Appeltaart granola, glutenvrij en vegan

Glutenvrije granola met de smaak van appeltaart. Super voedzaam, makkelijk om te maken én super lekker om mee te ontbijten. Dit is één van mijn favoriete recepten uit mijn eerste boek, speciaal voor jou heb ik hem nog lekkerder gemaakt! Glutenvrij, lactosevrij én vegan.
Glutenvrije granola
2.9
(30)

Glutenvrije granola maken

Zelfgemaakte granola is het allerlekkerste. Deze granola maak ik al jaren en heel eerlijk, het is het recept waarmee Oh My Pie! ooit mee is begonnen. Ik maakte het voor heel veel mensen in mijn omgeving en deelde het uit. Het feit dat mensen er zo blij van werden dat deed mij zo goed. Het gaf mij energie en inspiratie om meer recepten te ontdekken. Dit recept kreeg dan ook een ereplek in mijn éérste boek OH MY PIE!. Ondertussen bak ik de glutenvrije granola nog vrijwel wekelijks. Ik heb het recept iets aangepast en juist doordat de vraag zo groot is heb ik hem voor jou vandaag op papier gezet.

Appeltaart granola, voedzaam én heerlijke op smaak

Ik ben echt dol op granola, alleen ben ik geen fan van droge smakeloze granola. Deze appeltaart granola is super smaakvol, smeuïg, krokant én ook nog eens voedzaam. Erg lekker met wat (plantaardige) yoghurt of gewoon zo voor tussendoor.

Meer glutenvrije appeltaart recepten

De glutenvrije appeltaart is favoriet, evenals de glutenvrije appeltaart ontbijttaartjes, appeltaart cheesecake bites en de appeltaart pannenkoekjes!

appeltaart granola glutenvrij en vegan

Appeltaart granola, glutenvrij en vegan

Recipe by Marike
4.1 from 7 votes
Course: Ontbijt, Granola, TussendoorCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

10

porties
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

25

minutes
Totale tijd

45

minutes

Glutenvrije granola met de smaak van appeltaart. Super voedzaam, makkelijk om te maken én super lekker om mee te ontbijten. Dit is één van mijn favoriete recepten uit mijn eerste boek, speciaal voor jou heb ik hem nog lekkerder gemaakt! Glutenvrij, lactosevrij én vegan.

ingrediënten

 • 150 g glutenvrije havermout

 • 4 el appelstroop

 • 2 el kokosolie

 • Optioneel: 50 g pompoenpitten

 • 1,5 el kaneel of speculaaskruiden

 • 2 appels

 • 75 g noten- ik heb een mix gebruikt van verschillende noten

 • 50 g rozijnen of dadels (ontpit en fijngesneden)

 • 2 el kokosrasp

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
 • Doe de glutenvrije havermout, kokosolie, pompoenpitten, grof gehakte noten, specerijen en de appelstroop in een mengkom. Roer dit goed door elkaar.
 • Schil de appels en snijd ze in kleine stukjes, voeg deze toe. Roer alles goed door elkaar en verdeel de granola over de bakplaat. Bak de granola 20 a 25 minuten in de oven, schep halverwege om.
 • Laat de granola afkoelen buiten de oven, schep er de kokosrasp en de rozijnen doorheen en GENIET!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de granola in een afgesloten bakje in de koelkast dan blijft de granola zeker een week goed.

#ohmypie

Ga je glutenvrije granola maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrije granola

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 2.9 / 5. Reacties: 30

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts