Gezonde wafels met vanille, glutenvrij en lactosevrij

Ontbijten met gezonde wafels, wie wil dat nou niet? Met dit recept maak je de lekkerste glutenvrije vanille wafels. Lekker met verse aardbeien en wat ahornsiroop. Glutenvrij, lactosevrij en vegan te maken!
gezonde glutenvrije wafels
4.1
(54)

Glutenvrije wafels bakken

In het weekend maken we graag tijd voor een uitgebreid ontbijt, het is vaak ook het moment dat ik samen met één van de kids iets lekkers maak in de keuken, zoals vers gebakken broodjes, pannenkoekjes, poffertjes of wafels! Die laatste zijn favoriet! Niet zo gek want de gezonde vanille wafels die we graag maken zijn dan ook heel erg lekker. Ik voeg er graag échte vanille aan toe, dat kan zijn poeder of extract, waardoor de wafels ook zo’n zachte vanillesmaak hebben. Heerlijk!

Gezonde glutenvrije wafels met vanille en aardbeien

Gezonde glutenvrije wafels maken is eigenlijk helemaal niet moeilijk. Je hebt er een goed recept voor nodig, een wafelijzer en een klein beetje geduld. Het wafelijzer hoeft trouwens ook niet veel geld te kosten, voor een paar euro scoor je er één online bij de Lidl, Action, Kruidvat of Zeeman bijvoorbeeld. Vet het wafelijzer goed in en verwarm het goed voor, als je dit doet dan kunnen de wafels als niet meer mislukken! Wij versieren de glutenvrije wafels graag met verse aardbeien en ahornsiroop. Geloof mij, dit is een echte traktatie!

Geen wafelijzer in huis? Ik heb de oplossing voor jou!

Heb je geen wafelijzer in huis en wil je toch dolgraag aan de slag met het recept? Bak er glutenvrije pannenkoekjes van of glutenvrije poffertjes! Geloof mij dat is een succes. Zie hieronder de foto van onze poffertjes met dit recept.

Meer glutenvrije wafels

Wafel liefhebbers opgelet, wanneer je deze wafels er kan waarderen dan kun je de glutenvrije chocolade wafels en de appeltaart wafels wellicht ook niet weerstaan. Echt ontzettend lekker zijn ze! Nu we het toch over wafels hebben, heb je de glutenvrije stroopwafels weleens geprobeerd? Aanrader!

Gezonde wafels met vanille, glutenvrij en lactosevrij

4 from 23 votes
Recipe by Marike Course: Glutenvrij ontbijt, Glutenvrije recepten, Ontbijttaartjes, wafelsCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, Vegan optieDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

6

wafels
Voorbereiding

10

minutes
Baktijd

15

minutes
Totale tijd

25

minutes

Wat zijn ze lekker deze gezonde glutenvrije wafels met vanille! Makkelijk om te maken én je kan er volop mee variëren. Heb je geen wafelijzer in huis? Geen probleem! Je kan er ook pannenkoekjes of poffertjes van maken. Glutenvrij, lactosevrij én vegan!

ingrediënten

 • 75 g 75 glutenvrij havermeel

 • 35 g 35 amandelmeel

 • 1 1 ei*

 • 150 g 150 (plantaardige) kwark of stevige yoghurt

 • 1 tl 1 vanillepoeder of 2 tl vanille-extract

 • 2 el 2 ahornsiroop of agavesiroop

 • snufje zout

 • 1 tl 1 baking soda + scheutje citroensap

Zo maak je het!

 • Roer alle ingrediënten (behalve de baking soda) door elkaar tot een egaal beslag en voeg als laatste de opgeloste baking soda toe.
 • Verwarm het wafelijzer en vet deze goed in, wanneer het wafelijzer goed heet is kun je het beslag met een ijsscooper verdelen. Per wafel één schep beslag. Bak de wafels stuk voor stuk in zo’n 5 minuten goudbruin. Maak het wafelijzer niet eerder open, dan zal je zien dat de wafels gaan scheuren, dat is zonde. Herhaal deze stap totdat al het beslag op is.
 • Versier de wafels met wat extra ahornsiroop en verse aardbeien, eetsmakelijk!

Notities

 • Bewaartip! Bewaar de wafels in een afgesloten bakje in de koelkast of vries ze in. Zo kun je er op elk moment van genieten! Ik warm ze vaak nog even op in een pan of oven zodat ze weer net zo lekker zijn als het moment dat ze net gebakken waren.
 • Variatietip! De wafels zijn ook heel erg lekker met ander vers fruit.
 • Eivrij of vegan? Vervang het ei door 50 a 60 g appelmoes of kwark + 1 el extra meel.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije wafels maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

gezonde glutenvrije wafels

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4.1 / 5. Reacties: 54

Geef als eerste je mening!

6 comments
 1. Dag Marike,
  Ook wanneer ik braaf 5 minuten lag het wafelijzer toe laat, scheuren de wafels. Ik heb veel kokosolie gebruikt om het wafelijzer in te vetten maar ze blijven toch plakken. Ik heb de wafels gemaakt zonder ei en met extra kokosyoghurt.
  De kruimels waren wel heel lekker.

 2. Vanochtend mijn gezin verrast met deze wafels. Ik serveerde ze met een klein beetje poedersuiker en fruit en een beetje kokosyoghurt ernaast. Er is heerlijk gesmuld. En de wafels kwamen prachtig uit het wafelijzer. Ik heb het ijzer wel iedere keer opnieuw ingevet met olie.
  Dit recept gaan we zeker bewaren en er vaker van smullen!

 3. Hier vanmorgen deze wafels gemaakt. Met Glutenvrij meelmengsel ipv havermeel. Wafels hoefden maar +- 2 minuten te bakken en waren echt heerlijk!
  Lekker met jam, schenkstroop of appeltjes met kaneel en suiker! We hebben gesmuld! Dank voor dit recept! Gaan we vaker maken 😁

 4. Vanmorgen pannenkoekjes gebakken van het wafel beslag en ze waren heerlijk luchtig.
  Met wat maple syrup en blauwe bessen was het echt smullen!!

  1. Hee Kristel,

   Jaa dat klopt! Gek he?! Maar met deze verhoudingen worden de wafels perfect! Super leuk om te lezen dat je ervan hebt genoten!

   Lieve groet,
   Marike

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts