cheesecake:

 • Zorg ervoor dat de vulling niet te dik is, anders worden de strepen niet zo mooi zichtbaar. Wanneer de vulling snel stevig wordt kun je met een staafmixer de vulling in de schaaltjes op een makkelijke manier dunner maken.
 • Het klinkt misschien gek maar klop tussendoor met de springvorm een paar keer tussendoor op het aanrecht (voorzichtig) om de strepen goed in elkaar over te laten lopen en de luchtbellen te laten verdwijnen.
 • Geen fan van bramen? Gebruik gerust frambozen, bosvruchten, mango of perzik!

Meer recepten om een zebra cheescake te maken!

Aan de hoeveelheid zebra taarten te zien kun je vast wel raden dat dit één van lieveilngstaarten is om te maken. Ik vindt het iedere keer weer fantastisch om te zien hoe zo’n taart uit de vorm komt en hoe blij mensen worden van zo’n puntje taart.

Zo maak je de zebra cheesecake met bramen vegan

Yes, de cheesecake is glutenvrij maar je kan haar ook heel makkelijk vegan maken. Gebruik i.p.v. de gelatine agar agar (bereiding staat in het recept) en je hebt een vegan cheesecake! Let er wel op dat je de hoeveelheid agar agar die je nodig hebt even checkt op de verpakking. Het kan nog wel eens verschillen. Daarnaast kan agar agar sneller opstijven dan gelatine, wanneer de vulling te snel stevig wordt wanneer je ermee werkt kun je het beste de vulling nog even glad maken met een blender of staafmixer.

Zo maak je de zebra cheesecake met bramen koolhydraatarm!

De vraag naar koolhydraatarme recepten is groot, deze cheesecake maak je heel gemakkelijk koolhydraatarm. Gebruik in de taartbodem alleen amandelmeel dus 150 gram in totaal, zoet de taartbodem met Syrup gold of erythritol en zoet de cheesecake hier ook mee. Zo heb je zonder moeite een zebra cheesecake die lager is in koolhydraten.  En nu? Aan de slag!

Gezonde zebra cheesecake
Gezonde zebra cheesecake
Cheesecake met bramen

Gezonde zebra cheesecake met bramen, glutenvrij én vegan

5 from 4 votes
Recipe by Marike Course: Ontbijt, Tussendoor, Dessert, GebakCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan, KoolhydraatarmDifficulty: Gemiddeld
Personen

10

servings
Voorbereiding

30

minutes
Baktijd

13

minutes
Wachttijd

2

hours 
Total time

2

hours 

43

minutes

Wat is’ie lekker, deze gezonde zebra cheesecake met bramen. De taart is gemaakt met een voedzame bodem, een romige vulling en vooral heel veel bramen! Het heet een zebra cheesecake vanwege de kleurrijke strepen. Wie wil hier nou niet z’n tanden in zetten?;) Glutenvrij, lactosevrij, vegan en koolhydraatarm te maken!

ingrediënten

 • Voor de brownie:
 • 75 g 75 amandelmeel of 75 g chufameel-extra fijn

 • 75 g 75 glutenvrij havermeel

 • 30 g 30 (plantaardige) boter of kokosolie

 • 30 g 30 ahornsiroop of 30 g Erythritol 

 • 1 tl 1 bakpoeder

 • snufje zout

 • Voor de vulling:
 • 800 g 800 (plantaardige) kwark, kokosyoghurt of Griekse yoghurt

 • 400 g 400 bramen- vers of diepvries

 • 2 tl 2 vanille-extract

 • rasp van 1 citroen

 • 60 ml 60 ahornsiroop of 60 g Erythritol  – eventueel meer als je een zoetekauw bent

 • 12 blaadjes 12 gelatine of 10 g agar agar

 • Voor de topping:
 • 250 g 250 bramen

 • 2 blaadjes 2 gelatine of 2 g agar agar

 • 2 el 2 ahornsiroop of erythritol

 • Wat heb je nodig?
 • springvorm 18 a 20 cm

 • 2 mengkommen

 • spatel

 • (hand)mixer

 • 2 2 pannetjes

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte of 165 graden hetelucht. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de rand in.
 • Kneed alle ingrediënten tot een soepel deeg, voeg eventueel een klein beetje citroenrasp toe aan het deeg als je fan bent van een frisse taart. Bekleed de bodem van de springvorm met het deeg en bak de bodem in 13 minuten goudbruin.
 • Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Zet twee kommen klaar, doe de yoghurt/kwark in een kom en voeg hier de vanille, citroenrasp én de helft van het zoetmiddel aan toe. Doe in de andere kom de bramen en voeg hier het overige zoetmiddel aan toe. Pureer de bramen tot moes.
 • Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in koud water, wanneer ze helemaal soepel zijn kun je ze uitknijpen. Doe 4 blaadjes in één pannetje en verwarm deze kort, roer ondertussen goed. Voeg de bramencoulis toe en zet het vuur uit, laat de coulis iets afkoelen. Verwarm in een ander pannetje 8 blaadjes gelatine en roer goed. Voeg de helft van de yoghurt/kwark toe en zet het vuur uit. Voeg de overige yoghurt/kwark toe en ga verder met stap 6.
 • Gebruik je agar agar? Verwarm 6 gram agar agar met 75 ml water en roer goed door elkaar. Kook de agar agar zo’n 3 a 4 minuten. Voeg de yoghurt/ kwark toe en kook dit op laag vuur kort mee. Blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Verwarm in een andere pan de bramencouis met de agar agar en kook zo’n 3 a 4 minuten. Ontstaan er toch klontjes? Gebruik dan kort een staafmixer. Laat beide vullingen iets afkoelen en ga verder met stap 6.
 • Haal de bodem tevoorschijn en bekleed eventueel de randen met acetaatfolie voor een strak resultaat. Roer de vullingen allebei nog even goed door, deze mag niet te stevig zijn. Is dat wel het geval, haal dan even een staafmixer door de vulling zodat je mooie strepen krijgt wanneer je deze gebruikt.
 • Plaats nu één eetlepel het witte mengsel in het midden van de springvorm, plaats hier weer een lepel van het roze mengsel op en herhaal dit totdat het op is. Schuif de taart de koelkast in voor zo’n 3 uur. Klop tussendoor voorzichtig met de springvorm op het aanrecht als de vulling wat dikker is zodat de lagen mooi in elkaar over zullen lopen.
 • Wanneer de vulling stevig genoeg is kun je aan de slag gaan met de topping. Gebruik je gelatine? Wel de blaadjes gelatine in koud water en warm ze in een pannetje. Voeg de bramen toe en prak ze fijn. Zet het vuur uit en verdeel de iets afgekoelde topping over de vulling.
 • Gebruik je agar agar? Prak de bramen fijn en verwarm ze met 5 el water in een pannetje, voeg de agar agar toe en kook dit zo’n 3 a 4 minuten mee. Zet het vuur uit en laat het iets afkoelen. Schenk het vervolgens voorzichtig over de vulling. Zet de taart nog even in de koelkast.
 • Strooi er nog wat kokosrasp, pure chocolade of verse bramen overheen en GENIET!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de zebra taart afgedekt in de koelkast, dan blijft deze zeker zo’n 3 a 4 dagen goed.
 • Geen fan van bramen? Gebruik gerust bosvruchten, mango, frambozen of blauwe bessen.
 • Wil je een romige taart maken? Vervang 1/3 deel van de yoghurt of kwark door slagroom. Ik beloof je, succes gegarandeerd!

#ohmypie

Ga je deze gezonde zebra cheesecake met bramen maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Zebra cheesecake met bramen

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 2

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts