Overheerlijke glutenvrije rozijnenbroodjes zonder gist

Overheerlijke glutenvrije rozijnenbroodjes zonder gist. Luchtig, voedzaam én ook nog eens budgetproof. Warm zijn ze het allerlekkerste! Glutenvrij, lactosevrij en vegan te maken!
Glutenvrije rozijnenbroodjes zonder gist
4.2
(67)

Makkelijke glutenvrije rozijnenbroodjes zonder gist

De kop zegt het al, vandaag deel ik een recept om hele makkelijke glutenvrije rozijnenbroodjes te maken zonder gist. Super voedzaam omdat ze gemaakt zijn van pure ingrediënten en boordevol vezels. Daardoor zit je na één broodje ook gewoon vol. Ik heb het recept een aantal keer gemaakt voordat ik de perfecte verhoudingen te pakken had. De aanhouder wint, zie hier het recept én het resultaat! Eerder deelde ik al deze glutenvrije krentenbollen, nog altijd een groot succes! Soms heb je zin in een rozijnenbroodje zonder al te lang te moeten wachten. Dan zijn deze broodjes écht een uitkomst!

Glutenvrij brood bakken

Ik heb er al heel wat blogs over geschreven, glutenvrij brood bakken. In deze blog vind je de meeste tips én een heel fijn recept voor het maken van glutenvrij brood. Daarnaast zijn er nog een aantal hele fijne glutenvrije broodjes waar je misschien ook wel fan van bent! Wat dacht je van de glutenvrije pitabroodjes, de glutenvrije flatbread, glutenvrij haverbrood, luchtige broodjes of het glutenvrije & koolhydraatarme brood.

Glutenvrije rozijnenbroodjes zonder gist

Glutenvrije rozijnenbroodjes zonder gist

Recipe by Marike
5.0 from 2 votes
Course: Ontbijt, LunchCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VegaDifficulty: Makkelijk
Hoeveeleheid

4

broodjes
Prep time

10

minutes
Baktijd

30

minutes
Totale tijd

40

minutes

Overheerlijke glutenvrije rozijnenbroodjes die je maakt zonder gist. Ze staan binnen een uurtje versgebakken bij jou op tafel en ze zijn zo lekker dat je ervan kan blijven eten. Boordevol vezels en ook heel geliefd bij kinderen. Glutenvrij en lactosevrij!

ingrediënten

 • 250 g glutenvrij havermeel

 • 13 g psylliumvezels

 • 3 á 4 g zout

 • 1 tl bakpoeder

 • optioneel: 1 tl xhantaagom – zorgt voor een elastisch deeg, is niet noodzakelijk wel handig.

 • 1 tl kaneel

 • 80 ml heet water

 • 2 eitjes

 • 135 g (plantaardige) kwark

 • 1 tl baking soda + scheutje citroensap

 • 25 g gesmolten kokosolie of boter

 • 100 g rozijnen (geweld in heet water)

 • optioneel: 2 el glutenvrije havermout

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 185 graden onder en bovenwarmte en plaats een ovenbestendig bakje met heet water op de bakplaat.
 • Spatel alle droge ingrediënten voor de broodjes door elkaar met een garde zodat de psylliumvezels goed gemengd zijn. Voeg de overige ingrediënten toe met als laatste de opgeloste baking soda. Roer alles goed door elkaar. Je zal zien dat er een plakkerig deeg ontstaat. Laat het deeg zo’n 10 minuten rusten voordat je er bollen van maakt. De psylliumvezels nemen namelijk veel vocht op waardoor het deeg vanzelf minder plakkerig zal worden.
 • Maak je handen vochtig met water of smeer ze in met wat olie wanneer je er bollen van wil maken. Blijft het deeg heel erg plakkerig? Voeg dan een klein beetje extra meel toe. Vorm er 4 a 5 bollen van en smeer ze nogmaals in met water. Strooi er glutenvrije havermout overheen en bak ze in 30 a 35 minuten goudbruin.
 • Laat ze iets afkoelen én GENIET! Warm zijn de broodjes het allerlekkerste!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de broodjes in een papierzak of droge theedoek dan blijven ze het langste vers. Op de dag dat ze gebakken zijn, zijn ze het lekkerste. Wil je er later van genieten? Maak de broodjes dan even vochtig en schuif ze nog even de oven in.
 • Variatietip: Ook heel lekker met cranberry’s en stukjes noot.
 • *Eivrij of vegan? Gebruik 50 g extra kwark + 2 el gebroken lijnzaad geweekt in 3 el heet water. Bak de broodjes 5 a 10 minuten langer zodat ze goed gaar zullen worden.

#marikebol

Ga je deze glutenvrije rozijnenbroodjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Glutenvrije rozijnenbroodjes zonder gist

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.2 / 5. Reacties: 67

Geef als eerste je mening!

6 comments
 1. Hi Marike,

  Dankjewel voor dit recept. Het lijkt me heerlijk om ze mee te nemen op vakantie en dan vooraf al te bereiden. Is het mogelijk om ze in de vriezer te bewaren?

  Liefs van Helene

 2. Dankjewel voor dit heerlijke recept! Ik wilde een voorraadje maken maar er bleef er nog maar eentje over, ze vielen hier erg in de smaak bij iedereen!😋

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts