Glutenvrije en koolhydraatarme quiche met tomaatjes en geroosterde notenbodem

Een overheerlijke glutenvrij een koolhydraatarme quiche met smaakvolle tomaatjes en een bodem van geroosterde noten. Serieus een recept om je vingers bij af te likken! Makkelijk om te maken én ook nog eens altijd een succes!
glutenvrije quiche met tomaatjes en geroosterde notenbodem
4.9
(80)

Glutenvrije quiche bakken

Eén van de dingen die we wekelijks maken is toch wel een glutenvrije quiche. De glutenvrije quiche met asperges en de hartige taart met spinazie en geitenkaas. Het leek mij zo leuk om een keer een glutenvrije quiche te maken met een andere bodem. Rooster noten in de oven (of gebruik geroosterde) noten en maal ze fijn. Serieus, dit is ZO lekker! Ik dacht dat de bodem zwaar zou vallen maar dat bleek helemaal niet zo te zijn. Door het meel te mengen met (plantaardige) kwark en een klein beetje boter of kokosolie, krijg je echt een geweldige bodem! Heb je geen noten in huis? Gebruik gerust amandelmeel. De bodem is koolhydraatarm net als de rest van de quiche, dus de mensen die hier rekening mee houden kunnen nu extra genieten!

Glutenvrije en koolhydraatarme quiche met tomaatjes en kruiden

Naast de perfecte glutenvrije quichebodem is ook de vulling écht een feestje om van te genieten. Ik heb gekozen voor haver fraiche. De versie van AH is glutenvrij en werkt super fijn in de quiche. Kun je wel tegen melk of lactose? Dan is ricotta ook heel erg lekker in dit recept. Dit heb ik gemengd met ei en wat Parmezaanse kaas. Je kan eventueel ook Italiaanse geraspte vegan kaas gebruiken. Deze kocht ik bij de AH en past perfect in de quiche. Voeg daar smaakvolle tomaatjes, verse kruiden en wat peper en zout aan toe en je zit letterlijk gebakken! Ik heb wat verse oregano en basilicum gebruikt uit de tuin. Hier kun je gerust mee variëren. Heel veel bakplezier alvast!

glutenvrije en koolhydraatarme quiche
glutenvrije quiche met tomaatjes

Glutenvrije en koolhydraatarme quiche met tomaatjes en geroosterde notenbodem

4 from 5 votes
Recipe by Marike Course: Lunch, Dinner, Hartige taartCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan, KoolhydraatarmDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

8

puntjes
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

35

minutes
Totale tijd

55

minutes

Een overheerlijke glutenvrije en koolhydraatarme quiche met smaakvolle tomaatjes, verse kruiden en een bodem van geroosterde noten. Een smaakexplosie én echt een favoriet hier in huis! Ga jij de quiche maken?

ingrediënten

 • 250 g 250 (geroosterde) noten

 • snufje zout

 • 60 a 70 g 60 a 70 (plantaardige) kwark

 • 20 g 20 (plantaardige) boter

 • Voor de vulling:
 • 250 g 250 haver fraîche, ricotta

 • 2 2 kleine eitjes OF 100 g silken tofu

 • 40 g 40 geraspte Parmezaanse kaas of geraspte (vegan) Italiaanse kaas

 • 1 1 rode ui

 • 250 g 250 trostomaatjes

 • 1 1 teentje knoflook

 • verse kruiden: oregano, tijm en/of basilicum

 • Wat heb je nodig?
 • Mengkom

 • Keukenmachine

 • Quichevorm of bakvorm 18 a 22 cm

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 graden. Bekleed de bodem van de springvorm met bakpapier en vet de randen in of vet de bakvorm in.
 • Doe de noten op een bakplaat en rooster ze 10 a 12 minuten in de oven met wat zout en eventueel wat kruiden. Maak de noten fijn met een keukenmachine en roer hier de kwark en boter of kokosolie doorheen.
 • Verdeel het deeg over de bodem van de bakvorm en duw het deeg uit met de bolle kant van een koude natte lepel of met je handen. Bak de bodem 10 minuten in de oven.
 • Roer haver fraîche los met het ei en de geraspte kaas. Rasp de knoflook en voeg dit samen met de fijn gesneden kruiden toe aan de vulling met eventueel wat peper en zout. Verdeel de vulling over de bodem van de quiche.
 • Snijd de ui in kleine plakjes en halveer de tomaatjes. Verdeel hier de ui en de tomaatjes over de vulling en strooi hier eventueel nog wat geraspte kaas overheen. Bak de quiche in zo’n 35 a 40 minuten goudbruin.
 • Serveer de quiche met een frisse salade en GENIET!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de quiche afgedekt in de koelkast. Dan blijft de quiche 3 dagen goed of vries de quiche in.
 • Variatietip! Je kan volop variëren met de vulling. Voeg gerust jouw favoriete groentes toe.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije en koolhydraatarme quiche maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

glutenvrije quiche met tomaatjes en geroosterde notenbodem

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.9 / 5. Reacties: 80

Geef als eerste je mening!

1 comment
 1. Hai Marike, als ik deze quiche met amandelmeel wil maken ipv geroosterde noten, hoeveel gram meel heb ik dan nodig? en verandert er verder nog iets aan de verhoudingen? Groetjes Liset

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts