Glutenvrije broodjes met pompoen

We hebben sindskort een favoriet in huis, namelijk deze overheerlijke glutenvrije broodjes! Ze zijn super makkelijk om te maken, voedzaam én ik heb er pompoen in verstopt. Je proeft het niet, maar daardoor zijn de broodjes ook nog eens heel gezond! Glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken.
glutenvrije broodjes
4.3
(28)

Glutenvrije broodjes met pompoen

Iedere week maken we in het weekend zelf brood. Het “lekkerste glutenvrije brood” en dit glutenvrij brood zijn favoriet. Sinds kort kunnen we daar een nieuw recept aan toevoegen namelijk de broodjes met pompoen. Binnen een uur staan ze warm op tafel, des te leuker om ze zelf te maken als je ze eigenlijk nooit zoveel tijd hebt om in de keuken te staan én wanneer je jezelf of familie wil trakteren op lekkere broodjes. Ze hebben een krokante korst en ze zijn zacht en veerkrachtig van binnen. De basis is glutenvrij havermeel of sorghummeel (een mix van beide kan ook), de psylliumvezels geven de broodjes structuur én de pompoen (jaja, je leest het goed), geeft de broodjes smeuïgheid en volume. Ik beloof je, dit recept is een succes voor iedereen!

Glutenvrij brood bakken

Glutenvrij brood, veel mensen hebben er een haat-liefde verhouding mee. Niet zo gek, vaak als je brood koopt in de supermarkt kun je er een ruit mee ingooien of het is gemaakt van ingrediënten waar je de oorsprong nog van moet ontdekken. Ook wanneer je glutenvrij eet, is het fijn om voedzaam te kunnen eten. Ik raad mensen altijd aan om zelf brood te bakken. Dit hoeft niet lastig te zijn, ik heb een aantal toegankelijke recepten om brood te bakken waardoor je er plezier in krijgt en waardoor glutenvrij brood ineens een feestje is om te maken. Deze broodjes zijn daar écht een voorbeeld van. Ze zijn gemaakt van volkoren meelsoorten, glutenvrij en heel vezelrijk. De smaak is ook heel toegankelijk waardoor kinderen er ook van genieten. Ik heb voor jou het recept uitgewerkt. Je kan hier uiteraard volop variëren. Heel veel bakplezier!

Glutenvrije brood recepten

Heb je de smaak te pakken? Bak dan eens de glutenvrije krentenbollen, glutenvrije luchtige broodjes, glutenvrij mueslibrood, glutenvrij haverbrood of het koolhydraatarme brood!

glutenvrije broodjes
glutenvrije harde broodjes

Glutenvrije broodjes met pompoen

4 from 7 votes
Recipe by Marike Course: Ontbijt, Lunch, Glutenvrij broodCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

5

broodjes
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

40

minutes
Totale tijd

50

minutes

Voedzame glutenvrije harde broodjes met een krokante korst. Wat zijn ze lekker én wat zijn ze makkelijk om te maken. Je hebt geen gist nodig én toch zijn ze heel luchtig. Glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken.

ingrediënten

 • 300 g 300 glutenvrije havermeel OF sorghummeel

 • 18 g 18 psylliumvezels- gebruik de hele vezel voor een goed resultaat

 • flinke snuf zout

 • 1 tl 1 bakpoeder

 • 2 2 eieren*

 • 50 ml 50 heet water

 • 2 el 2 olijfolie

 • 250 g 250 pompoen- gekookt en gepureerd

 • 1 tl 1 baking soda + scheutje appelazijn of citroensap

 • Voor de topping:
 • sesamzaadjes, pompoen pitten en zonnebloempitjes

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 190 graden. Zet een hittebestendig schaaltje met heet water op de bodem van de oven.
 • Bekleed de bakplaat met bakpapier zodat je de broodje er gelijk op kan leggen als ze klaar zijn.
 • Doe alle melen, bakpoeder, zout en de psylliumvezels in een mengkom. Spatel dit goed door elkaar. Voeg de eieren of eivervanger, pompoenpuree, olie en het hete water toe. Voeg als laatste de opgeloste baking soda toe. Roer alles door elkaar tot een stevig deeg. Laat het deeg even rusten.
 • Vorm 5 a 6 bollen van het deeg, smeer ze in met wat ei of sojamelk zodat ze gaan glimmen en de zaadjes blijven plakken. Strooi zaden en/of pitten over de broodjes en bak ze in zo’n 35 a 40 minuten goudbruin. De buitenkant mag stevig aanvoelen. Laat ze afkoelen buiten de oven en GENIET!

Notities

 • *Eivrij of vegan? Gebruik 50 g extra gepureerde pompoen + 1 el gebroken lijnzaad geweekt in 3 el heet water. Bak de broodjes 5 a 10 minuten langer zodat ze goed gaar zullen worden.
 • Bewaartip! Bewaar de broodjes in een schone theedoek of papieren zak. Dan blijven ze lekker knapperig.
 • TIP! Verwarm ze nog even in de oven als je ze de volgende dag wil eten, dan zijn ze weer net zo vers als dat ze net uit de oven kwamen.
 • Variatietip! Ook heel lekker met rozijnen en een vleugje kaneel. 🙂

#ohmypie

Ga je deze broodjes met pompoen maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

glutenvrije broodjes

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.3 / 5. Reacties: 28

Geef als eerste je mening!

3 comments
 1. Hoi Marike. Ik heb de broodjes vandaag gebakken, maar helaas waren ze bij mij vast van stuctuur. De smaak was prima. Wat heb ik niet goed gedaan?

 2. Hi Marike,
  Ik ben over het algemeen groot fan van je recepten.
  Ik heb net deze broodjes gebakken met sorghummeel. Ze waren heel stevig en was helaas niet mijn smaak. Het hele huis rook naar geitenboerderij 😅
  Mijn dochter mag helaas geen haver, maar hoop dat ze met havermeel een stuk lekkerder smaken!
  Nog steeds op zoek naar een lekker gluten/haver/soja vrij vegan broodrecept…

 3. Geweldig recept! In deze tijd van het jaar gebruik ik een grote courgette (gekookt en gepureerd) in plaats van pompoen. Ook gebruik ik het glutenvrije bakmix mengsel van Marijebaktbrood (een andere marije dan ik hoor) en dat levert heerlijke broodjes op.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts