Mini appeltaartjes, glutenvrij en vegan

Wat zijn ze lekker deze glutenvrije mini appeltaartjes. Met een vleugje speculaas, een krokante korst en een frisse appelvulling. Makkelijk om te maken en altijd een succes! Het voordeel van deze taartjes is toch wel, dat ze snel op tafel staan én dat je de appeltaart niet hoeft te snijden. ;) Glutenvrij, lactosevrij én vegan!
glutenvrije mini appeltaartjes
4.3
(29)

Glutenvrije appeltaartjes, makkelijk om te maken!

Soms heb je gewoon zin in appeltaart maar geen tijd om uren in de keuken te staan én de taart af te laten koelen zodat deze fatsoenlijk te snijden is. Been there, done that! Ik heb voor jou dé oplossing! Wat dacht je van deze glutenvrije mini appeltaartjes, je maakt er 6, ze zijn een stukje gezonder dan de reguliere appeltaart én ze smaken écht fantastisch! Wellicht heb je de ingrediënten al in huis. Door ze te bakken in een muffinvorm heb je gelijk hele mooie porties. Je hoeft ze niet te delen én ook niet te snijden, ideaal.

Zo maak je glutenvrije appeltaartjes

Ik zal je eerlijk zeggen dat deze taartjes mijn redding waren toen we bezoek kregen afgelopen week. Veel tijd had ik niet om in de keuken te staan maar ik wilde toch graag iet lekkers op tafel hebben staan. Met een muffinbakvorm in de aanslag én wat basisingrediënten zoals amandelmeel en glutenvrij havermeel én een appel ontstond al snel iets lekkers. Je kan ervoor kiezen om de taartjes mét of zonder amandelspijs te maken. Ik had nog wat nootjes, die heb ik grof gehakt en over de taartjes gestrooid met wat havermout. Dit hoeft natuurlijk niet, maar het geeft wel een extra feestelijk gevoel. Zo blijft het voor iedereen leuk. Ik zou zeggen, probeer het eens!

Meer glutenvrije appeltaart recepten

Ben je gek op appeltaart? Dan stel ik je vast niet teleur, want ik heb zoveel fijne recepten waar je wellicht blij van wordt! Wat dacht je van deze grote speculaas appeltaart, oma’s appeltaart, de appeltaart cheesecake bites, appeltaart wafels, appeltaart ontbijttaartje of de gevulde appelkoeken? Ik zou zeggen, geniet!

glutenvrije mini appeltaartjes
glutenvrije mini appeltaartjes

Mini appeltaartjes, glutenvrij en vegan

Recipe by Marike
4.3 from 8 votes
Course: Onbijt, Tussendoor, Traktatie, ToetjeCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

6

taartjes
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

30

minutes
Totale tijd

40

minutes

Overheerlijke mini appeltaartjes met een vleugje speculaaskruiden en rijkelijk gevuld met een frisse appelvulling. Wat zijn ze leuk én vooral makkelijk om te maken. Binnen een half uurtje staan ze op tafel. Ze zijn leuk voor bij de thee, als toetje én als traktatie. Glutenvrij, lactosevrij én vegan!

ingrediënten

 • 80 g glutenvrij havermeel of Koopmans glutenvrij basismeel

 • 70 g amandelmeel

 • 2 tl speculaaskruiden of kaneel

 • 40 g kokosbloesemsuiker (dadelstroop, agavesiroop of ahornsiroop kan ook, maar voeg dan iets minder appelmoes toe)

 • snufje zout

 • 50 g appelmoes of 1 ei

 • 40 g (plantaardige) boter of kokosolie

 • Voor de appelvulling:
 • 1 grote appel of 2 kleine appels

 • 1 a 2 tl kaneel

 • scheutje ahornsiroop of agavesiroop

 • 2 tl maïzena of tapiocameel + scheutje water

 • Optioneel: voor de spijsvulling:
 • 60 g amandelmeel

 • 1 tl citroenrasp + scheutje water

 • 30 g ahornsiroop of agavesiroop

 • Wat heb je nodig?
 • Muffinbakvorm

 • Mengkom

 • Spatel

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 graden onder en bovenwarmte of 160 graden hetelucht. Vet een muffinbakvorm in en knip reepjes bakpapier om deze 1 per cupje in de bakvorm te doen. Zo krijg je de muffins makkelijk uit de bakvorm.
 • Doe alle ingrediënten voor het deeg in een mengkom en kneed tot een soepel deeg. Maak 6 bolletjes van het deeg en druk ze uit in de muffinvormpjes. Is het deeg nog plakkerig? Leg het dan een half uurtje koud. Is het deeg nog te droog? Voeg dan iets meer zoetmiddel of appelmoes toe.
 • Vind je spijs lekker? Maak dan een spijslaagje door de ingrediënten van het spijs door elkaar heen te roeren, voeg een klein beetje water toe om een soepel spijslaagje te maken. Verdeel dit over de bodempjes van het deeg.
 • Snijd de appel in kleine blokjes, verwarm een bakpan eventueel met een beetje boter of kokosolie en bak hier de appelstukjes samen met de overige ingrediënten totdat de appelstukjes iets minder stevig zijn.
 • Verdeel de appelblokjes over de vormpjes en duw ze een beetje aan met de bolle kant van een lepel. Versier de appeltaartjes eventueel met wat grof gehakte noten en wat havermout.
 • Bak de mini appeltaartjes in zo’n 30 minuten goudbruin, zijn ze nog bleek bak ze dan iets langer. GENIET!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de mini appeltaartjes in een afgesloten bakje in de koelkast. Laat de appeltaartjes op kamertemperatuur komen voordat je ze gaat eten dan zijn ze het lekkerste. Of je warmt ze nog even op in de oven. ;)
 • Variatietip! De taartjes zijn ook heel erg lekker om te maken met perenstukjes :).

#marikebol

Ga je deze glutenvrije mini appeltaartjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

glutenvrije appeltaart

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.3 / 5. Reacties: 29

Geef als eerste je mening!

3 comments
 1. Zo dan deze zijn werkelijk zo lekker EN makkelijk te maken. Wordt zeker een favoriet hiero!! Dank je wel weer voor dit top recept😍

 2. Erg lekker deze.. yum yum..
  Heb alleen appeltaartkruiden gebruikt ipv speculaaskruiden. Hier zit kaneel, anijszaad ipv steranijs in , gember, kruidnagel, kardemom en Limoen in. En er zit geen foelie,koriander,nootmuskaat in en deze zit wel in speculaaskruiden. Net even anders.
  Maar een heerlijk, klein, geluksbommetje, deze ga ik zeker vaker maken

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts