Glutenvrije rabarbertaart met aardbeien

Een glutenvrije rabarbertaart deze taart stond al zó lang op mijn lijstje om te maken. Ik besloot om er een kruimeltaart van te maken met rabarber en aardbeien in de vulling. Extra lekker met een bolletje vanille ijs. Dit recept is glutenvrij én vegan!
Glutenvrije rabarbertaart met aardbeien
4
(30)

Glutenvrije rabarbertaart bakken

Als er iemand jarig was bij ons thuis dan stond er een kersen kruimelvlaai op tafel én je geluk had ook een zelfgemaakte rabarbertaart. Hoe leuk is het dan om een glutenvrije rabarbertaart met aardbeien met jullie te delen. Als basis heb ik een deeg gebruikt van glutenvrij havermeel en amandelmeel met een vleugje citroen en vanille. Deze combineert zo goed met de fris zoete rabarber en aardbeienvulling en de krokante crumble. Voor de vulling heb ik verse rabarber gebruikt, die kun je vanaf mei makkelijk kopen. Is de rabarber niet in het seizoen? Dan kun je ervoor kiezen om kant-en-klare rabarber te gebruiken.

Glutenvrije en vegan rabarbertaart

Naast glutenvrij is de taart ook vegan. Er worden geen dierlijke producten gebruikt in het recept waardoor het voor nog meer mensen mogelijk is om lekker te genieten! De taart is smeuïg en krokant van zichzelf daar hebben we zelfs geen eieren voor nodig. ;) Door maïzena of arrowroot te gebruiken kun je de vulling binden. Let op, gebruik niet minder dan ik heb aangegeven anders blijft de vulling te zacht en kun je geen puntjes snijden. Door de taart goed af te laten koelen wordt de vulling steviger. Schrik niet wanneer de taart uit de oven komt en de vulling is nog vrij nat, dat hoort zo. :) Door de taart even koel te zetten nadat deze is afgekoeld zal je zien dat de vulling steviger wordt waardoor je er makkelijk puntjes van kan snijden.

Ben je fan van rabarber? Maak dan eens deze rabarber cheesecake bites!

Zo maak je de rabarbartaart nog lekkerder!

De taart is super lekker volgens het recept maar wil je echt uitpakken. Verdeel dan een laagje amandelspijs over de bodem. Gebruik 100 g amandelmeel, 60 g ahornsiroop en een scheutje citroensap. Verdeel het amandelspijs over de bodem wanneer de taartbodem uit de oven komt. Ik beloof je, dit wil je proeven. ;)

Glutenvrije rabarbertaart met aardebeien bewaren

De taart blijft zo’n 3 a 5 dagen goed in de koelkast. Daarnaast kun je de taart ook prima invriezen, zo kun je elk moment genieten van zo’n heerlijke traktatie! Ben je geen fan van kersen? Probeer eens deze abrikozen kruimelvlaai, bosvruchten kruimeltaart, kersen kruimeltaart of de blauwe bessen kruimeltaart!

Meer recepten met een heerlijke crumble

Ben je dol op een krokante crumble? Dan zijn de volgende glutenvrije taarten en cakes echt iets voor jou!

gezonde rabarbertaart
Glutenvrije rabarbertaart met aardbeien

Glutenvrije rabarbertaart met aardbeien

Recipe by Marike
4.9 from 7 votes
Course: Desserts, Glutenvrij ontbijt, Glutenvrije recepten, Ontbijttaartjes, Taart, TussendoortjesCuisine: Glutenvrij, Lactosevrij, VeganDifficulty: Makkelijk
Hoeveelheid

10

puntjes taart
Voorbereiding

20

minutes
Baktijd

35

minutes
Totale tijd

1

hour 

Een glutenvrije rabarbertaart met aardbeien één van de taarten die toch echt niet mag ontbreken. Met dit recept maak je de lekkerste rabarber kruimeltaart met aardbeien. Met een krokante bodem gemaakt van havermeel en amandelmeel, een fris zoete rabarbervulling en een krokante crumble on top! Glutenvrij en vegan!

ingrediënten

 • Voor de bodem en de crumble:
 • 150 g glutenvrij havermeel of rijstmeel

 • 130 g amandelmeel

 • 80 g ahornsiroop of agavesiroop

 • 60 g plantaardige boter of kokosolie

 • snufje zout

 • 1 tl vanille-extract

 • rasp van 1/2 citroen

 • 1 tl bakpoeder

 • Voor de vulling:
 • 400 g verse rabarber- in stukken gesneden

 • 300 g aardbeien

 • 40 g ahornsiroop of agavesiroop- meer kan ook afhankelijk van hoe zoet jij de vulling wil hebben.

 • 50 a 100 ml water

 • 3 el arrowroot of maizena

 • 2 tl citroenrasp

 • Voor de crumble:
 • 1/3 van het deeg

 • 25 g amandelschaafsel

 • 30 g glutenvrije havermout

 • Wat heb je nodig?
 • Vlaaivorm of bakvorm #18 cm

 • Mengkom

 • Spatel

 • Pannetje

Zo maak je het!

 • Verwarm de oven voor op 170 graden onder- en bovenwarmte of 160 graden hetelucht. Vet de bakvorm in.
 • Doe alle ingrediënten voor de bodem in een mengkom. Kneed tot een soepel deeg en verdeel 2/3 het deeg over de bodem van de bakvorm. Zet deze even koel in de koelkast.
 • Ga ondertussen aan de slag met het maken van de vulling. Verwarm een pannetje met de de stukjes rabarber en het water, voeg het zoetmiddel toe en laat de rabarber zachtjes koken. Voeg de stukjes aardbei en de overige ingrediënten toe en blijf rustig roeren totdat de vulling indikt. Verdeel de vulling over de bodem van de bakvorm.
 • Roer de ingrediënten voor de de crumble los en verdeel de crumble over de rabarber. Bak de taart in zo’n 35 a 40 minuten goudbruin. Laat afkoelen buiten de oven en zet de kruimeltaart daarna nog even in de koelkast, eetsmakelijk!

Notities

 • Bewaartip! De taart kun je prima afgedekt in de koelkast bewaren, zo’n 3 a 5 dagen.
 • Variatietip! Gebruik gerust ander fruit voor de vulling.
 • Kun je niet tegen amandelmeel? Gebruik chufameel extra fijn, dit is nootvrij en geeft dezelfde strucuur.

#ohmypie

Ga je deze glutenvrije rabarbertaart met aardbeien maken? Laat even een berichtje achter, dat vind ik leuk! Heb je een foto? Post deze op mijn Facebook of Instagram. Vergeet mij niet te taggen of de hashtag #ohmypie te gebruiken. Bewaar deze foto ook op een van jouw Pinterest borden.

Ben je op zoek naar meer inspiratie?

Bestel mijn boeken Oh My Pie! of  ‘Bakken zonder Tarwe‘!

Pinterest

Wil je de recepten bewaren op Pinterest? Bewaar dan deze foto op jouw Pinterestbord zodat je de recepten makkelijk terug kan vinden.

rabarbertaart glutenvrij en vegan

Wat vind je van dit bericht?

Gemiddeld 4 / 5. Reacties: 30

Geef als eerste je mening!

8 comments
  1. Hee Sylvia,
   Jaa dat kan zeker! In de bodem zou je dan iets meer vocht toe moeten voegen, omdat het deeg anders te droog blijft. Dat kan bijvoorbeeld door een scheutje plantaardige melk en/of iets meer boter.

   Liefs,
   Marike

 1. Hoi Marieke,
  Moet je geen opstaand randje maken bij deze taart?
  Staat niet in recept naar ik zie m wel op de foto.

 2. Hallo Marike,

  Eerst en vooral wil ik je proficiat wensen met je nieuwe spruit 👶
  Zalig om een kijk in je leven te krijgen
  Ik volg je nu al een tijdje en je recepten worden hier enorm gesmaakt
  Vandaag is het vrijdag en dat betekent hier wekelijkse bakdag. We vinden het fijn om iets lekkers te hebben voor de start van het weekend.Nu wil ik dus de aardbei rabarbertaart met crumble maken maar er is iets niet duidelijk voor mij. Bij je intro uitleg schrijf je dat de taart nog lekkerder is met een laagje amandelspijs op de bodem Die moet erop als de bodem uit de oven komt……Maar in het recept gaat de bodem pas in de oven als het fruit en de crumble op de bodem ligt 🤔 Het enige dat ik zie dat met de bodem gebeurt is dat je hem in de koelkast zet voor je het fruit erop stort .
  Dus graag wat verduidelijking
  Dank bij voorbaat
  Groetjes,Pascale

 3. Inmiddels gemaakt en geproefd. De taart is heerlijk! Omdat ik van zuur hou heb ik de rabarber amper gezoet. Wel heb ik de spijs op de bodem erbij gedaan. Gewoon voor de taart de oven in ging. Het maakte de taart inderdaad extra lekker!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Related Posts