Glutenvrije chocolade koek met hazelnoten

Grote glutenvrije chocolade koek met geroosterde hazelnoten, glutenvrij en vegan! Een super grote krokante chocolade koek met een smeuïge chocolade vulling. De koek smaakt naar Ferrero rocher! Glutenvrij, lactosevrij én vegan!
glutenvrije koek
4.4
(13)

Grote glutenvrije chocolade koek

Een snelle grote glutenvrije chocolade koek die binnen je binnen een paar minuten zelf kan maken. Met een krokante koek een een zachte chocoladevulling. Dit wil je toch gelijk proeven? Eerder deelde ik al deze grote chocolate chip koek, het bleek zo’n succes dat een vervolg niet kon uitblijven. Zie hier het resultaat! Het leuke is dat je er meerdere gelijk kan maken zo is de koektrommel nooit leeg. ;) Maaaar je kan het ook bij één laten voor dat éne moment dat je wel zin hebt in iets lekkers maar niets in huis hebt. Wanneer ze nog net een beetje warm zijn, zijn ze het allerlekkerste.

Zo maak je deze glutenvrije koek

Als basis heb ik amandelmeel en havermeel gebruikt, wat cacao en notenpasta. Kun je niet tegen notenpasta of ben je hier geen fan van? Gebruik gerust boter of kokosolie (niet laten smelten), dat werkt net zo goed! Door notenpasta of boter te gebruiken wordt de koek lekker krokant, dat wil je namelijk. De vulling van chocolade pasta is super lekker, maar niet noodzakelijk. Zonder is de koek ook echt een glutenvrij feestje! Bekijk deze video even, dan zie je precies hoe ik de koek heb gemaakt!

Meer glutenvrije koek recepten

Glutenvrije koek, ik ben er dol op! Vooral de zelfgemaakte koeken zijn het allerlekkerst! Wat dacht je van deze gevulde appelkoeken, glutenvrije stroopwafels, glutenvrije mokka koeken, glutenvrije Pim’s, glutenvrije havermoutkoekjes of de glutenvrije carrot cake koekjes?

glutenvrije chocolade koek
glutenvrije koek

Glutenvrije chocolade koek met hazelnoten

Recipe by Marike
4.4 from 7 votes
Course: Tussendoor, Gebak, TraktatieCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

1

grote koek
Voorbereiding

5

minutes
Baktijd

20

minutes
Totale tijd

25

minutes

Een grote glutenvrije chocolade koek met geroosterde hazelnoten. De koek smaakt naar Ferrero Rocher, hoe goed klinkt dit? Makkelijk om te maken, glutenvrij én vegan!

ingrediënten

 • 30 g amandelmeel

 • 20 g glutenvrij havermeel

 • 10 g cacao

 • 2 el kokosbloesemsuiker of erythritol

 • 2 el hazelnootpasta, amandelpasta of andere notenpasta

 • 1 1/2 el appelmoes

 • snufje zout

 • 1/2 tl bakpoeder

 • 1 a 2 tl chocoladepasta

 • stukjes pure chocolade en eventueel wat geroosterde hazelnoten en zeezout

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 180 graden. Bekleed de bakplaat met bakpapier.
 • Kneed alle ingrediënten door elkaar (behalve de chocolade pasta). Vorm 2 bollen van het deeg.. Duw 1 bol uit tot een koek en verdeel hier de chocolade pasta overheen. Dek de koeken af met het overige deeg. Versier de koeken met wat stukjes chocolade en grof gehakte noten en eventueel wat zeezout.
 • Bak de koek in 15 a 20 minuten goudbruin én GENIET!

Notities

 • Bewaar de koek in een afgesloten bakje. Dan blijft de koek zeker 4 dagen goed. Warm de koek nog even op voordat je ervan gaat genieten, dan is de koek het allerlekkerste!
 • Varieer gerust met de vulling, witte chocolade pasta is ook echt een feest!

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije chocolade koek maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrije koek met chocolade en hazelnoten

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.4 / 5. Reacties: 13

Geef als eerste je mening!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts