Glutenvrije muffins met mango

Smeuïge glutenvrije muffins met mango, ze passen helemaal bij het voorjaar! Samen met Vera ging ik aan de slag in de keuken. Het is gelukt, deze glutenvrije muffins zijn ontzettend lekker en zijn ook nog eens een verantwoord tussendoortje! Ik zeg, bakkers klaar? Bakken maar!
glutenvrije muffins
4.2
(32)

Glutenvrije muffins bakken

Nu de kinderen ouder worden willen ze steeds vaker helpen in de keuken. Het leek mij leuk om een keer samen met Vera een recept te maken waar iedereen thuis van kan genieten. Aangezien het voorjaar is én Vera heel graag mango eet hebben we muffins gemaakt met mango. We hebben 3 verschillende recepten gemaakt en getest, het was gelijk duidelijk… dit recept was de winnaar! Het resultaat én het recept deel ik vandaag met jou!

Bakken met kinderen

Ik krijg super vaak de vraag wat nou een leuk recept is om met kinderen te maken of om voor kinderen te maken. Ik heb het idee ter harte genomen en het leek mij super leuk om de komende tijd regelmatig een recept met jou te delen dat je makkelijk in kan zetten als traktatie voor kinderen of wat je kan bakken mét kinderen. Deze muffins proeven naar gewone muffins en ze zijn ook heel lekker zonder fruit. Ideaal dus om als basisrecept te gebruiken wanneer je eens gewone glutenvrije muffins wil maken.

De lekkerste muffins maak je zo!

Lekkere glutenvrije muffins zijn niet vanzelfsprekend. De muffins uit de supermarkt zijn vaak droog of vallen ze zwaar op de maag. Vandaag deel ik een recept van muffins die zo lekker en smeuïg zijn dat je bijna niet gelooft dat ze glutenvrij zijn! Ik heb een siliconen bakvorm gebruikt waar ik de muffinvormpjes in heb gezet. Zo blijven de muffins mooi in vorm en haal je ze makkelijk uit de vormpjes. Door wat droge rijst onder de bakpapiertjes te strooien voorkom je dat de muffinpapiertjes klef of heel nat worden. Droge muffinvormpjes zijn de basis voor de lekkerste glutenvrije muffins. Doe je voordeel met deze tip. 😉

Meer glutenvrije muffins

Jaja, ben je op zoek naar meer muffin recepten? Dan zit je hier gebakken! Wat dacht je van de glutenvrije chocolade muffins, de pompoen muffins, de frambozen ontbijtmuffins of de blauwe bessen muffins? Allemaal stuk voor stuk overheerlijke recepten waar je het liefste gelijk jouw tanden in zou willen zetten.

bakken met kids: muffins met mango
glutenvrije muffins met mango

Glutenvrije muffins met mango

5 from 3 votes
Recipe by Marike Course: Cake en brownie, Desserts, Glutenvrij ontbijt, Glutenvrije recepten, muffins, Ontbijttaartjes, TussendoortjesCuisine: ontbijt, tussendoor, traktatieDifficulty: makkelijk
Hoeveelheid

4

muffins
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

20

minutes
Total time

30

minutes

Glutenvrije muffins met mango, ideaal om te bakken met of voor kinderen. Ze zijn niet te vet maar toch heel smeuïg én lekker. Een verantwoord glutenvrij tussendoortje, ik teken ervoor!

ingrediënten

 • 115 g 115 amandelmeel

 • 25 g 25 maïzena of arrowroot

 • 1,5 tl 1,5 bakpoeder

 • snuf zout

 • 1 1 ei of 50 g appelmoes

 • 1 tl 1 vanille-extract

 • rasp van 1/2 citroen

 • 35 g 35 a 40 g ahornsiroop of erythritol – proef zelf even of je ze zoeter wil hebben

 • 45 ml 45 amandelmelk of andere (plantaardige) melk

 • 30 g 30 kokosolie of plantaardige boter- op kamertemperatuur

 • 100 g 100 mango

 • Voor de topping:
 • extra blokjes mango

 • 10 g 10 amandelschaafsel

 • Wat heb je nodig?
 • siliconen muffinbakvorm

 • 4 a 5 muffinvormpjes

 • 4 a 5 el 4 a 5 rijst

 • ijsbolletjestang (optioneel)

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte. Vet een siliconen muffinbakvorm in en strooi rijst over de bodempjes, plaats hier 4 a 5 muffinvormpjes bovenop. Dit zorgt ervoor dat de muffins niet nat worden.
 • Spatel alle ingrediënten, behalve de mango en het amandelschaafsel, door elkaar. Roer hier als laatste de mango doorheen en verdeel het beslag over de 4 a 5 muffinvormpjes met een ijsbolletjestang. Versier de muffins met het amandelschaafsel en wat extra mango.
 • Bak de muffins in zo’n 20 a 25 minuten goudbruin. Laat ze even afkoelen. Eetsmakelijk!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de muffins afgedekt in de koelkast. Dan blijven ze zo’n 3 dagen goed.
 • Kun je niet tegen amandelmeel? Gebruik gerust 100 g glutenvrij havermeel of rijstmeel.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije muffins met mango maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

glutenvrije muffins met mango

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.2 / 5. Reacties: 32

Geef als eerste je mening!

1 comment
 1. Hoi Marike!
  Sinds kort mag ik geen gluten, geraffineerde suikers, melk, gist en soja.
  Het is een zoektocht.
  In de muffin met mango. Is de mango vers of gedroogd?
  Kan de ahorn /erythritol vervangen worden door kokosbloesemsuiker of honing?
  Super dankjewel, dat je al deze recepten deelt!
  Liefs, Claudia

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts