Glutenvrije bagels met maar 3 ingrediënten!

Super zachte glutenvrije bagels die je maakt met maar 3 ingrediënten. Ze staan binnen een half uur versgebakken op tafel! Mijn liefde voor bagels is oneindig, vandaag deel ik mijn favoriete recept dat ik al jaren maak. Nu kun jij ook van zo’n lekkere versgebakken bagel genieten! Glutenvrij, lactosevrij en vegan!
glutenvrije bagels
3.7
(69)

Glutenvrije bagels

Super zachte glutenvrije bagels, ik ben hier zo’n fan van. Toen ik als tiener op vakantie was in Amerika liep ik er elke dag een paar blokjes voor om. Ik heb mij enorm verbaasd over de bagel cultuur in Amerika. Voor een dollar scoorde je de lekkerste versgebakken warme bagels. Sesam bagels, cinnamon bagels en de erything bagels.. ik hou van ze…. allemaal! Glutenvrije bagels zijn niet heel moeilijk om te maken maar het kost wel even tijd vanwege de rijstijd. Sinds een jaar of twee kies ik daarom voor de simpele weg: glutenvrije bagels met maar 3 ingrediënten! Super lekker om te maken in het weekend, op een door de weekse dag wanneer je gewoon even wil genieten van een versgebakken broodje en voor ieder ander moment!

Glutenvrije bagels bakken

Het recept is niet nieuw voor mij, ik bak ze zo al een tijd. In de tussentijd heb ik alle do’s en don’ts voor jou op papier kunnen zetten. Zo worden de bagels extra zacht van binnen als je een bakje heet water in de oven plaatst. Dit geeft een stoomeffect waardoor de korst mooi krokant kan worden en de structuur van binnen mooi zacht is. Soms voeg ik een 1/2 tl xanthaangom toe aan het deeg, hierdoor worden ze nog mooier van structuur en kruimelen ze minder snel. Het is niet persé noodzakelijk. Ben je geen fan van Schär B mix? Dan kun je ze maken met de volgende melencombinatie: . Ik zou zeggen, zetten hem op!

Glutenvrije en vegan bagels bewaren

De bagels zijn het allerlekkerste wanneer je ze dezelfde dag nog eet. Wil je ze bewaren? Maak ze dan nat met een beetje water en bak ze nog zo’n 7 a 10 minuten in de oven. Dan zijn ze weer als nieuw! Invriezen kan natuurlijk ook!

Meer glutenvrije brood recepten

Ben je op zoek naar meer fijne glutenvrije brood recepten? Dan heb ik waarschijnlijk het glutenvrije brood wahalla voor jou! Wat dacht je van deze blog over glutenvrij brood bakken, het lekkerste glutenvrije brood, voedzaam en makkelijk glutenvrij brood, luchtige bruine bolletjes, rozijnenbroodjes, panini’s, glutenvrije krentenbollen en glutenvrij suikerbrood?

Glutenvrije bagels met 3 ingrediënten!

Recipe by Marike
3.7 from 14 votes
Course: Brood, Glutenvrije lunch, Glutenvrije recepten, HartigCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan
Hoeveelheid

4

bagels
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

30

minutes
Totale tijd

40

minutes

Super zachte glutenvrije bagels die je maakt met maar 3 ingrediënten. Ze staan binnen een half uur versgebakken op tafel! Mijn liefde voor bagels is oneindig, vandaag deel ik mijn favoriete recept dat ik al jaren maak. Nu kun jij ook van zo’n lekkere versgebakken bagel genieten! Glutenvrij, lactosevrij en vegan!

ingrediënten

 • 275 g glutenvrije meel, ik heb Schär mix B gebruikt OF 175 g glutenvrij havermeel + 100 g tapiocameel/arrowroot

 • 250 g Griekse yoghurt, of stevige (plantaardige) kwark of yoghurt

 • 3 g zout

 • 2 tl bakpoeder

 • 1/2 tl baking soda + scheutje citroensap

 • zaden en pitten naar wens. Ik heb sesamzaad en maanzaad gebruikt

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 200 graden en bekleed de bakplaat met bakpapier. Zet een ovenbestendig bakje met water op de bodem van de oven of op de bakplaat.
 • Doe het meel, zout, bakpoeder en de yoghurt in een mengkom, los de baking soda op en voeg dit toe. Kneed het deeg met een mixer met deeghaak of met de hand tot een stevig maar soepel deeg.
 • Maak 4 bollen van het deeg en plaats ze op de bakplaat. Steek met een uitsteekvormpje het midden van de bagel uit of doe dit met je handen.
 • Smeer de bagels in met ei of water, strooi er zaden overheen en bak de bagels in 25 a 30 minuten goudbruin in de oven. Beleg ze met jouw favoriete toppings en dan EETSMAKELIJK!

Recept video

Notities

 • Bewaartip! De bagels zijn het allerlekkerste wanneer je ze dezelfde dag nog eet. Wil je ze bewaren? Maak ze dan nat met een beetje water en bak ze nog zo’n 7 a 10 minuten in de oven. Dan zijn ze weer als nieuw! Invriezen kan natuurlijk ook!
 • Variatietip! Je kan de bagels versieren met jouw favoriete toppings. Sesamzaad, maanzaad, everything bagel mix of bijvoorbeeld gevuld met kaneel en rozijnen. Leef je uit!
 • Geen fan van een glutenvrije melenmix uit de winkel? Maak hem dan zelf. Gebruik hiervoor: 175 g glutenvrij havermeel + 100 g tapiocameel/arrowroot. Voor een minder kruimelige bagel kun je 1/2 tl xanthaangom toevoegen. Dit hoeft niet maar geeft wel een nóg beter resultaat. :)

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije bagels maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

glutenvrije bagels met 3 ingrediënten

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 3.7 / 5. Reacties: 69

Geef als eerste je mening!

10 comments
 1. Ik heb het recept precies gevolgd maar ze zijn bleek en hard als beton. Jammer want op het filmpje ziet het er zo lekker uit…

  1. Wel gaar en de smaak was ik maar wel erg droog. Niet zo smeuïg als op de video. West kan ik de volgende keer doen?

 2. Ik heb deze geprobeerd en het recept gevolgd, qua kleur waren ze goed gelukt maar ze waren supergroot en niet zo smeuïg als op je filmpje te zien is. Jammer want ik had hier echt zin in

 3. Ik heb deze geprobeerd en het recept gevolgd, qua kleur waren ze goed gelukt maar ze waren superdroog en niet zo smeuïg als op je filmpje te zien is. Jammer want ik had hier echt zin in

 4. Ik heb ze net gemaakt, maar echt ontzettend jammer, het was 1 groot plakdeeg. Ik kon er echt geen bagels van maken. Ik heb ze op hoopjes geschept in de oven, maar wat jammer toch als ze er zo anders uit zien als op het plaatje!

 5. Helaas waren ze bij mij niet gaar van binnen. Ze zagen er prachtig uit, roken heerlijk, teleurstelling bij doorsnijden. Ik had de oven nog op onder en boven warmte. Ga het nog een keer proberen maar dan met hete lucht.

  1. Hee wat balen zeg! Het kan zijn dat ze iets langer gebakken moeten worden, dat wil nog weleens per oven verschillen. Heb je ze iets af laten koelen? Dat maakt ook verschil namelijk. Mocht je nog vragen hebben, laat het vooral weten!
   Liefs,
   Marike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts