Gezondere lemon curd maken

Lemon curd! Het lekkerste wanneer je het zelf maakt. Met dit recept laat ik je zien hoe je heel gemakkelijk gezondere lemon curd kan maken. Fris, zoet én ongelofelijk lekker!
gezondere lemon curd
4.2
(47)

Gezondere lemon curd

Lemon curd, ik heb er een zwak voor. Zeker wanneer er vers gebakken scones in huis zijn of wanneer ik een lekkere taart wil maken mét een beetje lemon curd. Alleen de lemon curd uit de winkel is vooral gevuld met suiker. Dat kan anders dacht ik, dus ging ik aan de slag met deze gezondere lemon curd. Meer citroen, minder suiker en minder boter. Het resultaat is verrassend goed!

Zelf lemon curd maken

Eigenlijk is het heel makkelijk. Helemaal wanneer je de lemon curd au bain marie maakt (daarmee bedoel ik niet rechtstreeks in een pan op het vuur, maar in een bakje in een pannetje met water). Hierdoor zal de lemon curd minder snel klonteren en mooi egaal worden. Dat is precies wat je wil! Je kan de lemon curd vervolgens in een schone pot bewaren in de koelkast. Zo kun je er er op elk gewenst moment van genieten! Alhoewel bij ons thuis de bodem van het potje lemon curd al snel in zicht is. ;)

Meer recepten met lemon curd

lemon curd maken

Gezondere lemon curd zelf maken

Recipe by Marike
0.0 from 0 votes
Course: Tussendoor, BelegCuisine: Glutenvrij, LactosevrijDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

1

potje
Voorbereiding

15

minutes
Totale tijd

15

minutes

Lemon curd zelf maken is eigenlijk heel makkelijk! Het hoeft ook niet duur te zijn én het is ook nog eens hartstikke lekker! Met dit recept maak je een gezondere lemon curd die je overal bij kan gebruiken. Het bakken van een taart, cakes, koekjes maar het is ook heel lekker op zelfgebakken scones!

ingrediënten

  • 50 ml citroensap

  • rasp van 1 (bio) citroen

  • 3 eidooiers

  • 3 a 4 el honing of agavesiroop- ben je een zoetekauw? Voeg gerust iets meer toe.

  • 30 g (plantaardige) boter of kokosolie

Zo maak je het!

  • Verwarm een pannetje met water op het vuur, hang hier een schaaltje in zodat je de lemon curd au bain marie kunt maken.
  • Klop de eierdooiers los in het pannetje, voeg het citroensap, de rasp en de honing of ahornsiroop toe. Roer alles goed door elkaar met een siliconen spatel of met een garde. Blijf net zo lang roeren totdat de lemon curd in begint te dikken. Dit duurt zo’n 5 a 10 minuten.
  • Haal het bakje van het vuur en roer de boter of kokosolie door de lemon curd. Schenk de lemon curd in een schone glazen pot en dek het af met een folie (op de lemon curd) om velvorming te vorkomen. Laat dit helemaal afkoelen voordat je de lemon curd in de koelkast zet. Lekker met versgebakken scones!

Notities

  • Bewaartip! Bewaar het potje afgedekt in de koelkast dan blijft de lemon curd zo’n 2 weken goed.

#ohmypie

Ga je deze gezondere lemon curd maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

gezondere lemon curd

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.2 / 5. Reacties: 47

Geef als eerste je mening!

1 comment
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts