Glutenvrije pizzabroodjes met een bodem met pompoen

Eén van de dingen die ik ongelofelijk heb gemist sinds ik glutenvrij eet zijn pizzabroodjes!
glutenvrije pizzabroodjes
4
(8)

Glutenvrije pizzabroodjes

“Mama gaan we pizza maken?”, vraagt Vera terwijl ze mij met grote ogen aankijkt in de hoop dat ik ja zeg. Het is mijn mama dag en op die dag doen we altijd wat de meiden leuk vinden. Aangezien bakken één van de dingen is die Vera graag met mij doet, kon ik niet anders dan ja zeggen. Het duurde niet lang of we hadden een soepel deeg gemaakt met pompoen als basis. Nu zie ik je al denken, pompoen? Yes, pompoen, deze allrounder is multifunctioneel in de keuken en in de glutenvrije keuken een must have zeker wanneer het, het seizoen van de pompoen is. We maakte er mini pizza’s van die mij verdacht veel deden denken aan pizzabroodjes van vroeger. Ik kon het niet laten om het recept voor jou uit te werken. Zie hier het resultaat! De gezonde glutenvrije pizzabroodjes zijn een feit! Ik hoop dat je er net zo van geniet als wij nu iedere week doen.

Gezond genieten voor iedereen!

Het leuke van de glutenvrije pizzabroodjes is toch wel dat je gelijk groentes binnenkrijgt zonder dat je het door hebt. Kinderen zijn er gek op want die hebben het idee dat ze pizza eten. Je kan de pizzabroodjes versieren met alles wat je maar lekker vindt. Tip! Blijft de pizza na 10 minuten nog wat slap? Bak hem dan iets langer. Heb je een pizzasteen in huis? Bak ze op een pizzasteen eventueel op een hogere temperatuur (dan wel iets korter qua tijd) en enjoy!

Bakken met pompoen

Nu in deze tijd alles duurder wordt letten wij thuis ook extra op. Ik kook en bak met seizoensgroenten en fruit en de recepten die je voorbij ziet komen maak ik met de producten die ik toevallig nog in huis heb. Zo ontstaan er makkelijke recepten die iedereen kan maken. Wanneer je nu een pompoen ergens scoort raad ik je aan om er pompoenpuree van te maken. Door de pompoen in stukjes te roosteren in de oven of te koken. Laat de pompoen goed uitlekken en pureer het tot puree. Vries eventueel wat porties in. Wanneer je het nodig hebt kun je er van alles mee maken. Wat dacht je van de pompoenbroodjes, de pompoen cake of de pompoen cheesecake bites?

Meer glutenvrije pizza recepten

Pizza liefhebbers opgelet! Dit is niet het enige pizza recept wat online staat. Heb je de zoete aardappel pizza al geprobeerd? Of deze pizza? Al moet ik zeggen dat de kaas-uienbroodjes ook heel erg lekker zijn!

glutenvrije pizzabroodjes
glutenvrije pizzabroodjes
glutenvrije pizzabroodjes

Glutenvrije pizzabroodjes met een bodem van pompoen

5 from 2 votes
Recipe by Marike Course: Lunch, Tussendoor, Hartig, SnackCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan, GezondDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

3

stuks
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

20

minutes
Totale tijd

30

minutes

Glutenvrije pizza broodjes, wat zijn ze lekker! Makkelijk om te maken en ook nog eens een stuk gezonder dan de pizzabroodjes uit de winkel. Met slechts een paar ingrediënten maak je deze knapperige broodjes die je ook gerust kan inzetten als kleine pizza’s! Glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken!

ingrediënten

 • 250 g 250 pompoen

 • 75 g 75 glutenvrij havermeel

 • 60 g 60 tapiocameel

 • 1 tl 1 bakpoeder

 • snuf zout

 • 2 el 2 olijfolie

 • Voor de topping:
 • 100 g 100 tomatensaus

 • 9 9 tomaatjes- in stukjes

 • 50 g 50 (vegan) kaas

 • 3 a 4 tl pesto

 • Optioneel: (vegan) mozzarella

 • Optioneel: geroosterde paprika

 • blaadjes basilicum

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 200 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
 • Kook de pompoen in 10 minuten zacht of bak de pompoen in stukjes in de oven. Laat de pompoen goed uitlekken zodat het deeg niet te nat zal worden. Laat het afkoelen.
 • Spatel alle ingrediënten voor de pizzabroodjes door elkaar. Blijft het deeg te plakkerig? Voeg dan iets meer tapiocameel toe. Maak je handen vochtig met wat olijfolie als je het deeg gaat kneden. Dit gaat het plakken tegen.
 • Maak 3 bollen en rol ze uit tot pizzabroodjes tussen twee vochtige bakpapiertjes. Leg ze op de bakplaat en bak ze 8 a 10 minuten in de oven.
 • Beleg de broodjes met de tomatensaus, tomaatjes, pesto, basilicum, geroosterde paprika en wat kaas. Bak de pizzabroodjes in 8 a 10 minuten goudbruin op 200 graden en… GENIET!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de pizzabroodjes verpakt in de koelkast dan blijven ze zo’n drie dagen goed. Warm de broodjes op voordat je ervan geniet. Door ze zo’n 7 a 8 minuten op 180 graden op te warmen.
 • Variatietip! In plaats van pompoen kun je ook gestoomde zoete aardappel of bloemkool gebruiken. Knijp de groentes uit in een theedoek wanneer deze gaar zijn. Zo voorkom je dat het deeg te nat wordt.
 • Tapiocameel kun je vervangen door aardappelzetmeel, maïzena of door arrowroot.

#ohmypie

Ga je deze gezonde glutenvrije pizzabroodjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

pizzabroodjes

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4 / 5. Reacties: 8

Geef als eerste je mening!

5 comments
 1. Hoi Marieke,
  Mijn dochter is niet zo’n grote eter. Kun je het deeg ook in de diepvries stoppen? En hoe kun je dat het beste doen ongebakken of gebakken (platte pizzabodems)?

 2. Hi Marieke,
  Wat klinkt dit lekker zeg! Wat als je hier een soort van plaatpizza van wilt maken i.p.v. 3 losse pizzabroodjes. Mijn bakplaat is ongeveer 28×34. Is dit recept dan groot genoeg om er 1 plaatpizza van te maken of zou ik dan een grotere hoeveelheid moeten maken?

  Groetjes Angelique

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts