10 X de lekkerste glutenvrije paasrecepten

Het is bijna Pasen! Daar horen natuurlijk heerlijke recepten bij. Ik heb mijn favoriete glutenvrije paasrecepten op een rijtje gezet! Makkelijk om te maken en altijd een succes. 🙂
glutenvrije gele koeken
4.8
(16)

Glutenvrije paasrecepten waar iedereen van kan genieten!

Het is bijna Pasen! Daar horen natuurlijk kleurrijke recepten bij. Misschien voor een lekkere glutenvrije paasbrunch of gewoon om met elkaar te delen. Glutenvrij eten hoeft niet saai te zijn, ook niet tijdens de paasdagen. Daarom heb ik mijn favoriete glutenvrije paasrecepten op papier gezet waar iedereen van kan genieten. Van makkelijke glutenvrije bagels, hartige taart, cinnamon roll cake tot mango & perziktoetjes! Doe inspiratie op en geniet!

Glutenvrije Pasen

Ieder jaar dekken we de tafel en maken we een glutenvrije brunch. Niemand van de familie heeft het door, het smaakt tenslotte allemaal hartstikke goed! We bakken broodjes, zorgen voor lekkere dipjes en Loek maakt een lekkere glutenvrije hartige taart met spinazie en geitenkaas. Vorig jaar waren de kaas-uienbroodjes ook een succes evenals de glutenvrije gele koeken en de lemon bars bij de koffie. Ik ben benieuwd, wat doe jij deze Pasen?

10 X glutenvrije paasrecepten:

Appeltaart broodjes

snelle glutenvrije appel kaneelbroodjes

Combineer de smaak van appeltaart met jouw favoriete kaneelbroodjes en je hebt de lekkerste glutenvrije appel-kaneelbroodjes! Smeuïg, vol van smaak én heel makkelijk om te maken. Ik zou zeggen, lekker van genieten én eetsmakelijk!

Gezondere lemon curd

gezondere lemon curd

Lemon curd! Het lekkerste wanneer je het zelf maakt. Met dit recept laat ik je zien hoe je heel gemakkelijk gezondere lemon curd kan maken. Fris, zoet én ongelofelijk lekker!

Carrot cake bananenbrood

Combineer twee koninklijke recepten: carrot cake en bananenbrood met elkaar en er ontstaat een waanzinnig lekker glutenvrij en vegan carrot cake bananenbrood waar iedereen van mee kan genieten. Súper smeuïg, kruidig én iedere hap is een ware ontdekkingstocht aan smaken en structuren. Enjoy!

Luchtige blauwe bessen moussetaart

glutenvrije mousse taart met blauwe bessen

Een luchtige glutenvrije mousse taart met een waanzinnige paarse kleur. Met een robuuste bodem gemaakt van glutenvrije Bastogne koek en een frisse citroen-vanille vulling. De blauwe bessen geven de taart een mooie paarse kleur waardoor je gelijk een puntje wil proeven! Glutenvrij, lactosevrij en vegan te maken!

Glutenvrije gele koeken

glutenvrije gele koeken

Smeuïge koeken met een vleugje vanille, citroen én mango! Deze variatie op de glutenvrije roze koeken is er één om te onthouden. Makkelijk om te maken en een feest voor iedereen!

Perzik & mango toetjes

Glutenvrije Solero toetjes

Solero toetjes, met pezik, mango, passievrucht en een romige vulling. Ideaal om te maken als toetje voor de paasbrunch! Glutenvrij, lactosevrij en vegan voor de liefhebbers.

Luchtige brioche

Glutenvrije brioche, een makkelijk recept!

Een lekkere maar vooral luchtige glutenvrije brioche, wat heb ik dit gemist! Met dit fijne basisrecept maak je een kanjer van een brioche. Ik heb er een vegan optie bijgezet én je kan van het brood ook kleine broodjes maken. Super leuk om te maken in het weekend!

Mango & passievrucht cheesecake

Glutenvrije kwarktaart met mango en passievrucht

Zien ze er niet kleurrijk uit? Deze glutenvrije kwarktaart bites met mango en passievrucht, ze passen helemaal bij het voorjaar. Makkelijk om te maken en een feestje op jouw bord! Glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken!

Lemon Meringue taart

Glutenvrije lemon meringue taart

Wat een feest deze glutenvrije lemon meringue taart! Met een krokante koekbodem, een laagje amandelspijs en een frisse citroenvulling afgetopt met een fantastische snelle meringue die iedereen kan maken! Glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken!

Overheerlijke kaas-uienbroodjes

Glutenvrije kaas-uienbroodjes

Ze stonden al heel lang op mijn verlanglijstje om te maken, glutenvrije kaas-uienbroodjes! Ze zijn smeuïg, vol van smaak en makkelijk om te maken. Glutenvrij, lactosevrij én vegan te maken!

Glutenvrije bagels

glutenvrije bagels

Super zachte glutenvrije bagels die je maakt met maar 3 ingrediënten. Ze staan binnen een half uur versgebakken op tafel! Mijn liefde voor bagels is oneindig, vandaag deel ik mijn favoriete recept dat ik al jaren maak. Nu kun jij ook van zo’n lekkere versgebakken bagel genieten! Glutenvrij, lactosevrij en vegan!

Gezonde glutenvrije quiche

gezonde glutenvrije hartige taart

Hartige taart, ik ben er dol op! Eerlijk waar vanaf het moment dat ik kon praten was het eerste woord dat ik kon uitbrengen: Taart! Geen zoete taarten maar hartige taarten stonden in mijn top 10! Een glutenvrije quiche zonder rare fratsen, met een krokante korst, gevuld met allerlei lekkers dat mijn koelkast nog te bieden had. Spinazie, tomaatjes, geitenkaas en verse tijm.

Glutenvrije cinnamon roll cake

Glutenvrije cinnamon roll cake

Gezondere lemon bars

lemon bars glutenvrij

Citroen liefhebbers opgelet, deze lemon bars zijn zo lekker dat je ze niet kan laten staan. Met een smeuïge koekbodem, een fluweelzachte vulling met een fris, zuur en zoet accent en een GE-WEL-DIGE crumble on top! Glutenvrij en vegan te maken!

#marikebol

Ga je deze glutenvrije paasrecepten maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.8 / 5. Reacties: 16

Geef als eerste je mening!

3 comments
  1. Dank je wel Marike echt super lekker allemaal! Ik ga zeker aan de slag om hier iets van te maken voor Pasen. Fijne paasdagen!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts