Glutenvrije brownie cheesecake met bosvruchten

Een overheerlijke glutenvrije brownie cheesecake met bosvruchten en verse vijgen. Een eye-catcher op tafel én de taart is helemaal niet zo lastig om te maken. Glutenvrij genieten voor iedereen!
Glutenvrije brownie cheesecake met bosvruchten
4.8
(5)

Glutenvrije brownie cheesecake met bosvruchten

Is het geen plaatje? Deze overheerlijke brownie cheesecake met bosvruchten. De smeuïge chocolade bodem combineert zonder moeite met de yoghurtvulling en de bosvruchten. Een frisse taart met het karakter van de herfst! Verstop wat stukjes pure chocolade in de bodem en versier de taart met verse vijgen en pure chocolade, ik beloof je dit is een eye-catcher op tafel!

Glutenvrije brownie met pompoen

De brownie heb ik gemaakt van pompoen (jaja, daar is’ ie weer!), hierdoor is de browniebodem gezonder én voedzamer. In plaats van pompoen kun je ook zoete aardappel gebruiken of appelmoes. Aan jou de keuze! De pompoenpuree kun je maken door pompoen te koken, goed uit te laten lekken en pureren. Tegenwoordig kun je ook diepvriesblokjes pompoen kopen en in uiterste nood kun je bio kindervoeding gebruiken, bij de AH bijvoorbeeld verkopen ze pompoenpuree.

Zo maak je de glutenvrije brownie cheesecake vegan

Yes, de cheesecake is glutenvrij maar je kan haar ook heel makkelijk vegan maken. Gebruik i.p.v. de gelatine agar agar (bereiding staat in het recept) en je hebt een vegan cheesecake! Let er wel op dat je de hoeveelheid agar agar die je nodig hebt even checkt op de verpakking. Het kan nog wel eens verschillen. Daarnaast kan agar agar sneller opstijven dan gelatine, wanneer de vulling te snel stevig wordt wanneer je ermee werkt kun je het beste de vulling nog even glad maken met een blender of staafmixer.

Zo maak je de brownie cheesecake koolhydraatarm!

De vraag naar koolhydraatarme recepten is groot, deze cheesecake maak je heel gemakkelijk koolhydraatarm. Gebruik in de taartbodem alleen amandelmee, zoet de taartbodem met Syrup gold of erythritol en zoet de cheesecake hier ook mee. Zo heb je zonder moeite een brownie cheesecake die lager is in koolhydraten. En nu? Aan de slag!

Meer brownie en cheesecake recepten!

Ben je enthousiast geworden? Dan is de Stracciatella brownie cheesecake vast iets voor jou! Of ga je voor de brownie en frambozen cheesecake bites? Op zoek naar gewone brownies dan zijn de zoete aardappel brownies vast jouw ding. Heel veel bakplezier alvast!

Glutenvrije brownie cheesecake met bosvruchten
glutenvrije brownie cheesecake
glutenvrije brownies

Glutenvrije brownie en bosvruchten cheesecake

4 from 5 votes
Recipe by Marike Course: Ontbijt, Tussendoor, Gebak, Gezonde traktatieCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

10

puntjes
Voorbereiding

30

minutes
Baktijd

20

minutes
Wachttijd

3

hours 
Totale tijd

3

hours 

50

minutes

Een super smeuïge brownie bodem, bedekt met een romige kwarkvulling met een vleugje vanille en een topping van bosvruchten. Een cheesecake om van te dromen! Zeker met verse vijgen en wat extra pure chocolade. Glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken!

ingrediënten

 • Voor de brownie bodem:
 • 100 g 100 amandelmeel OF 90 gram glutenvrij havermeel

 • 20 g 20 cacao

 • 1 tl 1 bakpoeder

 • snufje zout

 • 170 g 170 pompoenpuree- gekookt en gepureerd

 • 1 1 ei OF 1 el gebroken lijnzaad + 3 el water (voeg dan eventueel 1 tl extra bakpoeder toe)

 • 30 g 30 ahornsiroop of Erythritol

 • optioneel: 30 g grofgehakte hazelnoten

 • Voor de vulling:
 • 800 g 800 (plantaardige) kwark of Griekse yoghurt

 • 300 g 300 bosvruchten- diepvries, ontdooid

 • 60 g 60 ahornsiroop

 • 2 tl 2 vanille-extract

 • rasp van 1 citroen

 • 11 11 blaadjes gelatine OF 10 g agar agar

 • Voor de topping:
 • 250 g 250 bosvruchten

 • 2 2 blaadjes gelatine OF 2 g agar agar

 • 2 el 2 ahornsiroop of erythritol

 • Optioneel: 30 g pure chocolade- gesmolten

 • Wat heb je nodig?
 • springvorm 18 a 20 cml

 • bakpapier

 • optioneel: acetaatfolie

 • mengkom

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van de bakvorm met bakpapier.
 • Spatel alle ingrediënten voor de browniebodem tot een egaal beslag. Verdeel dit over de taartbodem. Bak de brownie in zo’n 15 a 20 minuten gaar.
 • Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Zet twee kommen klaar, doe de yoghurt/kwark in een kom (houd 200 gram achter) en voeg hier de vanille, citroenrasp én de helft van het zoetmiddel aan toe. Doe in de andere kom de bosvruchten en voeg hier het overige zoetmiddel en de overige kwark aan toe. Pureer de bosvruchten tot moes.
 • Gebruik je gelatine? Week de blaadjes gelatine in koud water, wanneer ze helemaal soepel zijn kun je ze uitknijpen. Doe 5 blaadjes in één pannetje en verwarm deze kort, roer ondertussen goed. Voeg de bosvruchten toe en zet het vuur uit, laat de coulis iets afkoelen. Verwarm in een ander pannetje 6 blaadjes gelatine en roer goed. Voeg de helft van de yoghurt/kwark toe en zet het vuur uit. Voeg de overige yoghurt/kwark toe en ga verder met stap 6.
 • Gebruik je agar agar? Verwarm 6 gram agar agar met 75 ml water en roer goed door elkaar. Kook de agar agar zo’n 3 a 4 minuten. Voeg de yoghurt/ kwark toe en kook dit op laag vuur kort mee. Blijf goed roeren om klontjes te voorkomen. Verwarm in een andere pan de bosvruchten met de agar agar en kook zo’n 3 a 4 minuten. Ontstaan er toch klontjes? Gebruik dan kort een staafmixer. Laat beide vullingen iets afkoelen en ga verder met stap 6.
 • Pak de bakvorm er weer bij en bekleed eventueel de randen met acetaatfolie voor een strak resultaat. Verdeel de yoghurt of kwarkvulling over de brownie. Zet deze even in de koelkast. Zodra de vulling stevig genoeg is kun je de bosvruchtenvulling er voorzichtig overheen schenken. Zet de taart nog zo’n 3 uur in de koelkast.
 • Wanneer de vulling stevig genoeg is kun je aan de slag gaan met de topping. Gebruik je gelatine? Wel de blaadjes gelatine in koud water en warm ze in een pannetje. Voeg de bosvruchten toe en prak ze fijn. Zet het vuur uit en verdeel de iets afgekoelde topping over de vulling.
 • Gebruik je agar agar? Prak de bosvruchten fijn en verwarm ze met 5 el water in een pannetje, voeg de agar agar toe en kook dit zo’n 3 a 4 minuten mee. Zet het vuur uit en laat het iets afkoelen. Schenk het vervolgens voorzichtig over de vulling. Zet de taart nog even in de koelkast.
 • Extra leuk om er wat pure chocolade overheen te swirlen. Maak de taart af met vers fruit en eventueel wat vijgen. GENIET!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de taart afgedekt in de koelkast dan blijft deze zeker 4 dagen goed.
 • Geen fan van bosvruchten? Gebruik gerust eens aardbeien, frambozen of mango!

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije brownie cheesecake met bosvruchten maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.8 / 5. Reacties: 5

Geef als eerste je mening!

2 comments
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts