Gezonde Snickers koekjes, glutenvrij en vegan

Glutevrije koeken met pindakaas, karamel en chocolade. Wat zijn ze lekker deze gezonde Snickers koekjes! Je maakt ze met slechts een paar ingrediënten en ik laat jou zien hoe. Glutenvrij, lactosevrij én vegan!
gezonde snickers glutenvrij en vegan
4.4
(11)

Gezonde Snickers maken

Snickers, wat ben ik hier gek op. De combinatie van pindakaas en chocolade en een heerlijke koeklaag komen dan ook perfect tot hun recht in dit koekje. Nadat ik voor de zoveelste keer voor het glutenvrije schap was gestrand en staarde naar glutenvrije koeken die al gebroken waren in de verpakking, dof van kleur én ook nog eens heel duur bleken te zijn, besloot ik om voor het weekend zelf koeken te maken. We zouden bezoek krijgen en ondanks dat ik weinig tijd had en eerder wilde gaan voor gemak, stonden deze Snickers koeken in een handomdraai op tafel. Zoveel lekkerder dan de koeken uit de supermarkt. Dit succes én vooral het plezier gun ik jou ook. Ik heb ze voor jou op de foto gezet én het recept kun je hieronder terugvinden.

Glutenvrije en vegan Snickers

De koekjes maak je met slechts een paar ingrediënten, al zou je dat niet denken. We gebruiken geen ei of dierlijke producten daardoor zijn de koeken ook nog eens plantaardig. De koekbodempjes heb ik gemaakt van amandelmeel, wat ahornsiroop en wat kokosolie. De vulling van een paar dadels en pindakaas en de pure chocolade laag spreekt voor zich. Ze kunnen niet mislukken, want de drie componenten samen zijn altijd een succes! Vind je het lastig om het deeg mooi te vormen met je handen? Gebruik gerust een muffinbakvorm waardoor de koekbodempjes gelijk al een mooie vorm krijgen. Ik zou zeggen, bakken maar!

Glutenvrije koekjes bakken

Glutenvrije koekjes, ik ben denk ik vast niet de enige die hier een haat-liefdeverhouding mee heeft. Ik deelde afgelopen week al een hele fijne blog met mijn favoriete glutenvrije koekrecepten. Deze kan ik daar regelrecht aan toevoegen. Ben je op zoek naar een ander recept met Snickers? Dan zijn deze Snickers Brownies, en het Snickers ontbijttaartje echt iets voor jou!

gezonde snickers glutenvrij en vegan
gezonde snickers glutenvrij en vegan

Gezonde Snickers koekjes, glutenvrij en vegan

5 from 1 vote
Recipe by Marike Course: Blog
Servings

5

servings
Prep time

10

minutes
Cooking time

15

minutes
Calories

300

kcal
Total time

0

minutes

Overheerlijke gezondere Snickers koekjes die je maakt met slechts een paar ingrediënten. Glutenvrij, lactosevrij én vegan!

ingrediënten

 • 100 g 100 amandelmeel OF 90 g glutenvrij havermeel

 • 2 a 3 el 2 a 3 agavesiroop of ahornsiroop

 • 2 el 2 gesmolten kokosolie of (plantaardige) boter

 • 1 tl 1 vanille-extract

 • snufje zout

 • optioneel: 1 tl xanthaangom

 • Voor de vulling:
 • 5 5 Medjoul dadels of zachte dadels

 • 2 el 2 pindakaas of andere notenpasta

 • scheutje heet water

 • optioneel: (gezouten) pinda’s om toe te voegen aan de vulling- 3 per koek

 • Voor de topping:
 • 70 g 70 pure chocolade

 • 2 t; 2 kokosolie

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier.
 • Kneed alle ingrediënten voor de koekjes tot een mooi soepel deeg. Het deeg is iets kruimeliger dan je normaal bent gewend, dat komt door de amandelmeel. Voeg eventueel wat extra zoetmiddel toe of een klein beetje plantaardige melk.
 • Maak 5 bolletjes en duw ze uit op de bakplaat tot koekjes met een kleine inkeping voor de vulling. Bak ze zo’n 10 a 15 minuten in de oven.
 • Maak ondertussen de pinda-karamel door de dadels te weken in heet water. Maak de ontpitte dadels fijn met een keukenmachine of staafmixer samen met de pindakaas, voeg eventueel wat heet water toe als de vulling erg dik blijft.
 • Laat de koeken afkoelen buiten de oven en verdeel de pinda-karamel met een lepel over de koeken. Strooi hier eventueel de pinda’s overheen. Maak de vulling egaal met de bolle kant van een natte, koude lepel en verwarm de chocolade au bain marie met de kokosolie of zonnebloemolie.
 • Leg de koeken op een rekje of of een bakpapiertje en verdeel hier de chocolade overheen. Laat de chocolade goed uitharden voordat je de koeken weer oppakt. Eetsmakelijk!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de koekjes in een afgesloten bakje op het aanrecht of vries ze in per stuk.
 • Variatietip! Kun je niet tegen pinda’s? Gebruik amandelpasta en amandelen, net zo lekker!

#ohmypie

Ga je deze gezondere Snickers koekjes maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

glutenvrije snickers koekjes

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.4 / 5. Reacties: 11

Geef als eerste je mening!

1 comment
 1. Leuk recept met lekker resultaat! Ideaal dat je ze ook in kan vriezen. Een vriend noemde mijn vriezer wel eens een schatkist, altijd iets lekkers om daar uit te halen! Haha!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts