Een kijkje in het leven van Marike #1

Kijkje in het leven van Marike
4.7
(61)

Dag allemaal, leuk dat je een kijkje neemt bij deze nieuwe terugkerende blogreeks. Het leek mij namelijk super leuk om jou wat vaker een kijkje te geven achter de schermen. Op Instagram krijg ik altijd heel veel vragen over waar ik bepaalde dingen vandaan heb, hoe wij ontbijten als gezin of welke glutenvrije producten écht in mijn voorraadkast staan. I’ve got your back! Ik neem je een week mee in mijn leven. Het was een leuke maar ook chaotische week. De foto’s spreken vast voor zich! 😉 Kijk je mee?

Kijkje in het leven van Marike
Zo gezellig om samen te bakken en te koken. Vera geniet van deze momentjes samen!
glutenvrije american pancakes
Als de pannenkoekjes gebakken zijn, schenken wij er wat ahornsiroop overheen en versieren we ze met vers fruit.

Zaterdag en zondag

Een weekend zonder afspraken, dit zijn de fijnste weekenden. Met twee jonge kinderen is een weekend nooit saai, er gebeurt altijd wel wat. Iets wat altijd erg in de smaak valt zijn zelfgebakken pannenkoeken. Ik maakte de glutenvrije American pancakes met Vera. Een leuke activiteit om samen te doen én kinderen zijn dol op het recept! ‘s Middags hebben we samen een plan de campagne gemaakt voor de nieuwe babykamer. Jaja, de tijd vliegt voorbij, we hebben nog niets gedaan en ondertussen ben ik alweer 30 weken zwanger. Zo gezegd zo gedaan, behang besteld, ik heb mijn werkkamer opgeruimd (deze moet plaats maken omdat dit nu onze kamer zal worden) en meer dan 2/3 van mijn fotoservies naar de kringloop gebracht. We sloten het weekend af met een glutenvrije ijsje bij Luciano’s! Ons eerste ijsje van dit jaar buiten de deur. We rijden er speciaal voor om, bij Luciano’s zijn ze zorgvuldig met glutenvrij en evt allergieën. Een lekker glutenvrij hoorntje maakt het af!

Glutenvrije ijsjes! Waar moet je zijn? Ik schreef er eerder een blog over!

glutenvrij ijsje eten
Deze maand staat in het teken van opruimen. 2/3 van mijn fotoservies kreeg een nieuwe bestemming bij de Kringloopwinkel. Jammer maar het is goed zo. Door de jaren heen heb ik veel gespaard en door de tijd heen is ook mijn smaak veranderd. Alleen maar mooi om er iemand anders blij mee te maken. 🙂
glutenvrij ijsje eten
Ijsjes van Luciano’s of Maxim uit Leiden zijn de beste! Ons voornemen voor dit jaar, nog meer leuke plekjes ontdekken waar ze lekker en veilig glutenvrij ijs verkopen,

Glutenvrije lunchen bij de tuin van de smid

Zondagochtend, Vera en Cato waren er enorm aan toe om even naar buiten te gaan. Het grijze weer maakte het niet veel gezelliger, dus besloten we naar De tuin van de smid te gaan in Leiden. Een super leuke buiten locatie met dieren, een natuur speeltuin en een restaurantje waar je heerlijk glutenvrij én vega(n) kan eten. We wilden hier al heel lang naartoe maar het kwam er niet van. Echt een dikke tip mocht je ooit in de buurt van Leiden zijn. Het enige minpuntje was dat we snel moesten eten, Cato was er na een paar minuten al klaar mee. Vast heel herkenbaar voor sommige mensen. Al met al lekker gegeten, ik koos de salade van de week met glutenvrij brood en ik dronk een chai latte met plantaardige melk. Ik hou hier zo van!

glutenvrij lunchen bij de tuin van de smid
glutenvrij lunchen bij de tuin van de smid

Maandag

Op maandag is het altijd Loek zijn papadag. Vaak werk ik vanuit huis en is het op maandag de dag dat ik alle administratie doe en mijn mailbox naloop. Dit keer besloot ik aan de slag te gaan met het project: Glutenvrije voorraadkast. Als je mij op Instagram volgt heb je wellicht de afgelopen tijd al wat dingen voorbij zien komen. Ik heb namelijk alles maar dan werkelijk alles aan voorraad in huis opgeruimd. De bakingrediënten zijn weer overzichtelijk en ook de potten in onze eigen voorraadkast zijn weer netjes gelabeld. Ik kreeg super vaak de vraag waar de potten vandaan kwam, wat ik zoal in mijn voorraadkast heb staan én hoe ik de zakken bewaar met producten die niet meer in de potten kunnen. Je leest het hieronder!

glutenvrije voorraadkast
Deze voorraaddozen en bussen kocht ik bij de Action. Super handig om pasta, rijst, peulvruchten en melen in te bewaren. TIP! Plak de gebruiksaanwijzing aan de binnenkant van de deksel. Zo weet je altijd hoe je het product moet bereiden.
glutenvrije voorraadkast
Mijn favoriete plekje in de keuken! Het wandrek liet ik HIER op maat maken, niet heel duur én super vakkundig! De potten zijn van de HEMA, ze zijn in twee maten verkrijgbaar. Met een labelwriter plakte ik alle namen op de potten zodat ik precies weet wat er in de potten zit. De potten die ik het meeste gebruik staan in de keuken. De rest staat op een andere plek.
glutenvrije voorraadkast
Kijk, kun je hier niet heel blij van worden? Alle kasten zijn nu heel overzichtelijk. Geen open zakjes meer of een zak meel of suiker die ineens naar beneden komt zeilen bij het opendoen van het keukenkastje. I love it!

Dinsdag en woensdag

Twee dagen dat ik thuis het rijk voor mijzelf heb. Dat zijn de momenten dat ik receptvideo’s kan maken voor jullie, nieuwe recepten kan ontwikkelen én afspraken buiten de deur kan plannen. Dit keer ging ik aan de slag met een heerlijk recept om bagels te maken (die kun je morgen terugvinden op de website). Ook stonden er nog een aantal andere recepten klaar om te maken. Ik probeer vooruit te werken aangezien er in juni een baby’tje komt. Ik zou het zooo fijn vinden als ik dan wat recepten vooruit kan werken zodat er nog wel content online blijft komen. Op dit moment zit ik in de goede flow! Er komen hele fijne artikelen online over glutenvrij eten/leven én ook blogs met handige tips en tricks om makkelijker glutenvrij te kunnen bakken! 🙂

Kijkje in het leven van Marike
Naast recepten bedenken, maken, fotograferen en uitwerken gaat er ook veel tijd zitten in het schrijven van de blogs. Dat doe ik het liefste met een stukje taart én een chai latte.
Eén van de pareltjes die ik opnieuw bakte en opnieuw op de foto zette. Ideaal als tussendoortje maar ook heel geliefd bij de kids.
Kijkje in het leven van Marike
Behind the scenes! Zo sta ik regelmatig even snel een foto te maken. Het recept is mega goed gelukt dus die zie je snel terug op mijn website!
glutenvrije lunch Brasserie Buitenhuis
Een werklunch buiten de deur met Eef van Eefsfood, super gezellig. Soms is het fijn om ook even te kunnen sparren. We waren bij Brasserie Buitenhuis en deze salade is echt één van mijn favorieten!

Donderdag

Donderdag is altijd mijn dag met de meisjes. Zeker nu ze nog zo jong zijn is het soms best wel aanpoten. Doordat Cato nog niet altijd stabiel slaapt ‘s nachts kan het zomaar zijn dat de dag heeel vroeg begint en dus ook heel lang duurt, haha. De ochtend begon in elk geval zoals altijd. Iets na zessen sta ik in de keuken om voor iedereen een fruitsalade te maken en om de broodtrommels te vullen. Dit keer hadden ze geluk, een ontbijtplankje met een versgebakken glutenvrije krentenbol en voor de liefhebbers een bagel. Het recept van de vernieuwde krentenbollen komt nog online. Die staat even geparkeerd voor een nieuw project waar ik je later meer over kan vertellen. Vera en Cato waren erg moe, naast een bezoekje aan de verloskundige hebben we vooral binnen gespeeld en boekjes gelezen. De meiden vonden deze tijd met elkaar heerlijk.

glutenvrij ontbijt
Zomaar een blik op het aanrecht wanneer ik de ontbijtjes klaarmaak voor iedereen. Ik vind dit zoo leuk om te doen! We bestellen één keer per twee weken online fruit hier in de buurt van een lokale groenteboer en daar kunnen we twee weken mee doen. De kids zijn gek op fruit en groentes, op deze manier blijft het betaalbaar en een feest!
Kijkje in het leven van Marike
En terwijl ik in de keuken bezig ben, staat er een kleine feestganger naast mij. Het selectief uitruimen van de vaatwasser kun je wel aan haar overlaten.

30 weken zwanger

Toch maar even een kleine update over hoe het nu gaat. Eigenlijk leef ik mijn leven zoals ik altijd deed en vergeet ik vaak dat er een derde spruit aan komt. Ondanks de drukte rondom het gezin, de mooie plannen met mijn bedrijf en de dagelijkse bezigheden, gaat het eigenlijk heel goed. Zowel fysiek als mentaal, daar ben ik heel dankbaar voor. Ik besef mij goed, mede door de eerdere zwangerschappen, dat dit niet vanzelfsprekend is. Daarom genieten we de komende weken extra van dit mooie cadeautje. De komende weken gaan we even flink aan de slag om ook alles op orde te maken voor de komst van de kleine, we hebben namelijk nog helemaal niets. We hadden net alle spullen weggegeven nadat Cato uit de babyspullen was gegroeid, zal je net zien! Het komt goed! Ondertussen blijf ik gewoon lekker aan het werk, want dat is toch wat ik het liefste doe. 🙂

Kijkje in het leven van Marike
30 weken zwanger, wie mij 4 jaar geleden had verteld dat ik er zo bij zou staan, die persoon zou ik voor gek verklaren. Wat zijn we dankbaar dat het allemaal goed gaat en wat voel ik mij gelukkig!

Vrijdag

De laatste dag van de week! Vandaag zet ik de recepten klaar die dit weekend online komen en terwijl ik deze blog schrijf geniet ik van een overheerlijk glutenvrij croissantje! Halleluja, ik wist niet dat het bestond. Ik ontving ze bij mijn bestelling bij Allergento. Ik moest ze wel even testen en ze zijn goedgekeurd! Aanrader!

glutenvrij croissantje

Met het weekend voor de deur hebben we nog weinig plannen. Waarschijnlijk ga ik morgen nog wel even aan het werk, want ik wil iets afmaken zodat ik dit zondag met jullie kan delen. Eén hint: het is ongelofelijk lekker en ideaal om te maken voor de paasdagen! Verder zien we wel wat er op ons pad komt. Dat zijn de fijnste weekenden!

Voor nu wens ik jou een heel fijn weekend! Mocht je vragen hebben? Laat dit vooral weten in de comments! Ik ben benieuwd wat je van deze blog vond!

Liefs,

Marike

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.7 / 5. Reacties: 61

Geef als eerste je mening!

3 comments
 1. Marike ik had je 5 sterren willen geven maar na 1 ster schoot mijn hand uit, ik ben zeer blij met je heerlijke recepten en wens je alle goeds voor de laatste weken.
  Vriendelijke groet Stans

 2. Hoi Marike,
  Net eierroom gemaakt van Rineke. Je kent haar vast. Bijna hetzelfde gezonde recept.
  In jouw recept staat dat je in het pannetje dingen moet doen, terwijl je juist op het pannetje een kom moet zetten en daarin dingen moet doen. Vast een vergissing. Het ga je goed! Geniet van je meisjes!
  Vr gr Clara Woets.

 3. Gefeliciteerd Marike! Ik had nog niet meegekregen dat je voor een derde keer zwanger bent. En leuk om zo wat meer in de persoonlijke kant van je week te mogen delen. Hoe je dat nou inderdaad doet met een gezin… Wanneer maak je dan die verse krentenbollen?!
  Lieve groet,
  Karin

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts