Glutenvrije speculaas koeken

Makkelijke speculaas koeken die je kan maken met een paar ingrediënten. Handig voor tussendoor en oh wat zijn ze lekker! De bewaartip kun je alvast overslaan. ;) Glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken.
Glutenvrije speculaas koeken
4.9
(9)

Glutenvrije speculaas koeken

Krokante speculaaskoeken die niet als Saharazand uit elkaar brokkelen en ook niet als een baksteen uit de oven komen. Ik heb het recept voor jou! Deze fantastische glutenvrije speculaas koeken heb ik volop getest voor jou zodat je de lekkerste glutenvrije speculaas nu zelf kan maken. Je kan er grote koeken van maken of juist kleintjes, dik of juist dun. Wanneer je er dunne koeken kun je de helft van de baktijd toepassen zodat ze niet verbranden. Deze tip geef ik je graag alvast mee, been there done that! ;) Door havermeel en amandelmeel te combineren met een klein beetje boter en kokosbloesemsuiker staan binnen een half uurtje de lekkerste speculaas koeken op tafel!

Glutenvrije speculaas bewaren

Het lekkerste zijn de koeken wanneer ze net zijn gebakken. Je kan ze prima bewaren in een afgesloten bakje buiten de koelkast dan blijven ze ook lekker vers. Het deeg kun je prima bewaren in de koelkast, de smaken trekken dan in het deeg en zo worden de koeken nog lekkerder en dan kun je de koeken bakken wanneer je maar wil.

Koolhydraatarm of vegan? Dan zijn deze tips voor jou!

De koeken zijn heel makkelijk vegan te maken. Gebruik appelmoes i.p.v. het halve ei in het deeg en gebruik sojamelk om de koeken mooi te laten glimmen. Wil je de koeken koolhydraatarm maken? Maak ze enkel van amandelmeel en gebruik bruine erythritol als zoetmiddel.

Meer glutenvrije recepten met speculaas

Speculaaskruiden, zeker in de wintermaanden bak ik er heel veel mee. Ik heb mijn favorieten voor jou op een rijtje gezet! Wat dacht je van de gezonde speculaascake, de perentaart met speculaasdeeg, de glutenvrije gevulde speculaas, de glutenvrije kruidnoten of de glutenvrije gevulde speculaaskoeken?

Glutenvrije speculaas koeken

Glutenvrije speculaas koeken

Recipe by Marike
4.4 from 14 votes
Course: Tussendoor, Koek, TraktatieCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan optieDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

4

koeken
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

25

minutes

Makkelijke glutenvrije speculaas koeken die je maakt met maar een paar ingrediënten. Krokant en zo lekker! Ik ben benieuwd, ga jij ze maken?

ingrediënten

 • 65 g glutenvrij havermeel

 • 50 g amandelmeel

 • 40 g (plantaardige) boter of kokosolie

 • 35 g kokosbloesemsuiker of bruine erytritol

 • snufje zout

 • 0,5 ei OF 2 el appelmoes

 • 1 el speculaaskruiden

 • optioneel: 1/2 tl xanthaangom voor een nog betere structuur

 • 0,5 t baking soda + scheutje citroensap OF 1,5 tl bakpoeder

 • Voor de topping:
 • 0,5 ei of 2 el sojamelk

 • amandelschaafsel of halve amandelen

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
 • Kneed alle ingrediënten door elkaar en voeg als laatste de opgeloste baking soda toe. Maak 4 a 6 bolletjes van het deeg en duw ze uit op de bakplaat tot mooie koeken.
 • Bestrijk de koeken met losgeklopt ei of sojamelk, hierdoor gaan de koeken mooi glimmen. Strooi hier amandelschaafsel overheen of versier de koeken met halve amandelen.
 • Schuif de koeken zo’n 15 a 18 minuten de oven in, afhankelijk van hoe groot en hoe dik de koeken zijn. Houd ze daarom in de gaten. De koeken zijn klaar wanneer ze mooi goudbruin kleuren. Laat de koeken helemaal afkoelen buiten de oven én GENIET!

Notities

 • Bewaren? De koeken blijven zo’n 4 dagen goed in een afgesloten trommel. Merk je dat de koeken iets zachter worden? Verwarm ze nog even in de oven en ze zijn weer net zo lekker als dat ze net gebakken zijn. :)
 • Wil je de koeken koolhydraatarm maken? Maak ze enkel van amandelmeel en gebruik bruine erythritol als zoetmiddel.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije speculaas maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrije speculaas koeken

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.9 / 5. Reacties: 9

Geef als eerste je mening!

2 comments
 1. Hi Marike,
  Ze staan nu hier in de oven, ik ben benieuwd!
  Bij gebrek aan sojamelk heb ik amandelmelk gebruikt, ik hoop dat dat ook werkt?
  En de oventemperatuur die jij noemt in je recepten, is dat altijd standaard op de stand boven- en onderwarmte?
  Groetjes Eva

 2. De eerste keer meteen een dubbel recept gemaakt en daardoor een flinke trommel vol kleinere koeken. Echt genieten hoor. Straks ga ik ze een tweede keer maken, met íets meer speculaaskruiden, even pittiger.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts