Glutenvrije gnocchi van zoete aardappel

Een van de dingen die ik het liefste eet is glutenvrije pasta. Sindskort heb ik een nieuwe favoriet, namelijk glutenvrije gnocchi! Het leek mij zó leuk om dit eens zelf te maken. Zie hier het resultaat, super voedzaam én met een lekkere pastasaus. Glutenvrij, lactosevrij én vegan.
zoete aardappel gnocchi
4
(8)

Glutenvrije gnochhi

Gnocchi (njokkie), is een heerlijke pasta gemaakt van aardappel. Je kan het kort koken of bakken en zo hopsakee eten. Het leek mij nou zo leuk om er zelf een eigen gnochhi recept te maken. Het duurde dan ook niet lang of ik ging aan de slag in de keuken. Zie hier de lekkerste glutenvrije zoete aardappel gnochhi. Je maakt het deeg met maar een paar ingrediënten én het is ook nog eens met alles te combineren. Vandaag deel ik een saus gemaakt van geroosterde groentes. Super romig én echt zo lekker!

Glutenvrije gnochhi van zoete aardappel

Oorspronkelijk wordt gnocchi gemaakt aardappel. Dan kan zoete aardappel natuurlijk ook. De smaak zal iets verfijnder zijn dan wanneer je de gnocchi van aardappel zal maken. Ik heb in plaats van tarwemeel een combinatie gebruikt van kikkererwtenmeel of havermeel en tapiocameel. Hierdoor zijn de gnocchi’s glutenvrij en net zo lekker als gnocchi met gluten. Je hebt er maar een paar ingrediënten voor nodig en een beetje geduld. Ik zou zeggen waar wacht je nog op!

Bakken met zoete aardappel

Zoete aardappel is één van mijn favorieten in de glutenvrije keuken. Ik gebruik het vaak in mijn baksels en gerechten. Wat dacht je van de zoete aardappel poffertjes, stroopwafels, glutenvrije pizza en de glutenvrije bownies?

glutenvrije gnochhi
zoete aardappel gnocchi
glutenvrije zoete aardappel gnocchi

Glutenvrije gnocchi van zoete aardappel

4 from 5 votes
Recipe by Marike Course: Glutenvrij diner, Glutenvrije lunch, Glutenvrije recepten, HartigCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Servings

2

servings
Prep time

30

minutes
Cooking time

40

minutes
Calories

300

kcal
Total time

0

minutes

Glutenvrije gnocchi gemaakt van zoete aardappel. Verrassend, super lekker en helemaal een feest met deze zelfgemaakte saus van geroosterde groentes! Glutenvrij, lactosevrij én vegan!

ingrediënten

 • Voor de zoete aardappel gnocchi:
 • 500 g 500 zoete aardappel

 • 120 g 120 kikkererwtenmeel OF glutenvrij havermeel

 • 100 g 100 aardappelzetmeel of tapiocameel

 • flinke snuf zout

 • Voor de pasta saus:
 • 250 g 250 pompoen

 • 250 g 250 tomaten

 • 1 1 rode uit fijn gesnipperd

 • verse kruiden als rozemarijn, tijm, oregano

 • Scheutje olijfolie

 • peper en zout naar eigen smaak

 • 100 ml 100 plantaardige room of kokosmelk

 • 1/2 blokje groentebouillon

Zo maak je het!

 • Als eerste stomen we de zoete aardappel gaar zodat deze af kan koelen voordat we de gnocchi gaan maken.
 • Verwarm de oven volgen voor op 200 graden. Pak er een kleine ovenschaal bij en doe hier de pompoen, kruiden, ui, bouillon, tomaten, en olijfolie in. Bak de groentes zo’n 20 a 30 minuten in de oven.
 • Maak ondertussen de gnocchi door de zoete aardappel af te gieten (zorg er echt voor dat de zoete aardappel goed is uitgelekt anders wordt het deeg te nat) en in een mengkom te doen. Voeg hier de melen aan toe en het zout. Kneed tot een soepel deeg. Verdeel wat tapiocameel over het aanrechtblad en rol hier het deeg op uit. Maak 2 a 3 lange strengen en snij het deeg in kleine stukjes. Maak van ieder stukje een gnochhi door er een balletje van te maken en met een vork streepjes te maken.
 • Verwarm een bakpan met een klein beetje olie of boter en bak de gnochhi in 5 a 10 minuten goudbruin.
 • Blend de groentes tot een egale pastasaus, voeg een klein beetje kookroom of water toe zodat de saus wat minder stevig zal zijn. Voeg naar eigen wens peper en zout toe. Schenk de saus bij de gnocchi. Verdeel over de borden en GENIET!

Notities

 • Bewaartip! De glutenvrij gnochhi kun je prima bewaren in een afgesloten bakje in de koelkast. Het blijft zo’n 3 dagen goed. Warm de gnochhi wel even op als je het gaat eten, dan is het het allerlekkerste.
 • Variatietip! Je kan natuurlijk ook een pestosaus maken in plaats van deze geroosterde groentes. Bekijk dit recept eens!

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije gnocchi van zoete aardappel maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

zoete aardappel gnocchi

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4 / 5. Reacties: 8

Geef als eerste je mening!

1 comment
 1. Hoi Marike,
  Ik heb een vraagje. Is het aardappelzetmeel en tapiocameel te vervangen? Ik mag namelijk geen zetmeel rijke voeding. Lijkt me een heerlijk recept om te proberen dus hoop dat er een vervanging is! 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts