Gezonde glutenvrije wraps met zoete aardappel

Wat zijn ze lekker deze zelfgemaakte voedzame wraps gemaakt van havermout en zoete aardappel. Ik eet ze het liefste als goed gevuld als lunch. Makkelijk om te maken en met maar vier ingrediënten. Glutenvrij én vegan!
Gezonde glutenvrije wraps
4
(24)

Glutenvrije wraps maken

Glutenvrije wraps, een lange tijd heb ik ze vermeden. Ze zijn vaak duur, droog én ze hebben niet de smaak en structuur die ik van een wrap verwacht. Met dit recept maak je zelf glutenvrij wraps die niet duur zijn, voedzaam zijn én ook nog eens heel erg lekker. Ik heb als basis glutenvrije havermout gebruikt en daar heb ik zoete aardappel aan toegevoegd. Bekijk ook eens de variatietips onder het recept. 😉 Na een ochtend experimenteren kwam dit recept als winnaar uit de bus. Ik en de kids zijn fan!

Gezonde glutenvrije wraps met havermout en zoete aardappel

Eerder deelde ik al de glutenvrije havermout wraps en de kikkererwten wraps, deze recepten zijn echt een succes. Super fijn om daar een derde recept aan toe te kunnen voegen. De wraps blijven mooi flexibel ook als ze zijn afgekoeld én je kan ze makkelijk invriezen. Ideaal voor een drukke dag, een kleurrijke lunchbox of makkelijke glutenvrije avondmaaltijd. Ik zou zeggen, aan de slag en bakken maar!

Gezonde glutenvrije wraps
Gezonde glutenvrije wraps

Gezonde glutenvrije wraps met zoete aardappel

4 from 3 votes
Recipe by Marike Course: Hartig, Lunch, Wraps, DinnerCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

5

servings
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

10

minutes
Calories

60

kcal
Totale tijd

20

minutes

Voedzame glutenvrije wraps die je maakt met maar vier ingrediënten. Makkelijk, budgetproof én ook nog eens heel erg lekker!

ingrediënten

 • 90 g 90 glutenvrije havermout

 • 2 el 2 gebroken lijnzaad

 • 250 ml 250 kokend water + wat extra om het beslag te verdunnen

 • 100 g 100 gekookte zoete aardappel

 • Snuf zout

 • Wat heb je nodig?
 • bakpan

 • blender of staafmixer

 • evt wat olie om de pan mee in te vetten

Zo maak je het!

 • Doe de havermout, de lijnzaad en het hete water in een kom of gelijk in een blender. Laat het 10 minuten tot zo’n 30 minuten staan. Voeg de zoete aardappel en het zout toe. Blend tot een egaal beslag, voeg eventueel wat extra heet water toe als het beslag te dik blijft.
 • Verwarm een koekenpan op hoog vuur, de pan moet echt goed heet zijn voordat je gaat bakken. Verdeel wat beslag in het midden van de pan en verspreid dit met de bolle kant van een lepel. Bak de wraps op middelhoog vuur, dit duurt zeker 5 minuten. Draai ze pas om als de wrap stevig genoeg is. Dikt het beslag wat in? Voeg dan wat extra water toe.
 • Versier de wraps met jouw favoriete toppings, ik koos voor: pompoen hummus, sla, avocado, gegrilde paprika en tomaatjes en pompoenpitjes. GENIET!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de wraps in een afgesloten zakje of bakje, dan blijven ze zeker 2 a 3 dagen goed. Of vries ze in met een bakpapiertje tussen elke wrap.
 • Variatietip! In plaats van gekookte zoete aardappel kun je ook prima aardappel, gekookte wortels of bietjes gebruiken.

#marikebol

Ga je deze glutenvrije wraps maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

Gezonde glutenvrije wraps

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4 / 5. Reacties: 24

Geef als eerste je mening!

6 comments
 1. Marike, dit is een zeer teleurstellend recept. Eén grote kliederboel. Beslag wirdt zeer snel te dik, je kunt water toe blijven voegen… Als je met de bolle lepel glad wilt strijken, trek je gaten in de wrap. Kortom: teleurstellend😓

 2. Helaas lukte het recept mij ook niet. Ik heb er uiteindelijk meer water bijgedaan en in ronde drie nog een zoete aardappel. Dat leek te helpen. De wrap per kant tien minuten gebakken. Dus een tijdrovend klusje. De smaak was wel lekker.

 3. Ik ben ze nu aan het maken en heb hetzelfde als bovenstaande reacties.. beslag trekt kapot als je met de lepel glad wil strijken. Hierdoor worden ze te klein en te dik en duurt het veel langer dan 5 minuten tot je ze kunt omdraaien.

 4. Ik heb hetzelfde voor, de smaak is goed maar bakken lukt niet. Valt uit elkaar, is meer een dikke pap, ook lopend geprobeerd maar lukte ook niet. Waar kan dit aan liggen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts