Glutenvrije marmercake

Combineer een vanille- en chocolade cake met elkaar en er ontstaat een super smeuïge glutenvrije marmercake. Makkelijk om te maken, gezonder én heel erg lekker! Glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken!
glutenvrije marmercake
4.6
(10)

Glutenvrije marmercake

Wanneer je niet kan kiezen tussen een vanille cake of een chocolade cake dan is dit dé oplossing. Deze super smeuïge marmercake is het beste van allebei! Ik kan je zeggen, dit is weer een pareltje lieve mensen. Een smeuïge voedzame cake die binnen 10 minuten in de oven staat, ideaal. Zeker wanneer je weinig tijd hebt en toch wat lekker in huis wil hebben voor tussendoor. In plaats van boter gebruiken we kwark en de zachte chocolade ganache van pure chocolade maakt het feest compleet. Bak de cake in het weekend en vries een paar plakken in, zo kun je er elk moment van de week van genieten!

Glutenvrije marmercake bakken

Het is gelukkig niet zo moeilijk als dat het eruit ziet. Wanneer je een mooi beslag hebt gemaakt zet je 1/3 van het beslag apart. Dit meng je met de cacao en eventueel wat extra plantaardige melk. Het is nu een kwestie van lepel voor lepel het beslag in het midden van de cakevorm verdelen. Roer er uiteindelijk één keer doorheen met een satéprikker. Bak de cake goudbruin in de oven en laat het helemaal afkoelen buiten de oven. De glutenvrije cake is extra lekker met een laagje chocolade. Om te voorkomen dat de chocolade barst bij het aansnijden verwarmen we kokosmelk en laten we hierin de pure chocolade smelten. Wanneer je een glimmende ganache hebt kun je deze over de cake verdelen. Geloof mij deze combinatie is FANTASTISCH!

marmercake

Meer glutenvrije cakerecepten

Heb je er trek van gekregen? Dan zijn deze cakerecepten echt iets voor jou! De blauwe bessen cake, stracciatella cake, de chocolade cake met hazelnoten en de stroopwafelcake zijn zo lekker. Die wil je proeven!

glutenvrije marmercake

Glutenvrije marmercake met chocolade ganache

4 from 8 votes
Recipe by Marike Course: Ontbijt, Tussendoor, CakeCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

10

servings
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

45

minutes
Totale tijd

55

minutes

Een súper smeuïge glutenvrije marmercake met chocolade en vanille. Een waanzinnig lekkere cake waar iedereen van kan genieten. Glutenvrij, tarwevrij, melkvrij, lactosevrij én vegan te maken!

ingrediënten

 • 125 g 125 glutenvrij havermeel of rijstmeel

 • 120 g 120 amandelmeel

 • snufje zout

 • 1 tl 1 bakpoeder

 • 3 3 eieren*

 • 230 g 230 (plantaardige) kwark

 • 35 g 35 gesmolten (plantaardige) boter of kokosolie

 • 70 g 70 ahornsiroop of Erythritol

 • 2 tl 2 vanille-extract

 • 1 tl 1 baking soda + scheutje citroensap

 • 1 a 2 el 1 a 2 cacaopoeder + 50 ml (plantaardige) melk

 • Voor de topping:
 • 80 ml 80 kokosmelk (geen light)

 • 100 g 100 pure chocolade

 • optioneel: speculaaskruimels

 • Wat heb je nodig?
 • Mengkom

 • Spatel

 • Cakevorm 21 a 25 cm

 • satéprikker

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 165 graden onder en bovenwarmte. Bekleed de cakevorm met bakpapier.
 • Doe alle ingrediënten in een mengkom (behalve de cacao poeder en plantaardige melk) en voeg als laatste de opgeloste baking soda toe. Spatel alles goed door elkaar tot een egaal beslag. Is het beslag erg dik? Voeg een beetje plantaardige melk toe. Het beslag moet zo dik zijn als een cakebeslag. Proef ook even of het beslag op smaak is voeg zo nodig meer zoetmiddel of specerijen toe.
 • Doe 1/3 van het beslag in een bakje, voeg hier de cacao aan toe en de plantaardige melk. Roer tot een egaal beslag.
 • Plaats een lepel van het witte beslag in het midden van de bakvorm, plaats hier een lepel chocoladebeslag op. Herhaal dit tot het beslag op is. Tik tussendoor voorzichtig met het bakblik op het aanrecht zodat het beslag mooi uit kan lopen. Swirl door het beslag met een satéprikker. Bak de cake in zo’n 45 minuten goudbruin in de oven.
 • Verwarm de kokosmelk in een pannetje totdat het kookt. Zet het vuur uit en voeg hier de chocolade aan toe. Roer tot een egaal glimmende ganache en verspreid het over de cake. Top de cake eventueel met wat speculaaskruim en… GENIET!

Notities

 • Eivrij of vegan? Vervang de eieren door 50 g appelmoes of plantaardige kwark + 3 grote el gebroken lijnzaad geweld in 80 ml water. Bak de cake 5 a 10 min langer.
 • Bewaartip! Bewaar de cake in een afgesloten trommel buiten de koelkast. Dan blijft de cake zo’n 3 a 5 dagen goed. Je kan de pompoencake ook per plak invriezen.

#ohmypie

Ga je deze gezonde glutenvrije marmercake maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

gezonde marmercake glutenvrij

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.6 / 5. Reacties: 10

Geef als eerste je mening!

2 comments
 1. Wanneer je deze cake buiten de koelkast bewaard, zoals aangegeven in de bewaartijd, wordt de chocoladetopping dan niet zacht?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts