7 x glutenvrije Sinterklaas recepten

Het is bijna 5 december en daar horen heerlijke glutenvrije Sinterklaas recepten bij. Van de lekkerste glutenvrije kruidnoten, pepernoten, gevulde speculaas tot aan een spectaculaire Sinterklaastaart!
Kruidnoten cake, glutenvrij en koolhydraatarm
5
(3)

Sinterklaas lekkernijen voor iedereen!

Wat ik genieten van de decemberperiode. We maken het eigenlijk altijd extra gezellig thuis met zelfgebakken speculaas of kruidnoten en ondertussen heeft de kerstboom ook z’n plek gevonden. Zo gezellig allemaal! Sinds ik glutenvrij eet weet ik toch wel dat het het allerlekkerste is wanneer je zelf kruidnoten maakt of een andere Sinterklaaslekkernij. Daarom heb ik voor jou al mijn favoriete glutenvrije Sinterklaas recepten op een rijtje gezet! Buiten het lijstje om kun je ook nog deze Sint taart vinden, deze pepernoten cake of de kruidnoten cake. Genoeg inspiratie voor iedereen!

7 x glutenvrije Sint recepten op een rij:

Glutenvrije kruidnoten

Glutenvrije kruidnoten

Kruidnoten wat zijn ze lekker! Knapperig, luchtig, smaakvol én gemaakt van pure ingrediënten. Ik teken ervoor! De lekkerste glutenvrije kruidnoten maak je gewoon zelf. Heb je geen idee hoe? Lees dan snel mee, ik deel vandaag mijn favoriete recept waarmee een succeservaring is gegarandeerd!

glutenvrije gevulde speculaas

Glutenvrije gevulde speculaas

De allerlekkerste gevulde speculaas, met een krokante kruidige koek laag en een smeuïge volle amandelspijs. Ik ben hier zó dol op! Na lang sleutelen en bijschaven deel ik vandaag dan eindelijk mijn allerbeste glutenvrije gevulde speculaas OOIT! Glutenvrij, lactosevrij én vegan!

glutenvrije kruidnoten taart

Kruidnoten taart met speculaasbodem en kaneelmousse

Een waanzinnige taart met kruidnoten, spijs, luchtige mousse en amandelspijs. De perfecte glutenvrije kruidnoten taart die je kan maken voor 5 december maar eigenlijk elk moment van het jaar! Glutenvrij, lacosevrij én vegan te maken!

Glutenvrije pepernoten

Glutenvrije pepernoten

Echte glutenvrije Oud-Hollandse pepernoten, wat heb ik die gemist! Je maakt ze in een handomdraai en wat zijn ze lekker! Pepernoten worden vaak verward met kruidnoten. Het is appels met peren vergelijken, vind ik zelf. De smaak van pepernoten doet het meeste denken aan de smaak van taai taai. Daar ben ik ook echt fan van! Deze glutenvrije Oud-Hollandse pepernoten wil je maken! Glutenvrij en lactosevrij genieten voor iedereen!

Sinterklaas taart recept, glutenvrij en vegan

Glutenvrije Sinterklaastaart

Het is bijna 5 december! Op de valreep heb ik een overheerlijke Sinterklaas taart gemaakt die glutenvrij, vegan én koolhydraatarm te maken is. Wat een feest. Heel eerlijk, de taart kun je ook op andere momenten eten hoor! 

glutenvrije taai taai

Glutenvrije taai taai

Zelf glutenvrije taaitaai maken stond toch al een tijdje op mijn to-do list. Eindelijk is het dan gelukt om een glutenvrije taaitaai op tafel te toveren. Ze doen mij denken aan de verse taaitaai van vroeger met een lichte speculaassmaak en een accent van anijs. Dit is taaitaai zoals taaitaai bedoeld is, maar niet té taai! Glutenvrij, vegan én zonder geraffineerde suikers!

Glutenvrije speculaastaartjes met amandelspijs

Glutenvrij speculaastaartje

Glutenvrije speculaastaartjes gevuld met amandelspijs, zien ze er niet betoverend uit? Als ik aan december denk dan denk ik aan speulaas, aangezien ik geen genoegen nam met enkel speculaas cakejes vulde ik ze met amandelspijs. Je kan wel raden dat de speculaastaartjes ontzettend snel op waren. De luchtige speculaascake past heel goed bij de volle smaak van het amandelspijs. Wist je dat je dit heel gemakkelijk zelf kan maken en zelfs zonder dadels? Ik laat je vandaag zien hoe je deze betoverende taartjes maakt! Ze zijn glutenvrij, lactosevrij én voor de liefhebbers ook vegan te maken!

glutenvrije speculaascake

Glutenvrije speculaascake

Een overheerlijke glutenvrije speculaascake waar je niet van af kan blijven. Vooral dat laatste is erg gevaarlijk wanneer je toch besluit om de cake te maken. Glutenvrij, lactosevrij en vegan te maken.

glutenvrije speculaasbrokken

Glutenvrije speculaasbrokken

Krokante glutenvrije speculaasbrokken, wat zijn deze koeken toch lekker! Eerder maakte ik al een heerlijk recept hiervoor maar deze heb ik naar een next level gebracht. Spontaan, een bakidee in de keuken wat uitliep op een succeservaring. Of de Sint nou in het land is of niet, deze speculaasbrokken wil je in huis hebben! Glutenvrij, lactosevrij én te maken door iedereen!

mini gevulde speculaas glutenvrij en vegan

Glutenvrije gevulde mini speculaas

Overheerlijke glutenvrije en vegan mini gevulde speculaas! Een knapperige, brosse koek gevuld met een frisse amandelspijs, een handzaam formaat waar je elk moment van de dag van kan genieten! Glutenvrij, makkelijk om te maken én vegan!

#ohmypie

Ga je één van deze recepten maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 5 / 5. Reacties: 3

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts