Glutenvrije bosvruchtenmousse taart met witte chocolade en pistache

Met een crunchy bodem van gepofte rijst, witte chocolade en pistachenoten. Extra lekker met de bosvruchtenmousse die ook nog eens een heel vrolijk kleurtje heeft. Súper lekker en niet te zoet. Glutenvrij en vegan te maken! Eetsmakelijk!
glutenvrije bosvruchtenmousse taart
4.7
(3)

Glutenvrije bosvruchtenmousse taart

Wanneer je mijn twee favoriete taarten combineert ontstaat deze taart! Het leek mij leuk om twee top recepten te combineren namelijk de bosvruchten brownie taart en de aardbeienmoussetaart. Geloof mij, deze taart is het beste van twee werelden. Een luchtige bosvruchtentaart met een crunchy bodem van gepofte rijst, witte chocolade en pistachenoten. Fris, niet te zoet én licht. Je maakt de perfecte bodem door de gepofte rijst goed aan te drukken in de bakvorm, met goed bedoel ik heel stevig. Hierdoor voorkom je dat de gepofte rijst los laat en de bodem minder stevig zal zijn. De mooie roze kleur krijg je doordat we bosvruchten sap gebruiken, ik heb hiervoor diepvries bosvruchten gebruikt die ik heb uitgedrukt in een zeef. Dit gaf een mooie roze kleur. Is jouw taart minder roze van kleur? Voeg iets meer sap toe of gebruik wat dragonrfruit poeder (natuurlijke kleurstof) om de kleur intenser te maken.

Met een crunchy bodem van gepofte rijst, witte chocolade én pistachenoten

Klinkt dit niet fantastisch? De bodem van de taart is gemaakt met slechts 3 ingrediënten, luchtig en crunchy tegelijkertijd. Ik heb gepofte rijst gebruikt als basis, dit kocht ik bij de AH en het ligt bij de ontbijtgranen. Je zou evt ook rice krispies kunnen gebruiken. Net waar jouw voorkeur naar uitgaat. Gepofte quinoa zou je kunnen gebruiken als vervanging van de gepofte rijst, mocht je het niet kunnen vinden. De witte chocolade geeft een bite aan de bodem en de combinatie met pistachenoten is gewoonweg GODDELIJK! Ik zou zeggen, probeer het eens!

glutenvrije bosvruchtenmousse taart

Meer glutenvrije taart recepten

Ben je gek op en taart? Dan word je vast heel blij van deze recepten. De appeltaart ontbijttaartjes, de glutenvrije perentaart, de kaneel swirl chocoladetaart en de bananencake ontbijttaartjes met stukjes stroopwafel.

glutenvrije bosvruchtenmousse taart
glutenvrije bosvruchtenmousse taart

Glutenvrije bosvruchtenmousse taart met witte chocolade en pistache

5 from 1 vote
Recipe by Marike Course: Gebak, Dessert, TraktatieCuisine: Glutenvrij, lactosevrij, veganDifficulty: makkelijk
Hoeveelheid

8

puntjes
Voorbereiding

20

minutes
Wachttijd

3

hours 
Totale tijd

3

hours 

20

minutes

De no-bake taart is echt een eye-catcher op tafel. Met een heerlijke krokante bodem en een romige vulling met bosvruchten. Glutenvrij en vegan te maken! Eetsmakelijk!

ingrediënten

 • Voor de bodem:
 • 80 g 80 gepofte rijst of rice krispies

 • 150 150 (plantaardige) witte chocolade

 • 30 g 30 pistachenoten

 • Voor de vulling:
 • 200 ml 200 sap van bosvruchten- ik heb hiervoor 300 g diepvries bosvruchten uitgedrukt in een zeef.

 • 400 ml 400 (plantaardige) slagroom

 • 40 ml 40 agavesiroop – voeg eventueel iets meer toe als je een zoetekauw bent. 😉

 • 1 tl 1 vanille-extract

 • rasp van 1/2 limoen

 • 6 blaadjes 6 gelatine of 6 g agar agar

 • Voor de topping:
 • 250 g 250 bosvruchten- diepvries of vers

 • 2 el 2 ahornsiroop

 • 2 2 blaadjes gelatine of 2 g agar agar

 • Optioneel: pistachenootjes en witte chocolade

 • Wat heb je nodig?
 • springvorm 18 a 20 cm

 • bakpapier

 • mengkom

 • spatel

 • (hand)mixer

Zo maak je het!

 • Bekleed de bodem met bakpapier. Smelt de chocolade au bain marie. Als je merkt dat de chocolade niet zo mooi vloeibaar wordt kun je er een lepel zonnebloemolie of kokosolie aan toevoegen.
 • Hak de pistachenoten grof, spatel deze samen met de gepofte rijst door de witte chocolade. Verdeel de gepofte rijst over de bodem van de springvorm en duw heel stevig aan met de bolle kant van een lepel. Zet de springvorm even in de koelkast.
 • Gebruik je gelatine? Wel de blaadjes gelatine in een bakje koud water. Zeef de bosvruchten en duw ze uit zodat je alleen het sap overhoudt. Verwarm het overgebleven sap in een pannetje. Voeg de gelatineblaadjes, rasp van de limoen en vanille toe aan het bosvruchtensap en roer alles goed door elkaar. Ga verder met stap 5.
 • Gebruik je agar agar? Druk de bosvruchten uit in een zeef en gebruik het sap voor de taart. Verwarm het sap in een pannetje. Voeg de agar agar, rasp van de citroen en vanille toe en roer alles goed door elkaar. Kook het sap zo’n 3 a 4 minuten op laag vuur, roer ondertussen alles door elkaar om aanbranden te voorkomen. Ga door met stap 5.
 • Klop de slagroom lobbig met het zoetmiddel. Voeg nu terwijl je mixt het sap in een stroompje toe en mix alles nog even door elkaar. Gebruik acetaatfolie om de randen van de springvorm te bedekken. Heb je dit niet in huis? Geen probleem. Schenk de vulling over de bodem van de taart. Zet de taart zo’n 3 uur in de koelkast.
 • Maak nu de topping. Gebruik je gelatine? Wel de blaadjes gelatine in koud water. Knijp ze uit en verwarm ze in een pannetje. Voeg de bosvruchten toe samen met het zoetmiddel. Wanneer alles één geheel is kun je de topping voorzichtig over de vulling verdelen.
 • Gebruik je agar agar? Verwarm de agar agar in een pannetje met 50 ml water. Laat het koken voor zo’n 3 a 4 minuten op laag vuur. Zet het vuur zachter en voeg de bosvruchten toe. Laat het geheel nog even pruttel en en zet het vuur uit. Wanneer de bosvruchten iets zijn afgekoeld kun je deze over de vulling verdelen.
 • Versier de taart met verse bosvruchten, grof gehakte pistachenoten en een swirl van gesmolten witte chocolade (voor de liefhebbers!). Eetsmakelijk!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de bosvruchtenmousse taart afgedekt in de koelkast dan blijft deze zo’n 3 dagen goed.
 • Variatietip! Deze taart is ook heel erg lekker met frambozen, blauwe bessen, mango of aardbeien.
 • Gepofte rijst, je kan het ook prima vervangen door gepofte quinoa of verkruimelde rijstwafels.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije taart met bosvruchten mousse maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de haghtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

glutenvrije bosvruchtenmousse taart

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.7 / 5. Reacties: 3

Geef als eerste je mening!

1 comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts